Image 1
Image 2

Vineri, lansare de carte în memoria prof. univ. dr. Gavril Ardelean

gavril-ardelean -in memoriam
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
gavril-ardelean -in memoriam
gavril-ardelean -in memoriam

Filiala din Satu Mare a Universităţii de Vest Vasile Goldiş Arad organizează vineri, 5 mai, o manifestare în memoria regretatului profesor universitar doctor Gavril Ardelean. Distinsul om de cultură a încetat din viaţă în 3 octombrie 2016, iar în 5 mai 2017 ar fi împlinit 75 de ani.

Cu această ocazie vor avea loc mai multe manifestări. Astfel, de la ora 14.30, la sediul Universităţii de Vest ”Vasile Goldiş” din municipiul Satu Mare, strada Ştefan cel Mare nr. 7, va fi dezvelită placa comemorativă “Prof. univ. dr. Gavril Ardelean – fondator al învăţământului universitar sătmărean”. La ora 15.00 vor începe lucrările Simpozionului ştiinţific internaţional ”Funcţia socio-economică a cercetării ştiinţifice în domeniul biologiei”. Acestea vor fi prezentate de prof. univ. dr. Aurel Ardelean preşedinte – fondator al Universităţii de Vest ”Vasile Goldiş” Arad. Vor participa reprezentanţi ai Muzeului de Ştiinţe Naturale al Ungariei din Budapesta, membri ai Academiei Române din Bucureşti, profesori şi studenţi ai Universităţii Goldiş. De la ora 16.00 va avea loc lansarea postumă a cărţiiPatrimoniul natural al Sălajului”. Volumul care se lansează vineri este o lucrare monumentală de câteva sute de pagini, la care prof. univ. dr. Gavril Ardelean a lucrat mulţi ani, dar care a fost scoasă la lumină prin truda unui colectiv de specialişti în frunte cu conf. univ. dr. Doru Ardelean, fiul celui comemorat.

Prof. Gavril Ardelean a pus în urmă cu 20 de ani bazele filialei din Satu Mare a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, devenind profesor universitar, prorector director al filialelor din Satu Mare şi Baia Mare ale acestei universităţi. De-a lungul carierei sale, prof. Gavril Ardelean a fost un soldat, un slujitor credincios în spiritul promovării în permanenţă a valorilor fundamentale ale societăţii şi culturii naţionale, a marilor personalităţi ale neamului românesc, fapt ce s-a exprimat în cel puţin patru planuri de activitate: managerial, educaţional, ştiinţific şi cultural, pornind de la premisa că şi nord-vestul României merită o emancipare prin dezvoltarea învăţământului, prin promovarea cercetării ştiinţifice şi a activităţii culturale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with