19.11.2019 00.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Pop, Claudiu Ţinca, Emil Şuhani. Titlul emisiunii: Scandal pe lista jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea cu Iohannis.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Promovare Electorală cu Mihai Sălceanu, invitat: Ionel Bogdan. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis a fost întâmpinat de mii de persoane în Baia Mare. (reluare) 04.00 O partidă de pescuit. 04.30 Info Studio(limba maghiară) cu Eva Laczko, invitat: Boros Zoltan. Titlul emisiunii: Să face cunoştinţă cu Hunguest Erkel din Gyula. 05.30 Portret de artist 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Pop, Claudiu Ţinca, Emil Şuhani. Titlul emisiunii: Scandal pe lista jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea cu Iohannis.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean, invitati: Dorel Simion, Daniel Ion, Florin Mulcuţan.Titlul emisiuni: Starea boxului românesc dezbatută la Satu Mare. 10.50 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş.Titlul Emisiunii: Gospodăria un al doilea loc de muncă. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Promovare Electorală cu Mihai Sălceanu, invitat: Ionel Bogdan. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis a fost întâmpinat de mii de persoane în Baia Mare. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Pop, Claudiu Ţinca, Emil Şuhani. Titlul emisiunii: Scandal pe lista jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea cu Iohannis.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Formaţia Argus. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tallian Cristian. 18.00 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu (reluare)

Vin de mere

Scris de I. Z., 02 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

Un kg de mere de toamnă sau de iarnă (cu cât mai delicioase sunt merele, cu atât mai gustos va fi vinul), 1 kg de zahăr, dacă se poate cu cristale mari, 5 litri de apă. Porţia se poate dubla, tripla, etc. Se poate condimenta cu scorţişoară, cuişoare, coajă de lămâie, ghimbir, coajă de portocale, anason stelat, vanilie, sau miere.

Mod de preparare:

Merele se spală bine şi se îndepărtează eventualele părţi stricate, apoi se răzuiesc, se toacă, sau eventual se taie cubuleţe mărunţele. Se aşează într-un borcan mare (de 8-10 litri) sau un alt recipient din sticlă, zahărul se dizolvă în apă şi se toarnă peste mere. Se păstrează acoperit cu un tifon sau un prosop de bucătărie curat, la temperatura camerei, timp de 10 zile, până când fermentaţia se domoleşte. Se strecoară printr-o strecurătoare deasă, sau un tifon curat aşezat într-o strecurătoare. Partea solidă se aruncă, sticla se spală, iar lichidul rezultat se pune înapoi în vas. Vinul poate continua să fermenteze aşa cum este, sau se poate condimenta cu unul sau mai multe dintre condimentele recomandate, după gust, mai puţin cu miere, aceasta adăugându-se doar la servire. Dacă vinul are o culoare prea apoasă, se poate colora cu puţin sirop de zahăr ars, sau cu o cantitate mică de sirop de alte fructe, de culoare mai puternică. Când fermentaţia încetează, vinul se separă de partea mai tulbure, se toarnă în sticle şi se închide ermetic. Se păstrează într-un loc răcoros.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.