V-a plăcut cum au fost organizate manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie la nivel naţional? Dar la Satu Mare? | Informaţia Zilei

V-a plăcut cum au fost organizate manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie la nivel naţional? Dar la Satu Mare?

Scris de I. Z., 01 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Politicienii şi partidele au obosit să se mai certe. Primul 1 Decembrie sărbătorit în anul 1990 a fost marcat de scandalul pe care l-a provocat primul ministru Petre Roman care a recomandat feseniştilor să-i huiduie la Alba Iulia pe liderii opoziţiei Corneliu Coposu, Ion Raţiu, Radu Câmpeanu.

În fiecare an puterea a sărbători Ziua Naţională separat de opoziţie.  Cearta a continuat an de an. Nu mai departe de anul trecut preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să-i primească la festivităţi pe preşedinţii celor două camere ale Parlamentului,  Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, numindu-i „penali”.

Obosite după două rânduri de alegeri, politicienii şi partidele au lăsat armele jos şi s-au comportat civilizat.

La Bucureşti au avut loc ample manifestări cu o frumoasă paradă militară. La  manifestările de la Alba Iulia, ca în fiecare an, au participat mii de persoane din toată ţara, în semn de omagiu adus celor care s-au adunat la 1 decembrie 1918 cerând Unirea.

Fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi-a organizat propria manifestare.

 

În acest nou context istoric şi politic în care se pare că avem primul 1 Decembrie sărbătorit fără scandal după 30 de ani de la căderea comunismului întrebările noastre sunt:

 

V-a plăcut cum au fost organizate manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie la nivel naţional?
Da
Nu
Vezi Rezultate

V-a plăcut cum au fost organizate manifestările dedicate Zilei Naţionale în Satu Mare?
Da
NU
Vezi Rezultate

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 03 decembrie 2019, ora 11:55

  @satmarean !,In cei 101 ani trecuti romanii au avut parca 8 imnuri oficiale ! ( unicat in lume !), multi nu cunosc nici Imnul actual si nu se straduiesc sa-l invete deoarece cu siguranta va urma un alt Imn conform bunului obicei al casei. Ca urmare nu-i nici o mirare ca nu cunosc versurile ca urmare nici nu-l canta. Confuzii s-au facut si in competitiile sportive internationale nestiind exact care este cel oficial actual. Daca ar fi fost necesar as fi trimis eu o formatiune lautareasca tiganeasca care sa interpreteze melodii patriotice originale romanesti daca mai bun nu s-a gasit. N-am stiut ca este lipsa si la mare cautare. Imi pare rau. Multi dintre compatrioti si-au vandut viorile si acordeoanele la Piata de vechituri dar rezolvam eu cumva problema.

 2. satmarean a spus: 02 decembrie 2019, ora 14:19

  Organizate? Mai bine zis DEZORGANIZATE! Plimbările de la o statuie la alta, parcă era alai mortuar! Trebuia să existe cel puţin câţiva instrumentişti care să cânte melodii patriotice sau de fanfară. Apoi intonarea Imnului Naţional la statuia Lucaciu, RIDICOL! ca să nu spunem bătaie de joc! De Ziua Naţională a României s-a difuzat doar o singură strofă şi refrenul! Nici măcar de Ziua Naţională nu se poate cânta Imnul întreg?! Şi mai ales cu versuri?! Felicitări elevilor care erau acolo şi au cântat ei 3 strofe din Imn! Defilarea armatei fără muzică, şi ei păreau dezorientaţi! NOROC cu defilarea asociaţiilor culturale şi a portului popular!

 3. Babacu a spus: 01 decembrie 2019, ora 22:14

  „Si vis pacem, para bellum” . Daca vrei pace, pregateste-te pentru razboi (proverb latin).
  Numai o armata puternica poate asigura linistea Romaniei. E un paradox, dar il folosesc toate tarile care se respecta.

 4. Petrica a spus: 01 decembrie 2019, ora 14:17

  Am vazut o desfasurare de forte uriasa, tancuri, avioane tot felul de forte speciale. oare cu cine se lupta?

 5. gabi a spus: 01 decembrie 2019, ora 14:15

  Stiu ca domnul Bud de la Dana a avut un rol foarte important in organizare impreuna cu asociatia Uniti pentru Satu Mare.
  De astfel de satmareni si oameni de afaceri avem nevoie.

 6. daniel a spus: 01 decembrie 2019, ora 13:30

  Dupa cate stiu la Satu Mare initiatorii manifestarilor au fost Informatia Ziei si cateva asociatii printre care Uniti pentru Satu Mare. Felicitari Informatia Zilei!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345