Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Vasile Varadi împreună cu două persoane reclamă unele nereguli la GP Sofa

Angajati la GP Sofa

Angajati la GP Sofa

Cei trei afirmă că li s-a făcut lichidarea pentru că au avut curajul să spună, la fel ca şi ceilalţi, adevărul

Vasile Varadi împreună cu fiul său şi încă o persoană au dorit să-şi facă cunoscută profunda nemulţumire faţă de modul în care s-a comportat cu ei conducerea firmei SC GP Sofa din Satu Mare, care de altfel le-a şi desfăcut contractul de muncă doar pentru că au avut curajul să-şi ceară drepturile, după cum ne-au mărturisit.

Reamintim faptul că în ultimii ani au mai fost înregistrate semnale din partea angajaţilor acestei firme, care reclamau neplata salariilor la timp şi neacordarea tichetelor de masă.

Redăm în cele ce urmează reclamaţia prezentată în cursul zilei de ieri de Vasile Varadi: „Suntem revoltaţi că firma GP Sofa pretinde că le dă angajaţilor tichete de masă, bonusuri, plata orelor suplimentare, ceea ce nu se respectă în realitate.

Cea mai recentă izbucnire a angajaţilor s-a petrecut în ziua de 26 iulie, când lucrătorii de la o secţie au oprit lucrul în urma faptului că patronul a spus că nu mai dă bonusuri şi a vorbit şi extrem de urât. Noi ne-am cerut drepturile, am spus că nu aşa a fost înţelegerea şi ne-am săturat de promisiunile lui.

Nu am făcut decât să mergem să lucrăm cinstit la el ca să ne câştigăm pâinea. Ne-a tăiat şi bonusul constând în lapte, pe care era obligat să ni-l dea, pentru ca să nu plătească sporul de intoxicaţie.

 

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 29 iulie.

Abonează-te acum Online!
 1. angajat a spus: 31 iulie 2017, ora 22:38

  ce ITM ca asta are tot orasul la mana lui i a cumparat pe toti asta face ce vrea muschii lui atata vreme ce oamenii nu sunt uniti nu rezolva nmk in oras de gp sofa si de draxmaier auzi numai statu roman e de vina ca le permite sa faca ce vor sa mearga in tara lui sa plateasca 250 de euro salar pe luna sa il vad aici nu ii capabil sa stea nici banii astia nu va angajati la gp sofa daca aveti minte

 2. angajat a spus: 29 iulie 2017, ora 15:53

  Să vă zic cum stau lucrurile!Salariile se dau uneori la timp,alteori cu întârziere de 3-5 zile,dar a fost şi mai rău!
  Tichetele de masă se dau cu mare întârziere,dar se dau!
  Laptele nu se mai dă de câteva luni,dar într-un fel e mai bine aşa,că unii abuzau de acest drept!Mă refer la cei care îl împărţeau!!
  Deranjează faptul că conducerea nu are cuvânt şi nici nu comunica cu angajaţii!Dacă sunt întârzieri salariale,nu ştie nimeni când se dau banii!!
  De sărbători nu se da nici o primă,nici un tichet cadou!

 3. Dac Bulibas a spus: 29 iulie 2017, ora 10:42

  ITM-ul a facut anchete la fata locului ?, la ce concluzie a ajuns in privinta vinovatilor ?, a amendat patronul daca acesta este vinovat pt. nerespectarea angajamentelor cuprinse in contract ?.Urmariti acest subiect ca sa ne tineti la curent cu rezultatul anchetelor respectiv, masurile luate de organele abilitate care ar trebui sa intervina. Un Contract de munca trebe sa se bazeze pe respect reciproc intre patron si angajat.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.