Vin de mere | Informaţia Zilei

Vin de mere

Scris de I. Z., 02 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

Un kg de mere de toamnă sau de iarnă (cu cât mai delicioase sunt merele, cu atât mai gustos va fi vinul), 1 kg de zahăr, dacă se poate cu cristale mari, 5 litri de apă. Porţia se poate dubla, tripla, etc. Se poate condimenta cu scorţişoară, cuişoare, coajă de lămâie, ghimbir, coajă de portocale, anason stelat, vanilie, sau miere.

Mod de preparare:

Merele se spală bine şi se îndepărtează eventualele părţi stricate, apoi se răzuiesc, se toacă, sau eventual se taie cubuleţe mărunţele. Se aşează într-un borcan mare (de 8-10 litri) sau un alt recipient din sticlă, zahărul se dizolvă în apă şi se toarnă peste mere. Se păstrează acoperit cu un tifon sau un prosop de bucătărie curat, la temperatura camerei, timp de 10 zile, până când fermentaţia se domoleşte. Se strecoară printr-o strecurătoare deasă, sau un tifon curat aşezat într-o strecurătoare. Partea solidă se aruncă, sticla se spală, iar lichidul rezultat se pune înapoi în vas. Vinul poate continua să fermenteze aşa cum este, sau se poate condimenta cu unul sau mai multe dintre condimentele recomandate, după gust, mai puţin cu miere, aceasta adăugându-se doar la servire. Dacă vinul are o culoare prea apoasă, se poate colora cu puţin sirop de zahăr ars, sau cu o cantitate mică de sirop de alte fructe, de culoare mai puternică. Când fermentaţia încetează, vinul se separă de partea mai tulbure, se toarnă în sticle şi se închide ermetic. Se păstrează într-un loc răcoros.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345