Image 1
Image 2
Vin de stafide
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vin de stafide

Ingrediente:

– 2 kg de stafide,

– 5 kg de zahăr,

– 25 l de apă,

– un pachet mic (25-30 g) de drojdie,

– un recipient în care se va lăsa vinul să fermenteze

– un dop special pentru prepararea vinului.

Mod de preparare:

3 kg de zahăr se fierb în 6 l de apă, iar când zahărul s-a topit, iar apa este în clocot, cu acest sirop se opăresc stafidele. Când boabele de fructe se umflă şi se înmoaie, compoziţia se mixfează, fie cu robotul de bucătărie, fie cu un blender. Se araugă drojdia, se amastecă până la omogenizare şi de lasă aşa timp de o săptămână, amestecând zilnic. După o săptămână se strecoară printr-un tifon, se scurge bine-bine, iar zeama se toarnă în recipientul de minim 30 l, în care se va fermenta. Din zahărul şi siropul rămas (2 kg zahăr, 19 l apă) se fierbe din nou un sirop şi se lasă să se răcească. Se toarnă şi acesta în recipient şi se amestecă. Se închide ermetic, iar furtunul de la dopul de fermentare se lasă în apă. Se ţine la temperatura camerei. După 4-6 săptămâni, când nu mai iese gaz prin furtun, deci fermentaţia se opreşte, vinul se strecoară şi se pune în sticle închise cu dop. Băutura astfel obţinută va fi dulceagă, uşor sifonată şi de culoare galbenă sau uşor maronie, în funcţie de culoarea stafidelor utilizate.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

FAST FOOD

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

Aceste mini pizza cu ciuperci și roșii sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie, oferind un gust delicios atât servite calde, cât și reci. Ideale pentru petreceri în aer liber sau ca aperitive de vară, ele vor fi cu siguranță pe placul tuturor.

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.