Vinete cu sos de roşii (reţetă pentru vegetarieni)

Scris de Mirela Filimon, 11 ianuarie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Vinete cu sos de rosii

Vinete cu sos de rosii

Dacă zilele acestea am postat mai mult reţete pentru cei care consumă carne, produse lactate şi ouă, azi vă sugerăm o reţetă dedicată celor vegetarieni. Chiar dacă nu consumaţi hrană vegană, aţi putea încerca totuşi să preparaţi vinete cu sos de roşii. Aţi putea descoperi că vă place dumneavoastră, sau chiar întregii familii.

Ingredientele necesare:

1 kilogram de roşii;
o ceapă;
330 mililtri de ulei;
3 căţei de usturoi;
piper alb măcinat;
sare;
zahăr;
700 grame de vinete;
o legătură de busuioc;
3 lunguri mari de pesmet;
3 linguri mari de telemea de oaie (cei care nu consumaţi lactate, puteţi încerca tofu);
150 de grame de caşcaval (pentru cei care consumă produse lactate).

Mod de preparare:

Este o reţetă puţin mai greu de preparat, dar merită fiecare minut petrecut în bucătărie.

Se iau roşiile şi se crestează, se opăresc, iar apoi se curăţă de coajă. Miezul se taie cubuleţe, supă ce s-au îndepărtat cotoarele şi sâmburii. Doi căţei de usturoi împreună cu ceapa se mărunţesc sau se pot da pe răzătoare, iar cel de-al treilea căţel de usturoi se zdrobeşte.

Se toară 250 militri de ulei într-o oală, în care se vor prepara roşiile, ceapa şi usturoiul zdrobit. Se lasă să se prăjească sub capac, după ce s-a condimentat cu sare, piper şi ceapă. Lăsmă pe foc aproximativ 30 de minute.

Trecem la felierea vinetelor. Acestea se taie pe lung, în felii de câte o jumătate de centimetru.

Într-o altă oală se păjeşte pesmetul într-o lingură de ulei încins, apoi se lasă câteva minute la răcit. Telemeaua şi usturoiul se adaugă la pesmetul aproape rece, împreună cu 2 linguri de ulei. Apoi, totul se sărează şi se piperează.

Caşcavalul se feliază foarte subţire, după care pasta de zarzavaturi se întinde pe feliile de vinete. Deasupra pastei se aşează felii de mozzarella, sau felii de tofu, dacă nu consumaţi brânzeturi. Vinetele se rulează şi se fizează cu scobitori.

Mod de servire:

Restul de ulei se pune la încins şi se prăjesc vinetele până devin crocante. Peste rulade se poate presăra puţin piper. Se servesc împreună cu sosul de roşii.

Poftă bună!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517

  • Telefoane utile

    • Apel unic de urgenţă112
    • Ambulanţa0261-741111
    • Pompieri0261-711212
    • Agenţia CFR0261-711002
    • Distrigaz0261-710928
    • Informaţii CFR0261-768704
    • Deranjamente Electrica0261-929
    • Poliţia0261-807777
    • Informaţia Zilei0261-767300
    • Apaserv (apel gratuit, non stop)0800-827-776
    • Urgenţe E.ON Gaz (tel verde)0800-800-928
    • Jandarmeria0261-769-760
    • Poliţia Locală0261-727020
    • CMJ0261-717123, 716513
    • Intervenţii microcentrale0742.708.708
    • Depanare ACR0744792297
    • Depanare auto NON-STOP0733-507026, 0744-507026
    • Spitalul Judeţean I0261-727050
    • Spitalul Judeţean II0261-715696
    • Stomatologie, Urgente0771.049.416
    • Refugiu de noapte0261-750135
    • Agenţia TAROM0261-712795
    • Autogara0261-768439
    • R.A. Transurban0261-721971
    • Prefectura0261-716309
    • Primăria Satu Mare0261-807569, 807553
    • SC RDS SA0361-400.401
    • Pompe funebre0261-716590
    • Agenţie de turism0261-737915
    • Protecţia Consumatorilor (tel verde)0800-080-999
    • Locaterm (non-stop)0261-733693
    • Birou teritorial anticorupţie0261.759.780
    • Anticorupţie MAI0261-710.690
  • Curs Valutar

  • Arhivă articole Informaţia Zilei

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517