Ungaria: Începând din 27 mai numai automobiliştii ungari vor putea cumpăra combustibili la preţuri reduse

Numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra combustibili la preţuri plafonate de guvern, începând de vineri, 27 mai, în timp ce automobilele înmatriculate în străinătate vor cumpăra combustibili la preţurile pieţei, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI.
În condiţiile în care preţurile la combustibili în Ungaria sunt cele mai mici din Europa, a crescut foarte mult turismul în scopul achiziţionării de combustibili în zona de graniţă, astfel încât acest turism a devenit o ameninţare la adresa securităţii aprovizionării, susţine Gulyas. „Cumpărătorii străini profită de faptul că Ungaria este capabilă să menţină preţul la benzină la 480 de forinţi (1,2 euro) pe litru, în timp ce în alte părţi din Europa este de 700-900 de forinţi”, a spus el.
Pentru a preveni un astfel de „abuz”, numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra benzina la 480 de forinţi litrul în Ungaria. Ceilalţi vor trebui să plătească preţul pieţei, a subliniat Gergely Gulyas.

Abonează-te acum Online!
 1. dan a spus: 11 iunie 2022, ora 11:37

  @dac cacacios, imi pare tare rau ca prezervativele sau inventat dupa ce ai fost conceput dar e tot ok ca avem exemple de folosit in campaniile de publicitate pentru aceste produse indispensabile într-o societate moderna si mai mult sper ca nu laşi in urma vreo progenitura ‘intru chipul si asemanarea ta’.
  As intreba totusi redactia IZ de ce permite unui derapat mintal sa-si verse frustrarile bozgoresti in public cand paradisul la care evident tanjeste de ani buni e la doar 10 km vest -drum bun!

 2. Lorand a spus: 03 iunie 2022, ora 19:48

  Ficktor si banda lui de ceterasi canta melodii false, probabil sunt ametiti de prea multa victorie, nu numai Europa deja toata lumea rade de ei .

 3. Dac Bulibas a spus: 01 iunie 2022, ora 16:55

  Nu mai confundati sezonul cu fazonul !!!. Ce nu vreti sa intelegeti ?….
  „… Numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra combustibili la preţuri plafonate de guvern, începând de vineri, 27 mai, în timp ce automobilele înmatriculate în străinătate vor cumpăra combustibili la preţurile pieţei, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI….” .
  Vreti combustibili la preturi plafonate de guvernul ungar atunci inmatriculati-va masinile acolo in Ungaria in caz contrar, o sa cumparati la pretul pietei !. Acesta nu are absolut nimic in comun cu etnia sau cetatenia !. Reducerea e valabil doar pt. masinile inmatriculate in Ungaria .( Parca ati votat embargou pe petrolul rusesc din care ungurii fac benzina si motorina atunci cumparati combustibil mai ieftin de la americani daca puteti …, Ha,ha,ha….Viktor Orban le-a dat peste nas celor din UE si le- a aratat imaginativ degetul ala mijlociu. Ha,ha,ha…) Ungaria se dezvolta, Romanica se scufunda !. Stralucitul Viktor Orban este cel mai destept si chibzuit conducator din UE care nu se supune americanilor imbecili !!!.

 4. y a spus: 01 iunie 2022, ora 14:12

  @Tractorist. Votanţii de care pomeneşti au cetăţenie dublă. Şi cei puţini care votează cam au acte maghiare. Drept concluzie la majoritatea nu cred că e problemă, dar să ştii că foarte-foarte mulţi dintre ungurii din Ardeal nu votează deloc. Oricum măsura contravine legislaţiei UE din mai multe puncte de vedere şi am înţeles că sunt deja plângeri oficiale formulate de către austrieci de exemplu.

 5. Tractorist a spus: 01 iunie 2022, ora 13:46

  Mai, mai si ce fac cei zeci de mii de maghari care lau votat pe tantalaul orban si lucreaza in orbanistan ,multi satmareni au copii care invata la dictator , ei vor cumpara benzina in canister ? Tipul este traznit,nu are habar de legile Internationale .

 6. Dac Bulibas a spus: 29 mai 2022, ora 12:00

  Excelent, foarte bine !!!.

 7. Lakoczi a spus: 29 mai 2022, ora 08:19

  Cu exceptia rusilor, care primesc benzina gratis. In Orbanistan viata este zi de zi mai complicata guvernul dictatlorial poate prostii numai daca produce chaos ,frica si destabilizare.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517