20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Update: Pompieri din 6 judeţe pregătesc stingerea incendiului de la Moftin

Scris de I. Z., 26 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pe amplasamentul sondei de gaz, în cea de-a opta zi de la izbucnirea incendiului, continuă operaţiunile de pregătire a intervenţiei.
La faţa locul incendiului sunt dislocate forţe şi mijloace din mai multe judeţe, după cum urmează:

 


– ISU Bihor cu 9 subofiţeri cu un autocamion, o motopompă de mare capacitate, un microbuz;
– ISU Bistriţa-Năsăud cu 5 subofiţeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o motopompă de mare capacitate;
– ISU Maramureş cu 6 subofiţeri cu un autocamion şi o motopompă de mare capacitate;
– ISU Sălaj cu 11 subofiţeri cu un autocamion, o motopompă de mare capacitate, o motopompă şi o autospecială cu tun cu capacitate de 9000 de litri;
– ISU Timiş cu un ofiţer, 22 subofiţeri cu un un autocamion, o motopompă de mare capacitate, 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un microbuz şi un container logistic;
– ISU Satu Mare cu 2 ofiţeri, 33 subofiţeri cu un autocamion, o motopompă de mare capacitate, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi 3 motopompe remorcabile.
Cei solicitaţi sunt pregătiţi să acţioneze pentru protecţia personalului desemnat să pătrundă la gura sondei, folosind tunuri de apă pentru realizarea unor perdele de protecţie. Menţionăm faptul că, după eliberarea capătului sondei, prin tăierea şi extragerea suprastructurii (turnul sondei) din focar, personalul specializat în controlul sondelor, va evalua situaţia şi va stabili în ce măsură a fost afectată, precum şi modalitatea de captare a gazelor.
Pe tot pe parcursul zilei de Crăciun, s-a acţionat pentru consolidarea căilor de acces şi de intervenţie, care să permită accesul utilajelor grele şi a autospecialelor de stingere, pentru amplasarea pe platformă a rezervoarelor/bazinelor de apă, respectiv umplerea acestora.

 

 

 

Incendiu Moftin23 decembrie

Incendiu Moftin23 decembrie

Potrivit informaţiilor furnizate de ISU Satu Mare, sâmbătă dimineaţă, 23 decembrie, la locul incendiului de la Moftin au ajuns forţele şi mijloacele solicitate din cadrul ISU Bihor, ISU Maramureş, ISU Satu Mare, ISU Sălaj şi ISU Timiş (în total peste 70 de cadre).

Aceştia au adus materialele şi echipamentele necesare realizării dispozitivului de alimentare cu apa de la staţia de pompare a ANIF, respectiv din Raul Crasna (5 motopompe de mare capacitate, furtunuri, colectoare, racorduri etc.) şi s-a realizat un dispozitiv, care se intinde pe o lungime de 3300 metri. Pentru asigurarea rezervei de apă, au fost aduse pe amplasament rezervoare de mare capacitate (60 m3 si 70m3).
Tot pe parcursul zilei de sîmbătă, a fost finalizată consolidarea platformei pentru a preîntâmpina împotmolirea utilajelor grele, care vor acţiona pentru extragerea componentelor din focar şi a autospecialelor de stingere.
De asemenea, a fost eliberat întregul perimetru de materialele şi containerele care împiedicau accesul forţelor de intervenţie, urmând ca pe amplasament să fie aduse echipamentele necesare secţionării turnului sondei in vederea extragerii acestuia din focar.
După finalizarea acestor operaţiuni de degajare a tuturor componentelor care împiedică accesul specialiştilor canadieni la capul sondei, in vederea identificării modului de închidere eficientă a acesteia, va putea începe intervenţia pentru stingerea efectivă a incendiului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.