Image 1
Image 2

UPDATE 2: Grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, destructurat (Video)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Update (ora 14:00):

Grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, destructurat

Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, 48 de percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Astfel, la data de 21 decembrie 2017, în municipiul Satu Mare, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi avut ca scop comercializarea de droguri de risc(cannabis).

Din cercetările a reieșit că, gruparea infracțională ar fi fost structurată în trei paliere bine organizate. Liderii grupării ar fi vândut cannabisul către alți dealeri principali, care, ulterior, l-ar fi distribuit către cei locali, către consumator, ar fi ajuns să fie comercializat 70 lei/gram.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au fost conduse, în vederea audierii, 7 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

****

Update: Conform surselor noastre, la Satu Mare s-au făcut 34 de percheziţii pentru destructurarea unor grupuri de persoane care se ocupau cu substanţe interzise (droguri). 

Miercuri, 24 noiembrie, Poliţia Română şi D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni împotriva patrimoniului, cu consecinţe deosebit de grave.

În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, poliţiştii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare 457 de mandate de percheziţie domiciliară şi 367 de mandate de aducere.

Pentru Poliţia Română şi D.I.I.C.O.T., investigarea în mod constant a infracţiunilor de trafic de persoane şi de minori, precum şi a oricăror forme de exploatare a persoanelor vulnerabile reprezintă o parte a eforturilor de a combate în mod eficient acest fenomen infracţional.

De asemenea, sunt vizate grupuri infracţionale implicate în săvârşirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul naţional sau cu componentă transfrontalieră.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal, crearea unui climat optim de siguranţă a cetăţenilor şi de protecţie a victimelor infracţiunilor.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Operaţiunea de astăzi se desfăşoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracţionalităţii de orice fel şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

În cursul acestei zile, în funcţie de evoluţia anchetei, în fiecare caz în parte, Poliţia Română şi D.I.I.C.O.T. vor oferi informaţiile ce pot fi făcute publice

2 comentarii

  1. Sunteți cu adevărat în slujba poporului, militați pentru ordine și dreptate, știm că nu toate culorile politice vă sprijină și vă apreciază, vă relatez dacă considerați de competența onoratei DIICOT , s-a cercetați cum este posibil în județul nostru să existe 7.291 de handicapați ACCENTUAT ?, ESTE USOR DE DESCOPERUT, va relatez eu handicapat ACCENTUAT , am 87 ani, comisia de evaluare este compusa din-tro grupare de infractori, asemenea celor din vama Petea, vând certificate cu 500 euro pentru 12 luni și cu 1000 euro 24 luni, este o rețea a căror activitate cu ani în urmă a fost adusă la cunoștință întregi națiuni.

  2. Bravo, institutiilor abilitate sa aplice legea si ordinea! Se poate atunci cind se vrea cu adevarat. Este imbucurator ca exista si aici profesionisti care isi fac treaba, eu mi-as dori mult ca increderea oamenilor in aceste institutii sa fie restabilita.

Lasă un răspuns

Connect with