Ungaria îşi propune să adere la o bancă de dezvoltare alături de state apropiate de Rusia | Informaţia Zilei

Ungaria îşi propune să adere la o bancă de dezvoltare alături de state apropiate de Rusia

Scris de Vasile Andreica, 01 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ungaria este gata să înceapă discuţiile privind aderarea la Banca Eurasiatică de Dezvoltare (EDB) în calitate de membru cu drepturi depline, a declarat ministrul ungar al Finanţelor, Mihály Varga, în cadrul unei conferinţe la Moscova, vineri, scrie publicaţia Budapest Business Journal, care citează agenţia MTI. Aderarea la banca de dezvoltare, prezentă în momentul de faţă în şase state, ar putea aduce întreprinderilor din Ungaria noi pieţe şi resurse, iar pentru economia maghiară noi oportunităţi de investiţii. Tratativele de aderare ar putea fi încheiate în anul 2020.

Dacă negocierile de aderare vor avea succes, Ungaria se va alătura unei instituţii financiare puternic capitalizate, despre care agenţiile internaţionale de rating afirmă că are un profil financiar bine definit, iar funcţionarea ei corespunde exigenţelor internaţionale, a adăugat ministrul.

EDB a fost înfiinţată de Rusia şi Kazahstan în 2006 „pentru a promova creşterea economică în statele sale membre, pentru a extinde legăturile comerciale şi economice între acestea şi pentru a sprijini integrarea în Eurasia prin investiţii”, potrivit site-ului băncii. În prezent, statele membre ale Băncii de Dezvoltare Eurasiatice sunt Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345