Utilajele de deszăpezire, pregătite pentru intervenţie

Scris de I. Z., 02 decembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prefectul Altfatter Tamás, alături de Kovacs Robert, director cancelarie şi Petru Ardelean, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Satu Mare (SDNSM), a verificat joi starea parcului auto şi a stocurilor aprovizionate în vederea asigurării şi menţinerii stării de viabilitate a reţelei de drumuri publice naţionale la nivelul judeţului Satu Mare, pentru desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă pentru sezonul de iarnă 2021-2022.

În 2 decembrie au fost verificate trei districte din cele şase prin care se derulează activitatea de deszăpezire la nivelul judeţului, respectiv Negreşti-Oaş, Livada şi Satu Mare. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj a încheiat un contract subsecvent de servicii la Acordul cadru de servicii nr. 20/6024/24.11.2020 cu valabilitate până în anul 2024  cu operatorul economic SC Instal Ros SRL.

Utilajele de deszăpezire pregătite pentru intervenţie constă în 37 autobasculante cu lamă şi răspânditor material antiderapant şi 6 încărcătoare (din partea operatorului contractat) şi un buldoexcavator şi un utilaj multifuncţional tip Unimog, utilaje proprii ale  SDNSM. Materialele antiderapante aprovizionate şi stocate în cele 6 districte înseamnă 2383 tone de sare şi 33 tone de combustibil. 

Prefectul apreciază mobilizarea operatorului şi a solicitat directorului SDNSM să nu fim surprişi de fenomene naturale, o verificare permanentă a stării de funcţionare a întregului parc auto necesar pentru deszăpezire în acest sezon, o aprovizionare cu material antiderapant şi intervenţie promptă şi de prevenire a înzăpezirii şi formării poleiului pe toate sectoarele de drum naţional.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517