Viitorul an şcolar va fi cel mai scurt din 2009 încoace | Informaţia Zilei

Viitorul an şcolar va fi cel mai scurt din 2009 încoace

Scris de Vasile Nechita, 12 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Anul şcolar viitor vine cu surprize pentru elevi. Vor fi mai multe vacanţe, iar cursurile vor dura, în total, 34 de săptămâni.

O noutate este că elevii vor avea din nou vacanţă în luna februarie, între semestre. Şi două vacanţe de Paşte.
După multe dezbateri, structura noului an şcolar 2020-2021 a apărut în forma oficială. Va fi unul dintre cei mai scurţi ani şcolari din 2009 încoace. Vor fi semestre egale, de câte 17 săptămâni fiecare, adică 167 de zile de şcoală în total.

Primul semestru va începe pe 14 septembrie, deci se revine la data tradiţională de începere a cursurilor, iar în octombrie va fi o vacanţă pentru copiii de grădiniţă şi din clasele primare.

Cu două zile înainte de Crăciun, copiii şi dascălii vor intra în vacanţa de iarnă şi vor reveni pe băncile şcolii pe 10 ianuarie. Ca o noutate – se revine la vacanţa intersemestrială, la începutul lunii februarie. În plus, anul viitor şcolar vine şi cu o săptămână liberă atât de Paştele Ortodox, cât şi de cel Catolic.

Elevii se vor întoarce la cursuri pe 10 mai, iar mult-aşteptata vacanţă mare va începe pe 18 iunie. Aşadar, mai multe vacanţe faţă de acest an şcolar şi, din acest motiv, au apărut şi nemulţumiri din partea profesorilor, care consideră că aceste săptămâni de pauză îi scot pe elevi din ritmul de învăţare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517