Update: traficul prin Vama Petea s-a redeschis cu adevărat vineri, 22 mai | Informaţia Zilei

Update: traficul prin Vama Petea s-a redeschis cu adevărat vineri, 22 mai

Update: După mai multe neînţelegeri între Ungaria şi România, traficul prin Vama Petea se redeschide cu adevărat începând de vineri, 22 mai, ora 13.

Traficul pentru persoane s-a închis din partea ungară joi la ora 12, fără nicio explicaţie.

Au putut intra în România prin Vama Petea doar transportatorii şi persoanele care lucrează în apropierea frontierei.

Printr-o notă de informare emisă de autorităţile din cadrul Ministerului de Interne maghiar, punctele de trecere a frontierei de pe teritoriul Ungariei au primit ordin să se deschidă pentru traficul de turisme şi persoane, începând cu data de 22 mai 2020, ora 13,00.

Punctele de trecere a frontierei Vallaj – Urziceni şi Csengersima – Petea vor fi deschise cu posibilitatea de tranzitare atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară, cu respectarea următorului program:

– de luni până vineri, de la ora 06,00 – 24,00;

– în weekend, cele două puncte de trecere vor fi deschise 24h/24h.

 

 

Ştirea iniţială: Poliţia de Frontieră anunţă că trei puncte de la graniţa cu Ungaria pentru tranzitul de persoane s-au deschis.

Pentru punerea în aplicare a soluţiilor de fluidizare a traficului la graniţa de vest, stabilite în cadrul întâlnirii care a avut loc în Ungaria, la Budapesta, în data de 19 mai a.c., între miniştrii de interne ai României şi Ungariei, Ion-Marcel VELA şi Sándor PINTÉR, şefii poliţiilor de frontieră din cele două state au purtat o serie de discuţii în cadrul cărora au stabilit detaliile tehnice în vederea implementării acestora la frontiera comună.

Astfel, începând cu data de 21 mai a.c., ora 06.00, la graniţa româno-ungară sunt deschise zece puncte de trecere a frontierei, atât pentru traficul de turisme şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare / ieşire în / din ţară şi cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state:

✔️ P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare
✔️ P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare
✔️ P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor
✔️ P.T.F. Borş – judeţul Bihor
✔️ P.T.F. Salonta – judeţul Bihor
✔️ P.T.F. Vărşand – judeţul Arad
✔️ P.T.F. Turnu – judeţul Arad
✔️ P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad
✔️ P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad
✔️ P.T.F. Cenad – judeţul Timiş

Tot pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeaşi dată şi aceeaşi oră, sunt operaţionale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze / autocare, cu intrare în România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş.

Intrarea în România prin cele zece puncte de frontieră se realizează în regim permanent (24/24 de ore), cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei, respectiv controlul specific la intrarea în ţară, completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.

Sursă: Poliţia de Frontieră

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345