Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kg de mere de toamnă sau de iarnă (cu cât mai delicioase sunt merele, cu atât mai gustos va fi vinul), 1 kg de zahăr, dacă se poate cu cristale mari, 5 litri de apă. Porția se poate dubla, tripla, etc. Se poate condimenta cu scorțișoară, cuișoare, coajă de lămâie, ghimbir, coajă de portocale, anason stelat, vanilie, sau miere.

Mod de preparare:

Merele se spală bine și se îndepărtează eventualele părți stricate, apoi se răzuiesc, se toacă, sau eventual se taie cubulețe mărunțele. Se așează într-un borcan mare (de 8-10 litri) sau un alt recipient din sticlă, zahărul se dizolvă în apă și se toarnă peste mere. Se păstrează acoperit cu un tifon sau un prosop de bucătărie curat, la temperatura camerei, timp de 10 zile, până când fermentația se domolește. Se strecoară printr-o strecurătoare deasă, sau un tifon curat așezat într-o strecurătoare. Partea solidă se aruncă, sticla se spală, iar lichidul rezultat se pune înapoi în vas. Vinul poate continua să fermenteze așa cum este, sau se poate condimenta cu unul sau mai multe dintre condimentele recomandate, după gust, mai puțin cu miere, aceasta adăugându-se doar la servire. Dacă vinul are o culoare prea apoasă, se poate colora cu puțin sirop de zahăr ars, sau cu o cantitate mică de sirop de alte fructe, de culoare mai puternică. Când fermentația încetează, vinul se separă de partea mai tulbure, se toarnă în sticle și se închide ermetic. Se păstrează într-un loc răcoros.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.