Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kg de varză măruntă murată, 1 kg carne de porc (piept, sau la pomana porcului se folosesc bucățelele de carne care rămân la aranjarea aspectuoasă a pulpelor, cotletului, etc., ce se pun în sare), 2 linguri de untură, o ceapă, sare, piper, boia de ardei.

Mod de preparare:

Varza murată se spală cu apă rece, să nu fie prea sărată și se stoarce bine. Carnea se spală și se taie cuburi. Ceapa se mărunțește și se călește cu o lingură de untură, apoi se adaugă carnea. Se călește puțin, până când capătă o culoare albicioasă, apoi se condimentează cu sare, piper și boia. Se stinge cu apă, cât să acopere toată carnea, se fierbe înnăbușit, apoi se lasă să se călească mai departe, până când carnea se înmoaie și apa scade complet. Cu restul de untură se călește varza, cele două se amestecă și se mai călește puțin și așa, împreună. La servire se poare orna cu smântână. În Ardeal mâncarea de varză cu carne nu poate lipsi de la pomana porcului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Spumă de zmeură

DESERT

Spumă de zmeură

Această spumă de zmeură, cu textura sa aerată și gustul intens de fructe, îmbogățită cu vanilie și ornamente opționale, oferă o experiență culinară rafinată și delicioasă, ideală pentru a impresiona la orice masă festivă.

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.