21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Update: vot la referendum în judeţul Satu Mare

Scris de Matei Larisa, 06 octombrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Familia Les la vot

Familia Les la vot

Update: Duminică seara, la ora 21, la închiderea urnelor, prezenţa la vot în judeţul Satu Mare a fost de 14,89%. Judeţul Satu Mare se situează pe locul 5 de la coadă în ce priveşte prezenţa la vot.

Prezenţă mai slabă a fost înregistrată în judeţele Covasna, Harghita, Tulcea, Constanţa.

 

Update: Duminică la amiază, după ieşirea din biserică, secţiile de votare au început să se anime. O parte dintre credincioşi s-au îndreptat spre urne.

La ora 16, prezenţa la vot în judeţ a fost de 11,05%.

Şi senatorul Gabriel Leş a mers la vot duminică în jurul prânzului alături de soţie şi cei trei copii.

 

 

 

Prezenta la vot este foarte slabă. Până sâmbătă la amiază abia au votat câţiva din cei înscrişi pe listele de vot.

În 10 secţii de votare din judeţ nu s-a prezentat nimeni la urne.

Judeţul Satu Mare este al treilea de la capătul listei cu prezenţa pe ţară – 3,45%. Prezenţă mai slabă este doar în judeţele Harghita şi Covasna.

Prefectul Darius Filip a votat sâmbătă la ora 18, la secţia amenajată la Şcoala Octavian Goga din Cartierul Carpaţi.

La ieşire, el a declarat că „Am votat azi cu gândul la România în care îmi doresc să crească copilul meu.”

Sectie de votare la Calinesti

Sectie de votare la Calinesti

La nivelul judeţului Satu Mare există 334 de secţii de votare, ceea ce înseamnă 334 de preşedinţi de secţie.

Din diverse motive, bine justificate, 84 au renunţat la această funcţie, fiind nevoie de înlocuirea acestora.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Remus Nemeş, a declarat că până vineri, toate secţiile erau asigurate, reuşindu-se astfel la timp desemnarea a altor persoane care să asigure buna desfăşurare a procesului de vot.

De asemenea, în pondere mare este asigurată şi reprezentarea din partea partidelor politice parlamentare în secţiile de votare.

Urne mobile în spitale şi penitenciare

S-a asigurat în egală măsură activitatea eficientă şi operaţională a votului prin urnă specială, luându-se măsuri acolo unde a fost cazul, pentru stabilirea de măsuri optime de asigurare a echipelor mobile, în aşa fel încât votul cu urnă mobilă să se desfăşoare în bune condiţii.

În acest sens, s-au comunicat adrese oficiale către unităţile spitaliceşti din judeţ pentru a le fi comunicat numărul de persoane care doresc şi optează pentru exercitarea dreptului la vot, comunicându-se şi secţia de vot unde este arondată unitatea spitalicească pentru fiecare unitate din judeţ.

De asemenea, înştiinţate au fost atât Arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cât şi Penitenciarul Satu Mare, pentru a se asigura exercitarea dreptului la vot şi în cazul persoanelor aflate în situaţie de arest preventiv sau care se află în detenţie şi nu li s-a interzis dreptul la vot prin hotărâre judecătorească definitivă.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, cele două zile de votare, structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea şi desfăşurarea Referendumului se vor afla pe teren, pentru a asigura buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al forţelor implicate.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne precum Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, precum şi alte structuri M.A.I., se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Până vineri, toate secţiile erau asigurate, reuşindu-se astfel la timp desemnarea altor persoane care să asigure buna desfăşurare a procesului de vot

Până vineri, toate secţiile erau asigurate, reuşindu-se astfel la timp desemnarea altor persoane care să asigure buna desfăşurare a procesului de vot

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.
În acest context, 308 poliţişti vor asigura paza şi protecţia la 154 de secţii de votare, dintre cele 334 ce se vor constitui pe raza judeţului Satu Mare, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

De asemenea, peste 140 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare va avea în responsabilitate 125 secţii de votare dispuse în 86 de locaţii, unde vor fi prezenţi peste 250 de jandarmi.

Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune. Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiştii ISU desfăşoară activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.

Totodată, 187 de poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – structurile subordonate de pe raza judeţului Satu Mare vor asigura paza şi supravegherea a 55 secţii de votare aflate în zona de competenţă.
În aceste două zile de referendum, cetăţenii sunt aşteptaţi la vot între orele 07:00 – 21:00.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 10 octombrie 2018, ora 08:03

  Iar nu mi-ati afisat comentariul din 8 oct.

 2. Dac Bulibas a spus: 10 octombrie 2018, ora 08:00

  In sfarsit de data aceasta a castigat ratiunea si au pierdut politicienii respectiv, BOR diabolica. Pana cand nu se va respecta si se va pune in aplicare rezultatul Referendumului din 2009 (78% !!!- pentru Parlament unicameral cu 300 de deputati) pana atunci am sa BOICOTEZ toate referendumurile indiferent despre ce ar fi vorba ! deoarece politicienii isi bat joc de noi prin nerespectarea dorintei populatiei exprimate la acel Referendum. Declaratia aroganta lipsit de bun simt de dupa Referendum al lui Codrin Stefanescu (PSD) a fost una ridicola !!!!, asemenea specimene sunt total catastrofale politicii romanesti !….

 3. varu a spus: 08 octombrie 2018, ora 13:51

  Ziceam mai inainte ca ,Tare impiedicati santem ,iar la urma tragem ponoasele

 4. varu a spus: 08 octombrie 2018, ora 13:46

  Tare impiedicati santem .. Pacat

 5. Nicolae M a spus: 07 octombrie 2018, ora 21:16

  Felicitări România! Am dovedit că nu suntem un popor de idioţi şi extremişti. Avem o cotă de imbecili de circa 19,5% :) – am făcut un recensământ foarte scump.

 6. Stefi a spus: 07 octombrie 2018, ora 18:23

  Cei cu adevarat credinciosi si care nu impartasesc hotia au stat acasa ;) !

 7. Nicolae M a spus: 07 octombrie 2018, ora 17:04

  Poate că oamenii au probleme mai grave decât tâmpeniile politice şi extremismul cre(ş)tin. Hai România! Boicotaţi referendumul proştilor!

  Chiar sunt mândru de absenţa la vot a românilor. Se pare că am ajuns şi noi la o maturitate anume.

 8. Osanu a spus: 07 octombrie 2018, ora 15:17

  Pentru asa ceva sint bani ….dar cum arata spitalele scoli gradinite imi vine sa vomit ….

 9. Stefi a spus: 07 octombrie 2018, ora 11:51

  Sa mergi cu polilul la brat la vot e ca si cum am merge la cersit tot cu el . Te folosesti de o persoana nevinovata ca sa acaparezi compatimire si simpatie . Atata de caracteristic politicului … ;)

 10. Cum a spus: 06 octombrie 2018, ora 09:00

  Nu ai curajul sa te internezi intr un spital din Romania si voi faceti referendum ptr nimica !Natura umana nu se poate schimba!

 11. Cum a spus: 06 octombrie 2018, ora 08:58

  De ce nu.publicati cjomentatiile?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.