Ungaria reduce preţurile la o serie de alimente pentru a combate inflaţia

Scris de Cristina Bursuc, 14 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Guvernul Ungariei a anunţat că, în contextul recentei creşteri a inflaţiei, se vor fixa preţurile pentru o serie de alimente de bază la nivelul din octombrie 2021, relatează agenţia EFE.

„Am decis să intervenim asupra preţurilor a şase produse”, a spus premierul Viktor Orban. Măsura vizează zahărul, făina de grâu, uleiul de floarea-soarelui, muşchiul de porc, pieptul de pui şi laptele cu 2,8% de grăsime, a explicat prim-ministrul.

Furnizorii cu amănuntul vor trebui să coboare preţurile la aceste şase produse la nivelul din 15 octombrie 2021, însă nu s-au menţionat compensări economice din partea Guvernului. Premierul a justificat măsura prin creşterea preţurilor la energie şi a adăugat că aceste alimente vor putea fi cumpărate la preţ redus începând din 1 februarie.

Ungaria a stabilit deja un preţ maxim pentru benzina 98, care nu trebuie să depăşească 1,35 euro pe litru.

Deşi electricitatea avea deja un preţ maxim în Ungaria începând din 2013, recenta majorare a preţurilor la energie la nivel mondial are un efect secundar în ţara centro-europeană.

Conform calculelor preliminare ale Guvernului, inflaţia în Ungaria a fost în 2021 de 5,1%, faţă de 3,3% în 2020.

Ungaria, care nu se află în zona euro, va avea în 3 aprilie alegeri legislative, iar Viktor Orban urmăreşte al patrulea mandat consecutiv, adaugă agenţia spaniolă.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 14 ianuarie 2022, ora 11:38

    Prin masura asta, Guvernul Ungariei nu combate inflatia deoarece prin asta nu are cum sa combata !. Guvernul Ungariei prin masura luata vine in sprijinul populatiei cu scop de protejare !!!.
    Apropoo…, guvernul vostru actual a luat un imprumut de aprox. 930 milioane euro ( aproape 1 miliard ) cu dobanda ridicata pe care o sa aveti de platit inapoi cu varf si indesat….ca urmare are din ce sa mareasca pensiile si salariile specialilor !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517