18.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 04.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Pesta porcină africană, modalităţi de transmitere. 05.30 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Viitori piloţi de formula 1. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Adrian Pricop.Titlul emisiunii: Relansarea voleiului sătmărean. 10.50 Taina Credinţei (limba maghiară) cu Eva Laczko. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Noutăţi din sănătate. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Va folosi la ceva vizita celor 10 miniştri în judeţul Satu Mare?

Scris de I. Z., 30 octombrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Dragnea la Negresti

Dragnea la Negresti

Vineri la Negreşti-Oaş a avut loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, întâlnire care a fost prezidată de preşedintele Liviu Dragnea. Totodată, constituiţi în mai multe echipe, 10 miniştrii au avut întâlniri cu primari şi locuitori ai judeţului Satu Mare.

Înainte de şedinţă, preşedintele PSD a făcut câteva declaraţii de presă. El a mulţumit colegilor din Satu Mare şi |ara Oaşului, oamenilor din Negreşti-Oaş pentru efortul pe care l-au făcut. Dragnea a spus că au venit aici pentru a-şi arăta respectul pentru oamenii din |ara Oaşului, pentru oamenii din Satu Mare.

Tradiţiile şi obiceiurile din Oaş – mândrie naţională

negresti26După şedinţa CEx, a urmat o vizită la Muzeul în aer liber al |ării Oaşului. Liviu Dragnea a fost întâmpinat de tineri îmbrăcaţi în costume populare, artişti locali, pe acordurile şi ţâpuriturile specifice zonei. A gustat puţin din pălinca oşenească şi slănina şi pita de mălai. A vizitat câteva din exponate, printre care biserica veche din Lechinţa, moara şi vâltoarea, a stat de vorbă cu meşteşugarii zonei, cu luminătorii satelor. Tot cu acest prilej a fost cadorisit cu două clopuri oşeneşti şi alte daruri simbolice specifice zonei. Tanti Anica Mare i-a oferit o păpuşă îmbrăcată în straie oşeneşti care o reprezintă pe jucătoarea de tenis Simona Halep. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că este important să fie transmise pe mai departe toate obiceiurile şi tradiţiile zonei, tinerii Oaşului să înveţe meşteşugurile din moşi strămoşi, să păstreze acest tezaur cultural despre care a spus că este o mândrie naţională. Întrebat mai în glumă „Ce-i mai tare: lupta politică sau pălinca de Oaş?”, preşedintele Dragnea a dat un răspuns pe măsura provocării: „Pălinca de Oaş e sigur mai curată!”

Întâlnire la Turţ

Turt-ministrii sanatatii si finantelor

Turt-ministrii sanatatii si finantelor

Vineri, 30 octombrie, pentru aproximativ două ore, comuna Turţ a devenit locul de muncă al miniştrilor Eugen Teodorovici de la Finanţe şi Nicolae Bănicioiu de la Sănătate. Cei doi înalţi demnitari au avut o întâlnire cu o serie de localnici, dar mai ales cu numeroşi pălincari din Ţara Oaşului.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi-a exprimat disponibilitatea de a se implica în rezolvarea accizei pălincii, care este amânată de aproape 10 ani. Înaltul demnitar a subliniat faptul că în momentul în care aceste demersuri nu contravin legislaţiei naţionale, dar nici celei din Uniunea Europeană, există cu siguranţă soluţii.

Vizite în Zona Codru

Rovana Plumb in Codru

Rovana Plumb in Codru

Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, a preluat din delegaţia PSD aflată în Satu Mare cu ocazia şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) şi a însoţit în vizită  în Colegiul său electoral nr. 3 – Codru trei dintre miniştrii importanţi, şi anume pe Rovana Plumb (ministrul Muncii), Marius Nica (ministrul Fondurilor Europene) şi Ioan Vulpescu (ministrul Culturii).

Gazda membrilor guvernului le-a prezentat acestora cât de frumos este colegiul pe care îl reprezintă, apoi detaliat câteva localităţi şi anume Bârsău, Poiana Codrului şi Homorod (de fapt, zona de agement Oţeloaia), ocazie cu care locuitorii în care oaspeţii au petrecut câte o oră-două au pus întrebări şi şi-au prezentat problemele care îi frământă.

Ioan Vulpescu la OteloaiaMinistrului Culturii, Ioan Vulpescu, Octavian Petric a ţinut să-i arate şi un obiectiv turistic aflat în altă parte a Zonei Codru, care şi-a schimbat radical înfăţişarea, iar lucrările ce o vor schimba continuă şi vor continua şi în viitor, obiectiv care a devenit deja un Complex turistic, şi anume Oţeloaia. La plecare dânsul a promis ferm că va participa la ediţia jubiliară de anul viitor şi că va sprijini organizarea manifestărilor ce vor avea loc la Oţeloaia la sfârşitul lui august 2016.

Vizită la Tăşnad

Ministri la Tasnad

Ministri la Tasnad

Vineri,  Iulian Matache – ministrul Transporturilor – şi Mihai Tudose – ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului – au făcut o vizită de lucru în oraşul Tăşnad.

Aceştia au văzut lucrările ce se efectuează la drumul judeţean Tăşnad – Marghita, clădirea primăriei aflată tot în construcţie şi staţiunea balneoclimaterică. Tot aici a avut loc şi o întâlnire cu oamenii de afaceri din Tăşnad.

Iulian Matache, ministrul Transporturilor, a promis că începând de anul viitor se vor pune bani deoparte pentru începerea lucrărilor la Drumul Naţional 1F Carei – Furdulău (spre Supur) astfel încât anul viitor acestea să poată demara.

Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, a anunţat că luna viitoare conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) va merge la Tăşnad. Întâlnirea va avea ca scop găsirea unor surse de finanţare pentru o bază de tratament şi un bazin multifuncţional, necesare intrării Tăşnadului în circuitul naţional al staţiunilor balneare.

Şedinţă la Satu Mare

ministri la consiliu1Tot vineri,  în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean Satu Mare a avut loc o întâlnire de lucru a primarilor din judeţ cu Eugen Teodorovici – ministrul Finanţelor, Sevil Shhaideh – ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Gabriela Szabo – ministrul Tineretului şi Sportului, Ioan Vulpescu – ministrul Culturii – şi Viorel Ştefan – preşedintele Comisiei Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor.

Sevil Shhaideh – ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – a deschis întâlnirea cu reprezentanţii primăriilor din judeţ, cu specialiştii din cadrul primăriilor şi cei de la direcţiile de impozite şi taxe locale cu o veste foarte bună: „Conform rectificării bugetare, avem toate fondurile necesare să încheiem proiectele demarate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.”

„Veniţi cu facturi către Ministerul Dezvoltării. Sunt bani, dar trebuie să fie o competiţie între comunităţi”, a fost mesajul transmis autorităţilor locale de ministrul Finanţelor.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de sâmbătă, 31 octombrie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Va folosi la ceva vizita celor 10 miniştri în judeţul Satu Mare?

Abonează-te acum Online!
 1. anton a spus: 16 noiembrie 2015, ora 07:32

  Da ne+or lăsat cu punguţa guală!

 2. mihai leahu a spus: 07 noiembrie 2015, ora 16:55

  Asa mare nr.de hoti si banditi rar se aduna intrun loc.

 3. ciprian a spus: 02 noiembrie 2015, ora 12:00

  Peste tot in orasele din tara s-a mai facut cate ceva, doar in Satu Mare nu se intampla nimic, pentru ca avem niste politicieni locali care timp de 25 de ani n-au facut altceva decat s-au imbuibat, iar fraierii de noi i-am votat…aceasta ciurda malefica trebuie sa dispara total, iar la alegerile ce vor urma ar fi bine sa tinem minte si sa- i radiem pentru ca nu ne fac cinste

 4. cici a spus: 02 noiembrie 2015, ora 09:03

  Au vazut oare starea drumurilor din judet?Cand vom vedea rezultate le vizitei in judet ne vom putea pronunta.Pana atunci cred eu ca mai este mult .

 5. seneka a spus: 01 noiembrie 2015, ora 20:59

  A fost o simpla campanie de imagine,din care am mai vazut destule.
  Fara nici un rost pentru cetateni.Eventual pentru politicieni.
  (sa dea domnul sa nu am dreptate)

 6. IOANA a spus: 01 noiembrie 2015, ora 20:17

  CONGRES

 7. mipudeco a spus: 01 noiembrie 2015, ora 17:41

  Corect: conferinta

 8. mipudeco a spus: 01 noiembrie 2015, ora 17:39

  As fi preferat sa se faca o telecomferinta. Costa mai putin.

 9. dacia a spus: 01 noiembrie 2015, ora 10:48

  Au trecut anii şi tot fără al treilea pod şi fără centură de ocolire sîntem, tot aşa cum nimic important nu se vede făcut în oraş în ultimii ani.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.