Unui sătmărean i s-a ridicat maşina de pe propriul loc de parcare, pe care-l plăteşte

Scris de I. Z., 27 aprilie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Gheorghe Alexandru Laza este un sătmărean care locuieşte pe strada Bârgăului, cea care desparte cartierul Carpaţi I de Carpaţi II.

De doi ani, pe această stradă deţine locul de parcare cu numărul 11. Fiind amplasat într-o zonă circulată intens, chiar lângă supermarketul Unicarm, i se întâmplă deseori să-şi găsească locul de parcare ocupat de cineva aflat “în trecere”. La fel s-a întâmplat şi joi, 21 aprilie, când avea în plan de Paşti să iasă din localitate, dar cu alt mijloc de transport. Cu locul de parcare ocupat aproape în totalitate, Gheorghe Alexandru Laza şi-a lăsat maşina jumătate pe locul său de parcare, jumătate în afara sa.
Sâmbătă, 23 aprilie, în jurul orei 13, un echipaj de la Poliţia Locală Satu Mare şi-a făcut apariţia în zonă. S-a constatat că maşina sătmăreanului nu este parcată regulamentar şi s-a procedat la ridicarea sa. Motivul? Pe dispoziţia de ridicare a vehiculului, hârtie care ne-a fost prezentată ieri la redacţie de către Gheorghe Alexandru Laza, apare “oprit la mai puţin de 25 m de trecerea de pietoni”. Sătmăreanul consideră că poliţistul Dan Sergiu nu a procedat corect.

“Este inadmisibil să mi se ridice maşina de pe locul meu de parcare pe care-l plătesc. Am parcat la mai puţin de 25 de metri?! Păi nici locul de parcare pe care-l plătesc nu se află la mai mult de 25 de metri de acea trecere de pietoni. Plătesc pentru acest loc de doi ani. Au parcat foarte multe maşini aici, dar niciuna nu a fost ridicată, numai a mea. De exemplu, în luna ianuarie a acestui an, o altă maşină a stat pe locul meu câteva ore. Am sunat, iar poliţiştii au venit după o oră şi jumătate, timp în care maşina respectivă nu mai era acolo. Le-am arătat poze, dovezi, dar au spus că nu mai pot face nimic. Întârzierea a fost motivată de un presupus schimb de ture… Revenind, nu s-a putut face o verificare să vadă poliţistul că acolo este locul meu de parcare? Acum sunt pus pe drumuri, să plătesc amendă pentru ce? Că am avut maşina parcată pe locul meu de parcare?”, ne-a spus Gheorghe Alexandru Laza.

Pentru a intra în posesia maşinii, sătmăreanul a fost nevoit să achite 600 de lei.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 28 aprilie 2022, ora 11:05

  „… Gheorghe Alexandru Laza şi-a lăsat maşina jumătate pe locul său de parcare, jumătate în afara sa.”
  „…S-a constatat că maşina sătmăreanului nu este parcată regulamentar şi s-a procedat la ridicarea sa.”
  Organul militian constatator a procedat corect !!!. Faptul ca plangatorului era ocupat locul de parcare ( nr. 11 probabil inchiriat ) asta nu-l imputerniceste sa faca o parcare neregulamentara prin care sa incomodeze pe ceilalti participanti la trafic !!!. Felicitari militianule !!!.
  ( In unele orase din Tinutul Secuiesc am vazut multe parcari inchiriate de la primarie care sunt prevazute cu sisteme de blocare la intrare amplasate de primarie pe care o poate manevra chiriasul pt. a preintampina ocuparea ocazionala sau abuziva din partea altora a locului de parcare inchiriata. Ca urmare, exista solutie de rezolvare… )

 2. trecătorprin satu mare a spus: 28 aprilie 2022, ora 08:28

  Oare vor invata vreodata să citească regulamente acesti politisti, dar mai ales să le aplice cum trebuie? Niciodata. Cine ar trebui să îi scuture ca lumea? Ei dau amenzi, să adune bani, noi platim desi nu ar trebui, ei habar nu au cum trebuie aplicata legea. Pâna cand? O uniforma trebuie să se faca respectata. Un politist trebuie sa fie aliatul locuitorilor, nu bau-bau. Iar aceasta lege care zice ca nu ai voie să opresti la mai putin de 25 de metri de trecerea de pietoni sau curba este din vremea cand nu existau decat trei masini? Azi, numarul masinilor depaseste numarul locuintelor. Unde sa pui masina? Sa se faca locuri de parcare suficiente si apoi să se dea amenzi. Dar si locurile acestea, daca nu se fac etajate, nu mai ai unde le construi. Atunci??? Asteptam cu groaza amenzile?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517