Image 1
Image 2

Vineri a avut loc Ziua Colegiul Naţional Mihai Eminescu

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vineri, 11 mai 2018, a avut loc Ziua Colegiului Naţional Mihai Eminescu Satu Mare cuprinzând un şir de manifestări dedicate instituţiei. Manifestarea a constituit un nou prilej de bucuroasă întâlnire şi reîntâlnire cu cei care au absolvit sau au fost dascăli la prestigiosul Colegiu Naţional Mihai Eminescu.

Festivitatea de deschidere a Zilei Colegiului a început cu tradiţionalele discursuri ale conducătorilor colegiului: Liviu Rotaru, director şi Nicoleta Cherecheş, directoare adjunctă. Alături de ei se aflau Doina Feher, viceprimar al municipiului Satu Mare şi Daniela Culic, preşedintele Asociaţiei de părinţi. Printre actualii profesori l-am zărit şi pe Gavril Cavaşi, fost profesor de matematică, actualmente pensionar.

Premierea elevilor performanţi

Manifestările au continuat cu premierea olimpicilor eminescieni pentru rezultatele obţinute la etapa naţională a olimpiadelor şi concursurilor şcolare în perioada mai 2017- mai 2018. Cei care au câştigat premii şi medalii la olimpiadele şi concursurile naţionale au primit distincţii într-un cadru festiv şi li s-au înmânat diplome şi premii. În total au fost acordate 117 premii, cele mai importante fiind înmânate la festivitate, iar celelalte urmând să fie înmânate de profesorii diriginţi.

Dezvelirea plăcii comemorative

Un eveniment deosebit din viaţa colegiului l-a constituit dezvelirea plăcii comemorative In memoriam dr. Ioan Silaghi-Dumitrescu (1950-2009), membru corespondent al Academiei Române, din 2006. Absolvent eminescian, promoţia 1969, el a fost cercetător în domeniul chimiei, profesor al Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. Ceremonialul de sfinţire a plăcii comemorative a fost oficiat de preotul dr. Cristian Boloş şi au fost de faţă soţia prof.univ.dr. Silaghi-Dumitrescu şi fiul lor, dr. Radu Silaghi-Dumitrescu, de asemenea cadru didactic universitar.
În continuarea programului a avut loc un eveniment major, respectiv lansarea de carte a scriitorilor dr. Ovidiu T. Pop şi dr. Viorel Câmpean, „Corneliu Mezea – un destin prea repede frânt”, despre care vom scrie un material distinct.

Primirea noii generaţii de eminescieni

Tot vineri s-a desfăşurat şi ziua porţile sunt deschise pentru elevii de clasa a VIII-a de la şcolile gimnaziale din judeţ, care se pregătesc să devină liceeni din toamnă. În acest context, a fost organizată primirea lor, prezentarea şcolii, urmată de activităţi demonstrative organizate de catedrele de specialitate.
Totodată, Consiliul Elevilor din Colegiul Naţional Mihai Eminescu a organizat activităţi de divertisment, standuri tematice, flash mob-uri, expoziţie de desene realizate în colaborare cu profesorii diriginţi (muzică, dans, jocuri recreative, concurs de fotografie) şi
spectacol prezentat de elevii colegiului.

1 comentariu

  1. La multi ani ! Sunt absolventa “Liceului Mihai Eminescu”, asa cum se numea Colegiul National Mihai Eminescu, in anul 1973. am si lucrat la acest liceu. Sunt mandra de asta ! Ii doresc din tot sufletul de-a absolventi multi , multi ani, de acum inainte ! E un liceu renumit, cu multe, multe rezultate fff bune ! Il iubesc !

Lasă un răspuns

Connect with