20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Viiturile de pe râurile Huta Certeze şi Tur îngreunează alimentarea cu apă a oraşului Negreşti

Scris de I. Z., 04 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Gheata pe raul Huta Certeze

Gheata pe raul Huta Certeze

Apa furnizată oraşului Negreşti-Oaş este asigurată prin captările realizate pe râul Huta Certeze, dar şi Tur. Datorită încălzirii vremii, a modificării condiţiilor meteo (cod portocaliu), pe cele două cursuri de apă s-au făcut simţite viiturile.

S-au produs dizlocări de gheaţă, în noaptea de 2 spre 3 februarie, în jurul orei 2 şi 30 de minute. Gheaţa acumulată a blocat captarea de pe râul Huta Certeze, fiind solicitată mai mult cea de pe râul Tur, fără a putea face faţă necesarului de apă.

Echipele de intervenţie de la S.C. Apaserv Satu Mare S.A. au intervenit pentru deblocarea captării, astfel încât în dimineaţa zilei de ieri, 3 februarie, în jurul orei 8 s-a reuşit repornirea captării de pe râul Huta.

Debitul de ieşire fiind foarte scăzut, în unele zone din oraşul Negreşti Oaş presiunea apei va fi foarte scăzută sau va fi întreruptă furnizarea vremelnic.

Furnizorul de apă face apel la consumatori să fie înţelegători în aceste condiţii. Se fac eforturi de a remedia situaţia şi de a furniza apă la parametri normali.

Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare au intervenit vineri pentru dislocarea a două zăpoare de pe râul Tarna Mare, pentru evitarea blocării cursului de apă şi a producerii inundaţiilor, judeţul fiind sub cod portocaliu. 

Abonează-te acum Online!
 1. oşan a spus: 10 februarie 2017, ora 14:54

  S-a minţit în şedinţa cu Apaserv. Turul este conectat la apă şi o spun asta turenii care au apă de la conductă. Toată apa Negreştiului se scurge înspre Tur ptr. că e mai jos decât Negreştiul. În Tur sunt doar 25 de utilizatori ptr. care sunt sacrificaţi mii de negreşteni. Directorii din Satu Mare de la Apaserv ar trebui să închidă robineţii înspre Tur până se găseşte o altă sursă de apă ptr. Tur. E o mare nedreptate ptr. un oraş întreg.

 2. cetăţean a spus: 07 februarie 2017, ora 15:27

  Negreştenii ar trebui să ştie că nu au apă şi ptr. că echipa care a efectuat lucrările de modernizare la uzina de apă a făcut o greşeală de execuţie, astfel încât în uzină nu intră apă destulă nici când plouă, iar consumul de apă şi ieşirea de apă din uzină sunt mai mari decât intrările în uzină. Apaserv trebuie să repare această greşeală cât mai repede posibil ptr. că oamenii suferă din cauza ei. Dacă s-au făcut greşeli ,ele trebuie corectate şi oamenii nu mai trebuie minţiţi.

 3. Fara apa a spus: 05 februarie 2017, ora 16:31

  Multă mu*e pt Apaserv !

 4. gabriel a spus: 04 februarie 2017, ora 23:07

  Rusine, rusine, rusine sa va fie, Apaserv! Mintiti negrestenii de ani de zile! Ne tineti fara apa, ca pe niste animale murdare si proaste, de pe care incasati bani frumosi!

 5. mihai a spus: 04 februarie 2017, ora 21:14

  Fiind ,,floare rara”, apa in Negresti, o platim ca in Dubai. Ar fi interesant sa aflam ce firme au facut proiectul si ce firme au executat. Directori cu salarii mari … fara numar, muncitori… cate degete la o mana.

 6. negreştean a spus: 04 februarie 2017, ora 19:25

  Ceea ce se întâmplă la Negreşti Oaş cu apa este o bătaie de joc cumplită la adresa oamenilor, care durează de vreo trei ani.Mai mult nu e apă decât este.De vreo trei săptămâni oamenii au apă doar dimineaţa şi seara, cu presiune mică.Uneori sunt zile întregi când nu au apă deloc. Aşa cum Ceauşescu le făcea porţii la alimente, Apaserv le face acum la apă.Vara nu au apă ptr. că li se spune că e secetă, primăvara şi toamna nu au ptr. că sunt viituri, iar iarna ptr. că îngheaţă. De ce Apaserv nu face nimic ptr. ei? Facturile sunt aberant de mari ptr. nişte oameni care , practic, mai tot timpul nu au apă. Apaserv îi tratează ca pe nişte oşeni proşti de pe care se încasează sume frumoase de bani. Să le fie ruşine!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.