Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariţie. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureşan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaş. Titlul emisiunii: Cultura de căpşuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţi de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înţelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă,invitat:Sedonia Lăţea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

Update: Pompieri din 6 judeţe pregătesc stingerea incendiului de la Moftin

Scris de I. Z., 26 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pe amplasamentul sondei de gaz, în cea de-a opta zi de la izbucnirea incendiului, continuă operaţiunile de pregătire a intervenţiei.
La faţa locul incendiului sunt dislocate forţe şi mijloace din mai multe judeţe, după cum urmează:

 


– ISU Bihor cu 9 subofiţeri cu un autocamion, o motopompă de mare capacitate, un microbuz;
– ISU Bistriţa-Năsăud cu 5 subofiţeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o motopompă de mare capacitate;
– ISU Maramureş cu 6 subofiţeri cu un autocamion şi o motopompă de mare capacitate;
– ISU Sălaj cu 11 subofiţeri cu un autocamion, o motopompă de mare capacitate, o motopompă şi o autospecială cu tun cu capacitate de 9000 de litri;
– ISU Timiş cu un ofiţer, 22 subofiţeri cu un un autocamion, o motopompă de mare capacitate, 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un microbuz şi un container logistic;
– ISU Satu Mare cu 2 ofiţeri, 33 subofiţeri cu un autocamion, o motopompă de mare capacitate, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi 3 motopompe remorcabile.
Cei solicitaţi sunt pregătiţi să acţioneze pentru protecţia personalului desemnat să pătrundă la gura sondei, folosind tunuri de apă pentru realizarea unor perdele de protecţie. Menţionăm faptul că, după eliberarea capătului sondei, prin tăierea şi extragerea suprastructurii (turnul sondei) din focar, personalul specializat în controlul sondelor, va evalua situaţia şi va stabili în ce măsură a fost afectată, precum şi modalitatea de captare a gazelor.
Pe tot pe parcursul zilei de Crăciun, s-a acţionat pentru consolidarea căilor de acces şi de intervenţie, care să permită accesul utilajelor grele şi a autospecialelor de stingere, pentru amplasarea pe platformă a rezervoarelor/bazinelor de apă, respectiv umplerea acestora.

 

 

 

Incendiu Moftin23 decembrie

Incendiu Moftin23 decembrie

Potrivit informaţiilor furnizate de ISU Satu Mare, sâmbătă dimineaţă, 23 decembrie, la locul incendiului de la Moftin au ajuns forţele şi mijloacele solicitate din cadrul ISU Bihor, ISU Maramureş, ISU Satu Mare, ISU Sălaj şi ISU Timiş (în total peste 70 de cadre).

Aceştia au adus materialele şi echipamentele necesare realizării dispozitivului de alimentare cu apa de la staţia de pompare a ANIF, respectiv din Raul Crasna (5 motopompe de mare capacitate, furtunuri, colectoare, racorduri etc.) şi s-a realizat un dispozitiv, care se intinde pe o lungime de 3300 metri. Pentru asigurarea rezervei de apă, au fost aduse pe amplasament rezervoare de mare capacitate (60 m3 si 70m3).
Tot pe parcursul zilei de sîmbătă, a fost finalizată consolidarea platformei pentru a preîntâmpina împotmolirea utilajelor grele, care vor acţiona pentru extragerea componentelor din focar şi a autospecialelor de stingere.
De asemenea, a fost eliberat întregul perimetru de materialele şi containerele care împiedicau accesul forţelor de intervenţie, urmând ca pe amplasament să fie aduse echipamentele necesare secţionării turnului sondei in vederea extragerii acestuia din focar.
După finalizarea acestor operaţiuni de degajare a tuturor componentelor care împiedică accesul specialiştilor canadieni la capul sondei, in vederea identificării modului de închidere eficientă a acesteia, va putea începe intervenţia pentru stingerea efectivă a incendiului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.