Vaccinarea antiHPV începe de anul viitor | Informaţia Zilei

Vaccinarea antiHPV începe de anul viitor

Scris de I. Z., 17 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministerul Sănătăţii a finalizat licitaţia pentru achiziţia dozelor de vaccin împotriva cancerului de col uterin (antiHPV), iar primele 20.000 de doze vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare la direcţiile de sănătate publică, astfel încât vaccinarea să înceapă în ianuarie 2020, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Acordul cadru încheiat de Ministerul Sănătăţii cu furnizorul pentru o perioadă de patru ani prevede ca numărul dozelor de vaccin antiHPV să poată fi suplimentat până la 2.100.000, în funcţie de cerere şi derularea campaniei de vaccinare, în special la fetele de 11 – 14 ani.

Campania de vaccinare va fi precedată de o campanie de informare şi conştientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV şi protecţia oferită de vaccin.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517