Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Pataki Csaba, titlul emisiunii: Soarta echipei FC Olimpia în mâinile Consiliului Judeţean Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Nicolae Bura, Eugen Kovacs, Adrian Pop, titlul emisiunii: Scandal între putere şi opoziţie pe bugetul pentru 2018 (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Paula Mare-raport la 4.590 de zile 03.38 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.53 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Dumitru Pop, titlul emisiunii: Tradiţia tăierii porcului la Berindan 05.50 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Cătălin Petrean Cismaş, titlul emisiunii: Terapii de relaxare pentru minte şi suflet 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicoleta Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Pataki Csaba, titlul emisiunii: Soarta echipei FC Olimpia în mâinile Consiliului Judeţean Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Mia Chereji, Liliana Mărcuş, titlul emisiunii: Micii ecologişti de la Şcoala Ion Creangă 10.13 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Budău, titlul emisiunii: Singurătăţi de Crăciun 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Nicolae Bura, Eugen Kovacs, Adrian Pop, titlul emisiunii: Scandal între putere şi opoziţie pe bugetul pentru 2018 (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Petru Ştefănescu, titlul emisiunii: Făurirea şi demolarea fabricilor sătmărene de mobilă 14.30 Teleshopping 14.50 Colaj de colinde 15.05 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Dumitru Pop, titlul emisiunii: Tradiţia tăierii porcului la Berindan 16.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Paula Mare-raport la 4.590 de zile 17.10 Colaj de colinde 17.45 Panoramic Sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Emanuel Gyenes, titlul emisiunii: Dakar 2018 traversează Peru, Bolivia şi Argentina 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Kereskenyi Gabor 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, titlul emisiunii: Copiii şi fricile lor 23.30 Ştiri

UPDATE: Sevil Shhaideh, propunerea PSD-ALDE de premier

Scris de Mioara Maxim, 21 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh

Update ora 11.30: Sevil Shhaideh este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier. Ea a fost ministru al Dezvoltării Regionale în Cabinetul Ponta.

„În Guvern nu vor fi vedete. Va fi un guvern care va munci. Va avea un drum foarte bine stabilit. E cel mai greu program de guvernare imaginat în România”, a spus Liviu Dragnea în conferinţă de presă.

Sevil Shhaideh are 52 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană. Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, între principalele activităţi şi responsabilităţi numărându-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementează administraţia publică locală. De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011, iar presa a scris că naşi de cununie au fost Liviu Dragnea şi şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Liviu Dragnea a afirmat însă că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş, şi că la căsătoria acesteia i-a fost „martor”, alături de alte persoane.

„În religia musulmană nu există termenul de naş. Sunt martori. Atunci când se căsătoresc doi, un bărbat şi o femeie de religie musulmană, sunt unii care participă la acel eveniment şi care sunt martori. Nu există termenul de naş şi fin”, a spus Dragnea.

 

Liviu Dragnea a explicat că a făcut această propunere ţinând cont de afirmaţiile preşedintelui referitoare la viitorul premier şi pentru că „legea nu reprezintă o chestiune secundară”. Dragnea a subliniat însă că el nu poate fi propunerea de prim-ministru, din cauza unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale. „Deocamdată”, a adăugat liderul social-democrat.

 

 

Update ora 11. Echipa PSD – ALDE este la Cotroceni, în discuţii cu preşedintele Iohannis.

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi liderii ALDE vor să păstreze misterul cu privire la persoana nominalizată pentru funcţia de prim ministru al României până în ultima clipă.

Potrivit Danei Grecu, PSD şi ALDE îi vor înmâna lui Klaus Iohannis un plic care va conţine numele premierului.

 

Liviu Dragnea a declarat, luni, că numele premierului pe care îl va propune împreună cu ALDE va fi stabilit „exact înainte” de a merge la consultarile de la Palatul Cotroceni, convocate miercuri de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat, marţi seară, la o întâlnire secretă cu câţiva membri de partid, printre care s-ar afla şi viitorul premier propus şi susţinut de coaliţia de guvernare PSD-ALDE.

Potrivit ultimelor informaţii, Liviu Dragnea a primit împuternicirea să anunţe politicianul propus abia la consultările de la Cotroceni.
În urma consultărilor de la vârful PSD, Liviu Dragnea, preşedintele partidului, a primit mandat în alb pentru miercuri, la Palatul Cotroceni, cu privire la numele de premier, potrivit surselor Antena 3.

Secretul cu privire la numele premierului se înscrie în strategia aplicată de PSD în campania pentru Parlament.
În şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD (CExN al PSD) de miercuri dimineaţă preşedintele partidului va solicita un mandat în alb, un mandat de încredere şi nu se va vota în clar numele celui care urmează să fie propus de Liviu Dragnea preşedintelui României în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni.

 

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
 1. Babacu a spus: 22 decembrie 2016, ora 17:49

  @Dac Bulibas: ii spui si lui Orban Viktor asta?

 2. Dac Bulibas a spus: 22 decembrie 2016, ora 11:50

  Spre surprinderea mea alegerea a fost una foarte buna. Romanii trebuie sa acorde mai multa incredere minoritatilor nationale conlocuitoare si sa lase prejudecatile deoparte. Dragnea a dat dovada de deschidere fata de minoritatile nationale care este una constructiva si benefica tuturor.

 3. Babacu a spus: 21 decembrie 2016, ora 19:01

  Banuiesc ca va trebui si aprobarea americanilor, ca la noi asa merge.

 4. Babacu a spus: 21 decembrie 2016, ora 12:54

  Eu in locul lui Iohannis as spune NU, cu riscul alegerilor anticipate.

 5. Babacu a spus: 21 decembrie 2016, ora 12:41

  Am stiut ca Dragnea va propune un om de paie ca el sa conduca din umbra guvernul. Vai de capul vostru, romani inculti!

 6. ciprian a spus: 21 decembrie 2016, ora 12:05

  Ai sa vezi acum imigranti musulmani in Romania…ii luam pe toti din Europa

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.