17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Va încuraja dezvoltarea micilor întreprinzători micşorarea impozitului pe clădiri?

Scris de Adriana Tivadar, 16 octombrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Kereskenyi Gabor

Kereskenyi Gabor

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă reducerea impozitelor pe clădiri rezidenţiale şi mixte aflate în proprietatea persoanelor fizice, de la 1,5% cât este în prezent, la 0,7%, cee ce înseamnă o diminuare de 1,3 milioane de lei a bugetului primăriei pentru anul 2017.

La începutul anului trecut, printr-o hotărâre de consiliu local s-a luat măsura ca persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri rezidenţiale şi mixte să plătească acelaşi impozit pe care îl plătesc şi persoanele juridice deţinătoare a unor astfel de clădiri. Asta înseamnă că pentru aceste clădiri, sau pentru anumite spaţii din cadrul lor proprietarii, persoane fizice, datorează din 2015 încoace  un impozit de 1,5%, la fel ca şi persoanele juridice. Sigur că în urma acestei hotărâri s-au iscat o serie de nemulţumiri care se pare că vor fi rezolvate abia după un an de zile, de noua conducere a municipiului care a optat în cele din urmă pentru o reanalizare a solicitărilor cetăţenilor.

S-a propus reducerea de la 1,5% la 0,7%

În consecinţă primarul propune reducerea acestui impozit de la 1,5% la 0,7% începând cu anul 2017. Acest procent presupune o diminuare de 1,3 milioane de lei în bugetul municipiului pentru anul 2017, însă executivul este de părere că această diminuare a veniturilor bugetului local se incadrează în limite admisibile şi că vor putea fi recuperate prin declararea corectă a clădirilor nerezidenţiale şi cu destinaţie mixtă. Totodată se consideră că această diminuare de 54% a impozitului va încuraja dezvoltarea micilor întreprinzători.

În proiectul de hotărâre de consiliu privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017, ce se va supune dezbaterii publice în cursul zilei de luni,17 octombrie,  impozitul propus în cazul clădirilor nerezidenţiale sau mixte aparţinând persoanelor fizice va fi de 0,7% aplicabil la valoarea de impozitare stabilită potrivit legii.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, executivul a anunţat că în cursa pentru executarea plombelor din trotuarele municipiului reşedinţă de judeţ a mai rămas o singură firmă, Diferit din Cluj, şi că primăria are în vedere înfiinţarea unei societăţi proprii care să se ocupe de lucrările de reparaţii a străzilor din oraş.

Ca urmare, vă punem următoarea întrebare:

Va încuraja dezvoltarea micilor întreprinzători micşorarea impozitului pe clădiri?

Abonează-te acum Online!
 1. dacia a spus: 30 octombrie 2016, ora 09:02

  Era cel mai mare impozit pe ţară,peste maximul de 1,3 s-a mai adăugat 0,2 % posibilitate stabilită de codul fiscal.
  Ce ar fi ca domul primar să nu subvenţioneze expoziţi ale unui fotbalist din Ungaria cu 20% din costuri şi cu banii aceştia să facă ceva util pentru oraş. Este o cheltuială absolut ilegală, ne mai vorbind că deja străzile sînt pline de gropi care se impun a fi reparate urgent şi avea ce face cu banii cheltuiţi astfel.

 2. Dac Bulibas a spus: 20 octombrie 2016, ora 11:11

  Vedeti cum rade Gabor de voi ?. A iesit cu traista sa culeaga simpatii de la naivi si dupa cum observ a si reusit.

 3. Dac Bulibas a spus: 20 octombrie 2016, ora 11:10

  Vedeti cum rade Gabor de voi ?. A iesit cu traista sa culeaga simpatii de la naivi si dupa cum observ a si reusit. Ce are in comun impozitul pe cladiri care este o suma fixa cu dezvoltarea ?. Pt. dezvoltare ar trebui sa reduca sau sa scuteasca impozitul pe profitul reinvestit in dezvoltare care poate fi o suma insemnata incurajatoare pt. dezvoltare. ( Daca eu as fi un PFA iar pe cladirea mea de 100 m.p. in care stau platesc 9 lei impozit anual, cu reducerea lui Gabor (54%) ar trebui sa platesc aprox 4 lei,…, ce dezvoltare as reusi sa fac cu cei 5 lei de la Gabor ?. Dar in cazul profitului ar fi cu totul altceva)

 4. ulpius a spus: 17 octombrie 2016, ora 08:41

  Majoritatea oraselor din tara au executat sute de km de trotuare din pavaje si noi vorbim de plombe ? SATU MARE ARATA MAI RAU CA UN CERSETOR ,TOT RUPT SI PETICIT.

 5. Paul a spus: 16 octombrie 2016, ora 18:56

  Mare om Gabor asta , decizii geniale, extraordinar si face si conferinţa de presa parca e deja sau iarăşi in campanie. Între timp alte municipii pregătesc proiecte pentru startul la fonduri europene.

 6. Babacu a spus: 16 octombrie 2016, ora 15:48

  Gabore, asteptam sa vedem si ce proiecte pe fonduri europene pregatesti, si ce ai de gind cu hotelul Dacia care e de rusinea lumii, dar trebuie sa actionezi repede ca timpul trece. Un singur lucru te rog: sa nu fii „trombonist” cum a fost Coica.

 7. Babacu a spus: 16 octombrie 2016, ora 15:25

  Ei vezi Gabore, critica mea ti-a prins bine, noi satmarenii asta dorim, sa vii cu idei bune! Altfel te-ai fi mentinut in umbra lui Coica, dar oamenii vor un primar care sa gindeasca!

 8. Dac Bulibas a spus: 16 octombrie 2016, ora 14:20

  Aceasta reducere de ce nu se aplica de anul viitor si in cazul impozitului pe terenuri care a fost dublat din acest an intr-un mod nerusinat si nejustificat ?. Ar servi interesului national ca romanii sa-si vanda terenurile strainilor inzestrati deoarece nu-si pot plati impozitele astea mari ?.

 9. comentator a spus: 16 octombrie 2016, ora 13:52

  Micul întreprinzător medic sau avocat, care are un birou de nişte metri pătraţi nu produce efectiv nimic, dar este ceva foarte necesar, aşa că nu ştiu. În rest este bătaie de joc ca o întreprindere familială, un AF, care are „sediu” declarat unde stă omul, să zicem în living, să plătească separat impozit pe teren. Urmează mă gândesc contract Florisal şi contorizare separată pentru toate utilităţile. În ţara asta orice este posibil.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.