Vă temeţi de o infecţie cu noul coronavirus? | Informaţia Zilei

Vă temeţi de o infecţie cu noul coronavirus?

Scris de I. Z., 31 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Stop coronavirus

Epidemia de coronavirus 2019-nCoV, cunoscut şi sub denumirea de coronavirus Wuhan, focar de pneumonie chineză sau pneumonie Wuhan a început pe 12 decembrie 2019 în centrul oraşului Wuhan din China, atunci când a apărut un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută, a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau la piaţa de peşte Huanan, care vindeau şi animale vii. Ulterior, oamenii de ştiinţă chinezi au izolat un nou coronavirus, denumit 2019-nCoV, care s-a dovedit a fi cel puţin 70% similar în secvenţa genelor cu SARS-CoV.

Noul virus s-a răspândit cu repeziciune în toată lumea, înregistrându-se mii de îmbolnăviri.

Potrivit autorităţii sanitare chineze, numărul total al morţilor a ajuns la 170 în 30 ianuarie. Numărul bolnavilor confirmaţi din China a depăşit 7700 de cazuri. După ce şi Tibetul a anunţat prima infectare cu acest virus nou, sunt acum afectate de infecţiile cu acesta toate regiunile şi provinciile chineze.

Mai multe companii aeriene au anunţat suspendarea zborurilor spre şi dinspre China, printre care Lufthansa şi companiile din portofoliul său Swiss şi Austrian Airlines, British Airways, United Airlines din SUA, precum şi compania indoneziană low cost Lion Air. Alte companii de zbor au anunţat o suspendare sau o reducere a traficului aerian spre şi dinspre China.

La Satu Mare, lumea a început să cumpere măşti de protecţie, de frica acestui virus. Puţine farmacii mai au de vânzare.

Ca urmare vă punem următoarele întrebări:

Vă este frică de o infecţie cu noul coronavirus?
Da
Nu
Vezi Rezultate

Aţi luat până acum măsuri de precauţie?
Da
Nu
Vezi Rezultate

Abonează-te acum Online!
  1. Nimeni a spus: 01 februarie 2020, ora 08:32

    Strangeti la un loc 100 de oameni, luati 2 dintre ei si-i ucideti in fata lor, iar dupa aceea intrebatii pe ceilalti 98 daca se tem ca-i veti ucide si pe ei. Asta face acum acest coronavirus. Intrebarea este clar cu raspuns subinteles.

  2. satmarean a spus: 01 februarie 2020, ora 01:32

    Nu e de gluma cu bolile astea care apar din laboratoare
    cred ca vine sfirsitu lumei

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517