16.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitați: Emil Șuhani, Radu Panait, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 04.00 Jazz-ul românesc din SUA la Satu Mare invitat – Alexandru Șipa. 05.00 Info Magazin cu Adriana Mureșan. Titlul emisiuni: Arta modernă. 06.00 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitați: Emil Șuhani, Radu Panait, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 10.00 Religie cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiuni: Comunicarea dintre adolescenți și părinți. 11.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Rodica Borlan. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 14.40 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitați: Emil Șuhani, Radu Panait, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Georgiana Marina. 17.30 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni: Transportul ecologic, gestiunea deșeurilor, în vizorul autorităților de mediu. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Va cădea Guvernul Dăncilă în urma moţiunii de cenzură?

Scris de I. Z., 01 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
guvern-dancila

guvern-dancila

De câteva săptămâni se produc pe scena politică mari frămânântări. Ieşirea ALDE de la guvernare şi migraţia unor parlamentari PSD la Pro România, face posbilă adoptarea unei moţiuni de cenzură în urma căreia să cadă guvernul.

În sfârşit, Ludovic Orban a anunţat că moţiunea de cenzură va fi depusă marţi, 1 octombrie. Votul se va da la vedere.

Tăriceanu a anunţat, în aceeaşi zi, că s-au adunat 238 de semnături. Moţiunea a fost semnată de parlamentarii PNL, USR, PMP, UDMR şi o parte dintre parlamentarii de la Minorităţi. ALDE şi Pro România au anunţat că vor vota moţiunea.

Pentru a fi adoptată moţiunea trebuie să fie votată de 234 de parlamentari. Aşadar, dacă Tăriceanu are dreptate şi deja sunt 238 de semnături, guvernul Dăncilă este ca şi căzut.

Dar să nu zicem hop înainte de a sări peste groapa căscată între PSD şi restul partidelor. Viorica Dăncilă asigură partidul că guvernul nu va cădea. Are informaţiile ei, probabil luate de la unii dintre cei 238 de semnatari ai moţiunii. Nu trebuie să lipsească decât vreo şase dintre ei şi moţiunea nu trece.

PNL s-a ţinut de cuvânt. Marţi, 1 octombrie, a depus moţiunea de cenzură.

Vineri, 4 octombrie se va da votul, cu bilele la vedere.

În timp ce partidele de opoziţie spun că după numărul de semnături, moţiune va trece, premierul Viorica Dăncilă este optimistă, crede că nu va cădea guvernul.

Întrebarea noastră este:

Va cădea Guvernul Dăncilă în urma moțiunii de cenzură?
Da
Nu
Vezi Rezultate

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 03 octombrie 2019, ora 12:36

  Eu as dori sa treaca motiunea de cenzura si sa cada guvernul !. Tare curios sunt sa vad cine va forma noul guvern si cu ce plan de guvernare o sa vina. Pana acum, opozitia nu ne-a prezentat niciun plan de guvernare doar harneala, slogane ieftine din doua cuvinte usor de retinut pt. cei multi dar prosti respectiv, promisiuni de taieri inclusiv la pensii si salarii !. Asta trebe romanului !!!!. Trebe aparat saracia, nevoile si neamul (!) caracteristic romanului.

 2. Florian a spus: 01 octombrie 2019, ora 20:54

  La un sondaj al dv din 25 sept. au votat pentru caderea guvernului
  441 de persoane (66%). Cetatenii vor sa cada acest guver. Deci va cadea
  asa nu mai merge

 3. y a spus: 01 octombrie 2019, ora 20:32

  Eu zic că mai mult ca sigur. Problema e că Ponta nu vrea să facă guvern cu PNL, cum speră unii, el are niște socoteli de încheiat cu Dăncilă și cu trupa veselă ce a mai rămas de la Dragnea. Să le dea un bobârnac, mai ales exprimăriței de Craiova și lui Teodorovici. După care va face o coaliție tot cu PSD și ALDE. Acum e mai important cine organizează alegerile prezidențiale, cine are MAI-ul.

 4. Viorica a spus: 01 octombrie 2019, ora 19:43

  aritmetica isi spune cuvintul.
  daca sunt 238 de voturi din 465 de dep. si senatori atunci ce socoteli isi mai fac cei de la psd ca vor ramane la putere.

 5. Dovleac a spus: 01 octombrie 2019, ora 19:40

  nu stiu ce sa spun si daca cei care vin sint mai buni
  o schimbare trebe sa se faca

 6. Carol a spus: 01 octombrie 2019, ora 19:38

  Cum sa nu cada? Ar fi o catastrofa sa nu cada acest guvern incapabil.
  Tara are nevoie de oameni capabili care sa o conduca.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.