Image 1
Image 2

UNITER a anunțat nominalizările pentru premiile din acest an

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Regizorii Victor Ioan Frunză, Yuri Kordonsky și Bobi Pricop, actorii Andrei Huțuleac, Richard Bovnoczki, Ana Ularu, Ana Ciontea, Gheorghe Visu și Miklos Bacs se regăsesc printre cei nominalizați la cea de-a XXV-a ediție a Premiilor Galei UNITER care va avea loc pe 8 mai, la Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Timișoara, informează un comunicat transmis, marți, AGERPRES de Uniunea Teatrală din România.

Juriul care a stabilit nominalizările pentru ediția din acest an a galei a fost format din criticii de teatru Monica Andronescu, Alice Georgescu și Mircea Morariu.

Pentru Cel mai bun spectacol au primit nominalizări “Amadeus” direcția de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Metropolis București, “Artists Talk”, un spectacol de Gianina Cărbunariu, la ARCUB — Centrul Cultural al municipiului București, și “Pasărea Retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte”, scenariul și regia Radu Afrim, la Teatrul Național Târgu-Mureș — Compania “Tompa Miklos”.

La categoria Cea mai bună regie în concurs vor intra Yuri Kordonsky pentru regia spectacolului “În adâncuri” la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, directorul de scenă Victor Ioan Frunză, pentru regia spectacolului “Amadeus” la Teatrul Metropolis București, și Bobi Pricop pentru regia spectacolului “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” la Teatrul Național “I.L.Caragiale” din București.

Cel mai bun actor în rol principal va fi ales dintre Andrei Huțuleac, Ciprian Nicula și Richard Bovnoczki, în timp ce pentru titlul de Cea mai bună actriță în rol principal se vor întrece Alina Petrică, Ana Ularu și Mihaela Trofimov.

Pentru Cel mai bun actor în rol secundar au intrat în concurs Gheorghe Visu, Miklos Bacs și Conrad Mericoffer, iar pentru Cea mai bună actriță în rol secundar au primit nominalizări Antoaneta Zaharia, Ana Bianca Popescu și Ana Ciontea.

La categoria Cea mai bună scenografie au fost nominalizați Adrian Damian pentru spectacolul “Iarna” la Teatrul “Nottara”, Dragoș Buhagiar — “Cafeneaua” la Teatrul Național “Vasile Alecsandri” Iași și Irina Moscu — “Pasărea Retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte” la Teatrul Național Târgu-Mureș — Compania “Tompa Miklos”.

Câștigătorul premiului pentru critică teatrală va fi stabilit dintre Alina Epingeac, Doina Papp și Mirella Nedelcu Patureau.

În cursa pentru Cel mai bun spectacol de teatru TV au primit nominalizări “Livada de vișini” de A.P. Cehov, regia Alexandru Lustig, “Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian, regia Anca Maria Colțeanu, și “Vandalul” de Hamish Linklater, regia și adaptarea Andreea Vulpe.

Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic va fi ales dintre “Biblia Neagră” a lui William Blake, scenariul și regia artistică Ilinca Stihi, “Dada Cabaret” după Matei Vișniec, adaptarea radiofonică și regia artistică Mihai Lungeanu, și “Poveste despre tatăl meu” de Radu F. Alexandru, regia artistică Gelu Colceag.

La categoria Debut, nominalizări au primit Radu Brănici, pentru rolul Morritz din spectacolul “Deșteptarea primăverii” la Teatrul German de Stat Timișoara, Lavinia Pele — Doruleț în “Visul unei nopți de iarnă” la Teatrul “Tony Bulandra” Târgoviște și Iustinian Turcu — Georg în “Martiri” la Teatrul Național “Radu Stanca” Sibiu — secția Germană.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ISTORIE LOCALA

Pistol ascuns în perete, găsit în subsolul Muzeului Judeţean

Pistol ascuns în perete, găsit în subsolul Muzeului Judeţean.După cum am mai scris, sediul Muzeului Judeţean Satu Mare din Bulevardul Vasile Lucaciu este în plină renovare. În timpul lucrărilor, un zidar a descoperit, ascuns într-o firidă din beci, un pistol ruginit. Arma era în spatele unor cărămizi nelipite cu mortar, ci doar tencuite pe exterior.