Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Vârstnicii sătmăreni solicită suplimentarea biletelor de tratament

Scris de Vasile Nechita, 27 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Joi, 27 iulie 2017, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ, a avut loc şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Pe ordinea de zi au figurat două puncte: repartizarea biletelor de tratament oferite de Casa Judeţeană de Pensii şi diverse.

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a prezidat şedinţa la care au mai participat: Doina Feher, viceprimar al municipiului Satu Mare, Radu Coşa, directorul Casei Judeţene de Pensii, Marian Mircea, preşedintele Ligii Pensionarilor, Livia Haidu, preşedinta Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, preşedinţi şi reprezentanţi ai altor asociaţii de pensionari din municipiu şi din judeţ.

 

Raportul directorului Casei de Pensii

 

Pentru început, directorul Casei Judeţene de Pensii, Radu Coşa, a prezentat un raport informativ privind repartizarea biletelor de tratament şi odihnă pentru pensionari. El a precizat că sumele alocate de Casa Naţională de Pensii Publice se cifrează la 18 milioane de lei, după care a prezentat criteriile de acordare a biletelor de tratament, pentru pensionarii şi asiguraţii cu domiciliul pe raza judeţului Satu Mare. Astfel, până în acest moment au fost repartizate un număr de 1.697 de bilete din care 1.644 au fost valorificate în primele 10 serii reprezentând 96,88%.

Vorbitorul a explicat procedura legală de acordare a acestor bilete, actele pe care pensionarii care merg într-un sejur de tratament într-o staţiune din România trebuie să le prezinte, între care şi cardul de sănătate activat. Un bilet are durata de valabilitate de 16 zile de cazare şi masă, la care se adaugă şi tratament pe durata a 12 zile  (exclusiv sâmbăta). El a mai explicat că un bilet are durata de şedere de 16 zile, reducându-se de la 18 zile, cât era înainte, tocmai pentru a se acorda bilete mai multor solicitanţi.

 

Intervenţii

 

După prezentarea raportului, au urmat intervenţiile unor participanţi. Între ei, Marian Mircea, preşedintele Ligii Pensionarilor, a cerut suplimentarea biletelor de tratament pentru pensionarii din Satu Mare. În acest scop, în opinia sa, directorul CJP ar trebui să apeleze la Casa Naţională de Pensii Publice Bucureşti. De asemenea, i-a solicitat prefectului, mai în glumă, să-i pună o pilă directorului CJP, cu care vrea să fie “prieten”.

La rândul său, Adrian Nicolae, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, a propus să se lucreze şi sâmbăta în bazele de tratament, deoarece se mai pierd încă două zile: una la sosire şi o alta la vizita medicală.

 

Cimitirului Eroilor şi statuia Eroului Necunoscut

 

La punctul diverse, reprezentanţii asociaţiilor de pensionari militare au repus în discuţie două vechi probleme: reabilitarea şi administrarea Cimitirului Eroilor, precum şi statuia Eroului Necunoscut. Voicu Şichet a spus că se discută mult şi se face puţin pe această temă, de vreme ce încă nu s-a întocmit nici un proiect. Prefectul a precizat că, potrivit legii, sarcina administrării patrimoniului, inclusiv a cimitirului, revine administraţiei locale.

Abonează-te acum Online!
  1. parearea mea a spus: 27 iulie 2017, ora 19:49

    Cu tot respectul, bilete de autobuz gratuite pentru pensionari nu există? Studentilor li se permite, fara efort , sa circule cand si de cate ori vor cu trenul. Nu e rău. Pensionarii, doar la cimitir?? Un pic de respect pentru ei pe acest plan nu este?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.