Image 1
Image 2

Un teatru german a oferit intrare gratuită celor care poartă svastici la reprezentaţia unei piese după “Mein Kampf”, de George Tabori

Procurorii germani au refuzat miercuri să interzică un spectacol de teatru satiric, adaptare după cartea lui Adolf Hitler "Mein Kampf", la care spectatorii care purtau svastici puteau intra liber, relatează AFP.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Procurorii germani au refuzat miercuri să interzică un spectacol de teatru satiric, adaptare după cartea lui Adolf Hitler “Mein Kampf”, la care spectatorii care purtau svastici puteau intra liber, relatează AFP.

 

 

Teatrul bavarez din oraşul Konstanz a afirmat că astfel poate fi arătat cât de uşor pot fi oamenii corupţi, dar reprezentarea a stârnit numeroase plângeri legale.

 

 

Parchetul local a anunţat că premiera va putea să se desfăşoare vineri, zi care marchează naşterea lui Hitler în 1889.

 

 

Reprezentanţii teatrului au scris pe site-ul instituţiei că cei care au plătit pentru bilete sunt rugaţi să poarte Steaua lui David “ca semn al solidarităţii cu victimele barbariei naziste”.

 

 

Potrivit legii germane, arborarea de svastici în spaţiul public şi a simbolurilor naziste este ilegală, şi permisă doar dacă face parte dintr-o reprezentare artistică, sub garanţia libertăţii de exprimare.

 

 

Societatea germano-israeliană din regiune a cerut boicotarea piesei de teatru numită după cartea pe care Hitler a scris-o în închisoare înainte de a prelua puterea.

 

 

Piesa scrisă de dramaturgul ungar George Tabori, care a murit în 2007, este un pamflet al tinereţii lui Hitler, potrivit teatrului.

 

 

Politicieni germani şi lideri religioşi se tem de o renaştere a antisemitismului din partea unor grupări de dreapta şi din partea unor imigranţi ostili Israelului.

 

 

În ultimul caz, un film a devenit viral pe internet după ce doi tineri din Berlin care purtau kippa, tradiţionalele calote evreieşti, au fost atacaţi de trei bărbaţi, dintre care unul vorbea araba.

 

 

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că Germania “poartă responsabilitatea de a proteja viaţa evreilor” la 70 de ani de la sfârşitul Holocaustului în care naziştii au ucis şase milioane de evrei din Europa.

 

Citește și:

 

Bombardamentul atomic de la Hiroshima rămâne controversat şi după 72 de ani

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns