10.10.2019 00.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Rolul asociaţiei cazacilor şi obiectivelele sale în România. 05.00 O partidă de pescuit 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 11.00 Ne cheamă Natura cu Ioana Zaharia. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 14.40 Dezbatere electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Cosmin Iuhas. Titlul emisiuni: Despre fotbalul sătmărean cu antrenoul Cosmin Iuhas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Anxeitatea cauze şi tratament. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Victimele violenţei domestice pot apela la echipele mobile ale Asistenţei Sociale

De la înfiinţare, asistenţii sociali nu au fost solicitaţi în nicio situaţie în Satu Mare

Adrian Bălaj

Adrian Bălaj

Intervenţia de urgenţă în cazurile de violenţă domestică se realizează de echipa mobilă alcătuită din reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS). Despre modul de intervenţie al echipelor mobile, membrii acesteia, dar şi despre serviciile oferite de echipă, am stat de vorbă cu Adrian Bălaj, director DAS Satu Mare.

Din echipa mobilă constituită prin Hotărârea Consiliului Local 31 din 2019 fac parte specialişti, în speţă asistenţi sociali, atât din cadrul compartimentului Protecţia Copilului, cât şi din cadrul Centrului Social de Urgenţă “Adăpostul de noapte”.

Rolul echipei mobile

Rolul asistenţilor sociali este să îndrume victimele abuzurilor spre Centrul Social de Urgenţă atunci când se emite un ordin de protecţie provizoriu, iar persoana agresată este scoasă din locuinţă şi nu are o locaţie în care să se adăpostească.
În eventualitatea în care victima nu doreşte să meargă la acest centru, acesteia i se solicită să acorde o declaraţie pe propria răspundere în acest sens.
Pe termen lung, rolul echipei mobile este de a îndruma victima spre diferite servicii precum cele de consiliere psihologică oferite de “un psiholog specializat pe cazuri de violenţă domestică”.

Totodată, asistenţii sociali au datoria de a îndruma victimele spre servicii rezidenţiale cu cazare.

Victime direcţionate într-o locaţie secretă

Din păcate, din cele spuse de Adrian Bălaj, la Satu Mare nu sunt înfiinţate astfel de locaţii. Există totuşi unele servicii unde victimele sunt direcţionate şi a căror locaţie este secretă.
Din luna martie când a fost înfiinţată, echipa mobilă DAS nu a fost solicitată în nicio situaţie la Satu Mare.

“Din fericire încă nu am avut astfel de cazuri, se pare că angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie gestionează bine aceste situaţii şi lucrurile sunt mediate la momentul intervenirii acestora. Dar suntem pregătiţi pentru astfel de cazuri”, susţine Adrian Bălaj de la DAS.

Pentru a intra în legătură cu echipa mobilă, victimele violenţei domestice sau persoanele care cunosc astfel de cazuri pot să se adreseze direct Direcţiei de Asistenţă Socială Satu Mare la numărul de telefon 0261.768.830. De asemenea victimele pot să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.