Update: Lumina sfântă de la Ierusalim a ajuns la Satu Mare la ora 23.00 | Informaţia Zilei

Update: Lumina sfântă de la Ierusalim a ajuns la Satu Mare la ora 23.00

Scris de I. Z., 27 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Lumina Sfanta 1

Lumina Sfanta 1

Aproximativ 200 de persoane au aşteptat pe Aeroportul din Satu Mare Lumina Sfântă de la Ierusalim. Aceasta a ajuns exact cum era programat, sâmbătă seara, 27 aprilie 2019, în jurul orei 23.00. Din echipa care a adus Lumina Sfântă au făcut parte Arhim. Dr. Macarie Motogna, exarhul mănăstirilor şi stareţul Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia, Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filantropic şi misionar, Mircea Leţiu şi preotul dr. Cristian Boloş.

Lumina Sfanta 2

Lumina Sfanta 2

În fruntea celor care au întâmpinat Lumina Sfântă la Satu Mare a fost episcopul Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Au mai fost de faţă protopopul Ioan Socolan, prefectul Darius Filip, deputatul Octavian Petric, deputatul Ioana Bran, fostul ministru Ovidiu Silaghi, viceprimarul Doina Feher, consilierul Adrian Cozma, delegaţi din întreg judeţul dar şi o delegaţie din Slovacia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Într-o atmosferă de mare evlavie şi sfântă bucurie, marea minune de la Sfântul Mormânt al Domnului a avut loc şi anul acesta la ora 14:32 (ora Ţării Sfinte şi a României). Delegaţiile prezente la Ierusalim au dus Sfânta Lumină în toate colţurile lumii ortodoxe.

 

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a aprins, sâmbătă după-amiază, după un ritual care a durat aproape două ore.

 

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi celelalte eparhii ale Patriarhiei Române au fost invitate să trimită delegaţi sâmbătă seară la Aeroportul internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti, pentru a primi Sfânta Lumină de la Ierusalim.

Tradiţia Patriarhiei de a aduce în ţară Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost instituită în 2009 de Patriarhul Daniel.

Lumina Sfântă va fi adusă de o delegaţie eparhială cu o cursă charter, sâmbătă, 27 aprilie 2019, de la Bucureşti la Sibiu. În jurul orei 21.30 va ajunge la Cluj Napoca, aproximativ la ora 22.00 la Baia Mare, iar destinaţia finală va fi Aeroportul din Satu Mare, în jurul orei 23.

Abonează-te acum Online!
  1. cetatean a spus: 28 aprilie 2019, ora 19:08

    Dacă până şi Lumina Sfântă se foloseşte de politicieni în campania electorală….chiar vine sfârşitul lumii…

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345