18.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 01.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 02.35 Ne cheamă natura 03.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 04.20 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 05.20 Cultură, Fior de Zatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Perspective de dezvoltare a comunelor din zona metropolitană. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 09.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 09.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.30 Teleshopping 14.55 Cultură, cu Vera Pop,invitat: Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 16.15 Cultură, Fior de Zatmar 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan.

Viitori profesionişti formaţi alături de compania DRÄXLMAIER

Tot mai mulţi tineri din România aleg să înveţe meserie în cadrul sistemului de învăţământ dual, implementat în cadrul şcolilor profesionale. DRÄXLMAIER Group susţine dezvoltarea acestui sistem performant în România încă din 2012, iar primii absolvenţi au devenit deja angajaţi în cadrul grupului.

Sistemul dual este adresat elevilor absolvenţi de clasa a VIII-a care doresc să înveţe meserie punând accent în egală măsură pe teorie şi practică. Cu sprijinul companiei, tinerii învaţă tot ce este necesar pentru ca, la finalul celor trei ani de studiu, să obţină o calificare profesională şi să poată să-şi desfăşoare activitatea profesională fără pregătiri suplimentare. În această perioadă, în şcolile generale începe o campania de informare – elevii pot afla astfel toate detaliile necesare despre condiţiile de studiu, practică şi beneficii. 

În Satu Mare partenerul companiei DRÄXLMAIER, încă din 2015, este Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii ”Ion I.C. Brătianu”, când aici s-a deschis prima clasă, ca rezultat al colaborării dintre cele două instituţii. În cei doi ani de colaborare, 26 de elevi au intrat în programul de educaţie duală susţinută de companie.

Parteneriat de cursă lungă

”Colaborarea cu DRÄXLMAIER Satu Mare a început în anul şcolar 2015 -2016. De atunci am desfăşurat împreună o serie de activităţi care s-au dovedit a fi benefice atât şcolii cât şi elevilor noştri. Avem trei grupe de elevi ai şcolii profesionale care efectuează instruirea practică în cadrul companiei, având ocazia să se familiarizeze cu tehnologii moderne şi cu mediul de lucru din fabrică.

Şcoala noastră a beneficiat de sprijinul companiei pentru amenajarea unor spaţii şcolare şi s-au implicat şi în premierea elevilor care au participat în acest an la Olimpiada de Tehnologii – etapa judeţeană. Parteneriatul nostru va continua şi în anul şcolar 2017 – 2018. Ne-am propus să mărim numărul de elevi care realizează instruirea practică în cadrul companiei şi să ne autorizăm pentru calificarea de electronist aparate şi echipamente – domeniul electronică-automatizări” – a spus prof. ing. Daniela Ursu, director Colegiul Tehnic ”Ion I.C. Brătianu” Satu Mare.

În cadrul programului de educaţie profesională, elevii sunt coordonaţi de trainerul de şcoală profesională, Adrian Scurt, cel care îndrumă elevii care vin la practică. “Este foarte important pentru copii ca, în momentul în care ei învaţă o meserie, să aibă ocazia să cunoască utilajele cu care lucrăm, să vadă cum funcţionează acestea şi pe lângă cunoştinţele teoretice pe care le învaţă la şcoală să se acomodeze cu lucrurile practice. Tinerii s-au arătat foarte interesaţi de ce le arătăm noi”, spune domnul Scurt. ”Pregătim pentru elevi un atelier special de practică, o zonă dedicată doar lor, unde vor putea cunoaşte operaţiunile pe care le utilizăm şi vor putea lucra cu aparatură performantă utilizată în procesul de producţie”, a ad[ugat trainerul.

Experienţele elevilor în cadrul DRÄXLMAIER

Pe lângă faptul că tinerii beneficiază de o educaţie practică de înaltă calitate sub supravegherea profesioniştilor dedicaţi din cadrul companiei, ei primesc o bursă privată de 200 RON/lună – în plus faţă de cei 200 RON de la stat, transport gratuit de la şcoală la locul de instruire şi retur, plus echipament de protecţie.

Elevii care participă în acest program de educaţie profesională au şansa să înveţe meserie în cadrul companiei DRÄXLMAIER şi să facă practică alături de angajaţii companiei. „La DRÄXLMAIER putem învăţa foarte multe despre domeniul în care ne specializăm. Specialiştii de aici sunt dispuşi să ne înveţe şi să ne răspundă la toate întrebările”, spune Mocan Alin, unul dintre elevii de clasa a X-a care au ales acest tip de studiu alături de DRÄXLMAIER.

“Mă simt bine la DRÄXLMAIER. Se lucrează în condiţii bune, oamenii sunt amabili şi deschişi. Avem multe de învăţat de la ei, atât pe plan profesional, cât şi personal. Deja din prima săptămână ne-au explicat şi ne-au arătat multe lucruri interesante”, adăugă Nagy Cristian, elev în clasa a IX-a E.

În anul şcolar 2017 – 2018, DRÄXLMAIER împreună cu partenerul său va înfiinţa două  clase a IX-a, ambele cu câte 14 locuri, una pentru operatori CNC şi una pentru electronişti, destinată unei noi generaţii de elevi. Cei care se înscriu vor trece printr-o procedură de selecţie coordonată de reprezentanţi ai şcolii, împreună cu cei ai companiei.

”DRÄXLMAIER este o firmă serioasă şi ne poate pregăti pentru viaţă, oferindu-ne un loc de muncă în condiţii foarte bune şi ajutându-ne să devenim electricieni de nota 10”, susţine convingător Boroş Lorand, elev în clasa a X-a F.

Persoanele interesate de participarea în acest program alături de compania DRÄXLMAIER pot afla detalii despre înscriere şi admitere apelând la secretariatul Colegiului Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii “Ion I.C. Brătianu” la numărul de telefon 0261-734670 sau la secretariatul companiei la 0361 732101.

Despre DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internaţională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locaţii în mai mult de 20 de ţări. Compania are, în prezent, aproximativ 55.000 de angajaţi în întreaga lume. Datorită muncii şi capacităţii lor de inovare, DRÄXLMAIER Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile.

Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovaţii în domeniul sistemelor de condus convenţionale şi alternative, precum şi în domeniul componentelor electrice şi electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj şi cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piaţă în crearea interioarelor pentru automobilele premium, DRÄXLMAIER Group furnizează console centrale, borduri şi uşi, precum şi module de cockpit. În 2016, DRÄXLMAIER Group a realizat o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de euro.

Printre clienţii noştri se numără Audi, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche şi Volkswagen.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.