19.10.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 01.45 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.50 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 04.25 Cultură – 10x10 Născut în România 05.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Hrihorişan Felicia. Titlul emisiuni: Noi concursuri, noi provocări pentru Cutezătorii Munţilor.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Aracs Loredana. Titlul emisiunii: Prevenţie, diagnostic şi tratament în cancerul la sân. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Kiss Jozsef, Papellas Istvan. Titlul emisiunii: Rolul comunităţii creştine în protejarea vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – Inaugurarea bibliotecii Petru Bran 14.30 Teleshopping 14.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Participarea voluntarilor sătmăreni la Ziua de Curăţenie Naţională 15.2o Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal. 16.15 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 17.10 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 18.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Primi secretari şi relaţiile lor cu miliţia. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop.

Un viceguvernator după gratii

Scris de Dumitru Păcuraru, 30 iulie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Arestarea viceguvernatorului BNR este, probabil, cea mai mare bombă politică a anului. Fost lider de grup al PNL, preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu a fost unul dintre politicienii care au jucat un rol esenţial în negocierile dintre partide. Trecea drept un “sforar”, de talia unui Viorel Hrebenciuc, Verestoy Attila sau Radu Ruşanu.

Trataţi cu un anumit dispreţ, multe din acţiunile acelor politicieni desemnaţi de partidele lor să poarte negocieri au avut un rol benefic în societate. Astfel de politicieni asigură o anumită stabilitate politică, atât de necesară într-o ţară în care partidele nu au ajuns să se maturizeze nici după un sfert de secol de democraţie.

    România a trecut greu prin tranziţie. Bogdan Olteanu, acuzat că a luat două milioane de euro de la Sorin Ovidiu Vântu, deşi părea să fi ieşit din zona politicienilor de tranziţie odată ce a fost numit viceguvernator, dovedeşte că nu şi-a putut depăşi condiţia. A fost unul cei care rostogoleau milioanele dinspre lumea oamenilor de afaceri oneroşi şi politicieni corupţi. Un milion din cele două se pare că ar fi ajuns la Călin Popescu Tăriceanu, în vremea când era prim ministru. Pentru suma respectivă el nu trebuia decât să-l numească pe omul lui SOV în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Reţinut de DNA, prezentat pentru a fi arestat, Bogdan Olteanu murdăreşte imaginea BNR. Mugur Isărescu, supus şi el unei campanii de presă, nu va fi de acum înainte personalitatea care se bucură de cea mai mare încredere. Mai ales că s-a descoperit că are un salariu de 40.000 de euro pe lună. Nu el este însă persoana care va avea cel mai mult de suferit. Dacă se dovedeşte că denunţul lui Vântu  este corect, Călin Popescu Tăriceanu va ieşi urât din scenă. Preşedintele Senatului s-a apărat printr-o postare pe pagina sa de facebook.  A simţit că nu este de ajuns şi a mers şi mai departe. El apelează la preşedintele Iohannis cerându-i să-l apere împotriva acţiunilor instituţiilor de forţă, în special împotriva SRI. Cum să-l apere preşedintele? Datorită poziţiei sale din ultima vreme Tăriceanu are un fel de alibi. El poate invoca faptul că este victima unei răzbunări pentru că a criticat constant acţiunile DNA. A fost şi este un critic al preşedintelui Iohannis. Este de părere că în România se încalcă drepturile omului. Înseamnă că nu ar fi luat o şpagă de un milion de euro? Nu are nimic una cu alta.

  Dacă se va dovedi că Sorin Ovidiu Vântu spune adevărul şi dacă se vor găsi şi probe, prin îndepărtarea lui Tăriceanu se modifică radical scena politică. ALDE este un partid care supravieţuieşte datorită unui singur lider. La fel cum a fost şi UNPR. La fel cum este şi PMP. Când dispare păstorul se împrăştie şi turma. Nimic nu va mai fi cum a fost, deşi este vorba despre partide politice mici. Tăriceanu nu ALDE a fost reazemul la greu al PSD. El singur-singurel a urcat treptele Palatului Victoria după ce s-a spart USL şi a ieşit PNL de la guvernare. Datorită lui a mers mai departe guvernul Ponta. Datorită lui s-a asigurat majoritatea parlamentară şi după alegerile prezidenţiale din 2014. Prin urmare, Călin Popescu Tăriceanu este o piesă politică grea. Va fi mişcată din loc cu ajutorul fostului mogul, părintelui FNI, Sorin Ovidiu Vântu? Probabil că soarta lui atârnă de declaraţiile pe care le va da Bogdan Olteanu. Până acum nu s-au aflat amănunte ale afacerii, dar arestarea viceguvernatorului BNR este în sine o dovadă că situaţia este gravă.

Abonează-te acum Online!