Image 1
Image 2

Vinete cu sos de roşii (reţetă pentru vegetarieni)

Vinete cu sos de rosii
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Vinete cu sos de rosii
Vinete cu sos de rosii

Dacă zilele acestea am postat mai mult reţete pentru cei care consumă carne, produse lactate şi ouă, azi vă sugerăm o reţetă dedicată celor vegetarieni. Chiar dacă nu consumaţi hrană vegană, aţi putea încerca totuşi să preparaţi vinete cu sos de roşii. Aţi putea descoperi că vă place dumneavoastră, sau chiar întregii familii.

Ingredientele necesare:

1 kilogram de roşii;
o ceapă;
330 mililtri de ulei;
3 căţei de usturoi;
piper alb măcinat;
sare;
zahăr;
700 grame de vinete;
o legătură de busuioc;
3 lunguri mari de pesmet;
3 linguri mari de telemea de oaie (cei care nu consumaţi lactate, puteţi încerca tofu);
150 de grame de caşcaval (pentru cei care consumă produse lactate).

Mod de preparare:

Este o reţetă puţin mai greu de preparat, dar merită fiecare minut petrecut în bucătărie.

Se iau roşiile şi se crestează, se opăresc, iar apoi se curăţă de coajă. Miezul se taie cubuleţe, supă ce s-au îndepărtat cotoarele şi sâmburii. Doi căţei de usturoi împreună cu ceapa se mărunţesc sau se pot da pe răzătoare, iar cel de-al treilea căţel de usturoi se zdrobeşte.

Se toară 250 militri de ulei într-o oală, în care se vor prepara roşiile, ceapa şi usturoiul zdrobit. Se lasă să se prăjească sub capac, după ce s-a condimentat cu sare, piper şi ceapă. Lăsmă pe foc aproximativ 30 de minute.

Trecem la felierea vinetelor. Acestea se taie pe lung, în felii de câte o jumătate de centimetru.

Într-o altă oală se păjeşte pesmetul într-o lingură de ulei încins, apoi se lasă câteva minute la răcit. Telemeaua şi usturoiul se adaugă la pesmetul aproape rece, împreună cu 2 linguri de ulei. Apoi, totul se sărează şi se piperează.

Caşcavalul se feliază foarte subţire, după care pasta de zarzavaturi se întinde pe feliile de vinete. Deasupra pastei se aşează felii de mozzarella, sau felii de tofu, dacă nu consumaţi brânzeturi. Vinetele se rulează şi se fizează cu scobitori.

Mod de servire:

Restul de ulei se pune la încins şi se prăjesc vinetele până devin crocante. Peste rulade se poate presăra puţin piper. Se servesc împreună cu sosul de roşii.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.