UPDATE: Guvernul Orban a trecut în Parlament | Informaţia Zilei

UPDATE: Guvernul Orban a trecut în Parlament

Scris de I. Z., 04 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Update ora 17: Guvernul a trecut cu 240 de voturi.

Din cei 240 de parlamentari prezenţi, toţi au votat pentru Guvernul Orban.

La ora 19.00, noul guvern va depune Jurământul la Palatul Cotroceni.

 

Parlamentul s-a reunit luni, 4 noiembrie, de la ora 14.00 în şedinţă pentru votul de învestitură a guvernului condus de premierul desemnat, Ludovic Orban. Orban are nevoie de 233 de voturi şi a anunţat că mizează pe 237 – 243 de voturi.

Ludovic Orban este prezent în plen şi face gesturi de captare a bunăvoinţei parlamentarilor prezenţi. 6 parlamentari ai Pro România vor vota Guvernul Orban.

235 de parlamentari sunt prezenţi, aşadar este cvorum de şedinţă.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că parlamentarii PSD nu vor fi în sală, pentru că cele şase partide care au trecut moţiunea de cenzură trebuie să asigure şi cvorumul pentru noul Guvern.  „Există presiuni foarte mari pe toţi parlamentarii PSD, premierul desemnat oferă funcţii fiecărui parlamentar care e dispus să negocieze. Aşa se explică şi ultimele transferuri. Sunt aceiaşi 15 parlamentari care şi-au negociat şi tranzacţionat voturile. Sunt şi cei care au trecut de la un partid la altul şi când a fost dat jos Guvernul Grindeanu”, a susţinut liderul deputaţilor PSD.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517