Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 02.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiunii: învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian Vuia. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Elena Blit. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Papellas Istvan. Titlul emisiunii: A fost sfinţită orga bisericii Sfânta Familie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch .Titlul emisiuni: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Cristi Tarţa. 16.35 Portret de artist – vasile Canioşi Mestesanu. 17.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

UPDATE: Sevil Shhaideh, propunerea PSD-ALDE de premier

Scris de Mioara Maxim, 21 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh

Update ora 11.30: Sevil Shhaideh este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier. Ea a fost ministru al Dezvoltării Regionale în Cabinetul Ponta.

„În Guvern nu vor fi vedete. Va fi un guvern care va munci. Va avea un drum foarte bine stabilit. E cel mai greu program de guvernare imaginat în România”, a spus Liviu Dragnea în conferinţă de presă.

Sevil Shhaideh are 52 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană. Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, între principalele activităţi şi responsabilităţi numărându-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementează administraţia publică locală. De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011, iar presa a scris că naşi de cununie au fost Liviu Dragnea şi şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Liviu Dragnea a afirmat însă că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş, şi că la căsătoria acesteia i-a fost „martor”, alături de alte persoane.

„În religia musulmană nu există termenul de naş. Sunt martori. Atunci când se căsătoresc doi, un bărbat şi o femeie de religie musulmană, sunt unii care participă la acel eveniment şi care sunt martori. Nu există termenul de naş şi fin”, a spus Dragnea.

 

Liviu Dragnea a explicat că a făcut această propunere ţinând cont de afirmaţiile preşedintelui referitoare la viitorul premier şi pentru că „legea nu reprezintă o chestiune secundară”. Dragnea a subliniat însă că el nu poate fi propunerea de prim-ministru, din cauza unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale. „Deocamdată”, a adăugat liderul social-democrat.

 

 

Update ora 11. Echipa PSD – ALDE este la Cotroceni, în discuţii cu preşedintele Iohannis.

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi liderii ALDE vor să păstreze misterul cu privire la persoana nominalizată pentru funcţia de prim ministru al României până în ultima clipă.

Potrivit Danei Grecu, PSD şi ALDE îi vor înmâna lui Klaus Iohannis un plic care va conţine numele premierului.

 

Liviu Dragnea a declarat, luni, că numele premierului pe care îl va propune împreună cu ALDE va fi stabilit „exact înainte” de a merge la consultarile de la Palatul Cotroceni, convocate miercuri de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat, marţi seară, la o întâlnire secretă cu câţiva membri de partid, printre care s-ar afla şi viitorul premier propus şi susţinut de coaliţia de guvernare PSD-ALDE.

Potrivit ultimelor informaţii, Liviu Dragnea a primit împuternicirea să anunţe politicianul propus abia la consultările de la Cotroceni.
În urma consultărilor de la vârful PSD, Liviu Dragnea, preşedintele partidului, a primit mandat în alb pentru miercuri, la Palatul Cotroceni, cu privire la numele de premier, potrivit surselor Antena 3.

Secretul cu privire la numele premierului se înscrie în strategia aplicată de PSD în campania pentru Parlament.
În şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD (CExN al PSD) de miercuri dimineaţă preşedintele partidului va solicita un mandat în alb, un mandat de încredere şi nu se va vota în clar numele celui care urmează să fie propus de Liviu Dragnea preşedintelui României în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni.

 

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 22 decembrie 2016, ora 17:49

  @Dac Bulibas: ii spui si lui Orban Viktor asta?

 2. Dac Bulibas a spus: 22 decembrie 2016, ora 11:50

  Spre surprinderea mea alegerea a fost una foarte buna. Romanii trebuie sa acorde mai multa incredere minoritatilor nationale conlocuitoare si sa lase prejudecatile deoparte. Dragnea a dat dovada de deschidere fata de minoritatile nationale care este una constructiva si benefica tuturor.

 3. Babacu a spus: 21 decembrie 2016, ora 19:01

  Banuiesc ca va trebui si aprobarea americanilor, ca la noi asa merge.

 4. Babacu a spus: 21 decembrie 2016, ora 12:54

  Eu in locul lui Iohannis as spune NU, cu riscul alegerilor anticipate.

 5. Babacu a spus: 21 decembrie 2016, ora 12:41

  Am stiut ca Dragnea va propune un om de paie ca el sa conduca din umbra guvernul. Vai de capul vostru, romani inculti!

 6. ciprian a spus: 21 decembrie 2016, ora 12:05

  Ai sa vezi acum imigranti musulmani in Romania…ii luam pe toti din Europa

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.