19.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Adrian Albu, Octavian Petric, Vlad Baculescu. Titlul emisiunii: Audierile miniștrilor cabinetului orban II au continuat.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitați: Markos Tibor. Titlul emisiunii: Economia duduie? (reluare) 04.00 Cultură cu Ioan Anițaș, invitat: Vasile Koter Laszlo. Titlul emisiunii: De la sculptura în lemn. La sculptura în piatră și os. 04.50 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 05.45 Info Magazin cu Adriana Mureșan. Titlul emisiunii: Artă și bijuterii. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Adrian Albu, Octavian Petric, Vlad Baculescu. Titlul emisiunii: Audierile miniștrilor cabinetului orban II au continuat.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Florin Mureșan. 10.30 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat: Virgil Dragoș. Titlul emisiunii: Subvențiile anului 2019 și pregătirile pentru cele ale anului 2020. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitați: Markos Tibor. Titlul emisiunii: Economia duduie? (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Adrian Albu, Octavian Petric, Vlad Baculescu. Titlul emisiunii: Audierile miniștrilor cabinetului orban II au continuat.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Taina Credinței cu Mihaela Ghiță invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Familia în fața provocărilor vieții. 17.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Adrian Balaj. 18.00 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (reluare)

Un sătmărean susţine că a fost bătut crunt în sediul Poliţiei

Scris de Matei Larisa, 13 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

IPJ că reclamantul era lovit și cu nasul spart când a fost ridicat de pe Bulevardul Cloșca

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare este ținta unor acuzații foarte grave. Un sătmărean pe nume Porcsalmi Jozsef Lorant s-a prezentat miercuri la sediul redacției Informația Zilei pentru a ne relata o întâmplare foarte gravă petrecută în cursul serii de 29 spre 30 ianuarie. Potrivit bărbatului, acesta a fost încătușat în fața unui local de pe Bulevardul Cloșca și dus la sediul poliției, unde a fost bătut de către unul dintre agenții de poliție.

În continuare vă relatăm declarația bărbatului.

Ce spune Lorant

”În noaptea de 29 spre 30 ianuarie am fost la un bar de pe Bulevardul Cloșca unde am băut un ceai, iar mai apoi trei beri, eram cu niște prieteni. La un moment-dat am ieșit afară să fumez o țigară, și mi-am chemat un taxi să plec acasă. Imediat au apărut câțiva agenți de pază de la o firmă de securitate din oraș, care mi-au spus că nu am voie să intru înapoi în local. Le-am zis că nu intru, oricum plec acasă. În nici 4 minute la fața locului a ajuns și un echipaj de poliție, iar agenții au venit și m-au încătușat ca pe un criminal, fără să fac ceva. Nu mă certam, nu făceam scandal. Am fost dus la secția de poliție de pe strada Cuza Vodă, unde cândva era Poliție Rutieră, unde i-am întrebat de ce m-au adus aici și le-am spus să îmi dea jos cătușele deoarece mă strâng. Mi s-a zis că nu am ce comenta, după care a venit un agent de poliție de 28 – 30 de ani și m-a aruncat pe jos, și cu bocancii de fier m-a lovit în prima fază la gură. După aceea mi-a spart nasul. După asta mi-au spus băieții ”Du-te spală-te că ai căzut și te duce colegul acasă”. Le-am spus ”Cum, îmi spargeți nasul și să mă ducă colegul? Oricum nu mă veți omorî și când ies de aici merg la spital”. După 5 minute m-au lăsat afară, am sunat la 112 și am fost preluat de o ambulanță”, a declarat bărbatul.

Sătmăreanul s-a prezentat inclusiv la un medic specialist legist, care a concluzionat următoarele: ”Numitul Porcsalmi Jozsef-Lorant prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce după cum urmează: cea de la nivelul brațului dr. s-a putut produce prin lovire cu corp dur, iar cele de la nivelul feței prin lovire cu sau de corpuri dure, în condițiile stabilite de anchetă. Leziunile traumatice suferite necesită 12-14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare de la data producerii”.

Poziția IPJ Satu Mare

Contactați, reprezentanții IPJ Satu Mare ne-au oferit informații care contrazic acuzațiile sătmăreanului Porcsalmi Jozsef Lorant. Potrivit acestora, bărbatul a provocat un scandal la barul la care se afla, iar în momentul în care echipajul de agenți care se afla în serviciu de patrulare i-a cerut să se legitimeze acesta a refuzat. De asemenea, potrivit autorităților, bărbatul prezenta escoriații în momentul în care a fost încătușat pentru a fi dus la secție.

”Patrula de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Satu Mare, care se afla în serviciul de patrulare pe bulevardul Cloșca, din municipiul Satu Mare, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană de sex masculin tulbură ordinea și liniștea publică în fața unui bar, de pe respectivul bulevard. În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că un bărbat, de 32 de ani, din localitate, a fost scos afară din respectivul local de către personalul de pază, întrucât a provocat scandal și aflându-se în afara localului a continuat să se manifeste agresiv și nu a dorit să părăsească locația. Având în vedere acestea, polițiștii ajunși la fața locului i-au solicitat actul de identitate pentru a-l legitima, însă persoana în cauză a refuzat să coopereze cu organele de poliție, devenind recalcitrant. În consecință polițiștii au procedat la încătușarea acestuia și conducerea la sediul poliției în vederea identificării persoanei în cauză”, au transmis reprezentanții IPJ.

Abonează-te acum Online!
 1. rudolf a spus: 14 februarie 2020, ora 21:43

  de marti si la rea;itate tv

 2. lorat a spus: 14 februarie 2020, ora 21:39

  ei.
  Babacu scuzzati domnule in ginimele numa amu incepe distrectia

 3. lorant1 a spus: 14 februarie 2020, ora 21:29

  E bine, e chiar distractiv!
  „am băut un ceai, iar mai apoi trei beri” sau „cu bocancii de fier m-a lovit în prima fază la gură”. Poti sa ai incredere in ce spune asta? Eu n-am deloc, pe moaca lui nu se vede urma de bocanc de fier.
  Acu sa judecam drept: cum poti calma un betiv recalcitrant si scandalagiu? Nu poti decit printr-o corectie corporala. Dupa cum arata in poza sa zica mersi ca a scapat ieftin. .da normal,din 5 lei stam tote ziiiiua bar bravooooooooo

 4. lorat a spus: 14 februarie 2020, ora 20:03

  Gogu Styuk a spus: 13 februarie 2020, ora 14:22

  Toate gunoaiele au dreptate,iar politia nu !!Toate gunoaiele care provoaca scandal prin localuri,de ti-e scarba sa stai la o cafea,au dreptate,iar ”jurnalistii” lu’ peste prajit le sar in ajutor si fac materiale tendentioase la adresa politistilor,care de multe ori isi pun viata in pericol !! <<<te consider pe tine guoi ……

 5. pop aurelia a spus: 14 februarie 2020, ora 09:47

  As avea o intrebare daca nu am asupra mea buletinul si politia doreste sa ma legitimeze ma pune in catuse si ma duce la sediu de politie si imi rupe si mie nasul si mai primesc cateva bocanci in gura ….bine ca nu am dinti in gura,au picat totii de la nasterea a celor 4 copii,va felicit …..asa ar trebui si eu sa fac cu senatorii si conducerea competenta care au facut pensia de scarba pe care o am la 62 de ani 700 lei pe luna.Sa va pun in catuse si rupt din bataie ca va distrati pe banii mei.

 6. Babacu a spus: 13 februarie 2020, ora 16:26

  E bine, e chiar distractiv!
  „am băut un ceai, iar mai apoi trei beri” sau „cu bocancii de fier m-a lovit în prima fază la gură”. Poti sa ai incredere in ce spune asta? Eu n-am deloc, pe moaca lui nu se vede urma de bocanc de fier.
  Acu sa judecam drept: cum poti calma un betiv recalcitrant si scandalagiu? Nu poti decit printr-o corectie corporala. Dupa cum arata in poza sa zica mersi ca a scapat ieftin.

 7. Gogu Styuk a spus: 13 februarie 2020, ora 14:22

  Toate gunoaiele au dreptate,iar politia nu !!Toate gunoaiele care provoaca scandal prin localuri,de ti-e scarba sa stai la o cafea,au dreptate,iar ”jurnalistii” lu’ peste prajit le sar in ajutor si fac materiale tendentioase la adresa politistilor,care de multe ori isi pun viata in pericol !!

 8. Dac Bulibas a spus: 13 februarie 2020, ora 12:03

  IPJ Satu Mare minte cu nerusinare !!!. Sustin ca ” Patrula de ordine publica s-a sesizat din oficiu …”dar cum dracu ?… fara sa fie chemati/anuntati, fara nimic ? ,doar asa au picat chiar in acel moment din cer ? ( se poate verifica daca au avut convorbire telefonica !!!, cu siguranta nu !). In momentul intalnirii(…” potrivit autorităților, bărbatul prezenta escoriații în momentul în care a fost încătușat pentru a fi dus la secție….”) daca Jozsef Lorant prezenta lovituri/vatamari, la fata ( nasul spart din care curgea sange) atunci de ce nu l-au dus la spital pt. ingrijiri medicale ca pe urma sa faca investigatii cu privire la cele intamplate inainte ?????.Faptul ca Maghiarul era in fata localului unde astepta un taxi pe care l-a sunat ( se poate verifica daca asa este !!!) pt. a-l duce acasa, nu inseamna ca nu a vrut sa paraseasca localul asa cum sustin puletistii !!!.Puletistii nu aveau motiv sa-l bata !, poate doar pt. ca puletistul avea pica pe maghiari !!! recurgand la un abuz in serviciu !.Asa este cand le dai puletistilor prea multa putere legislativa, nu mai stiu ce sa faca cu ea !. Este foarte clar ca bataia a fost aplicata maghiarului de catre puletisti in sediul politiei !, ca doar acolo sunt mari viteji mai ales cand sunt mai multi iar partea vatamata nu se poate apara !. Puletistul a comis un abuz si trebuie pedepsit exemplar asa cum merita !!!.

 9. coco a spus: 13 februarie 2020, ora 10:32

  Mtilitienii a fost vreo-data cind si-au recunoscut vina????Nici odata,intotdeauna au mintit cu nerusinare si asta fac si incontinuare Si aici ce declara militianul de la IPJ este cusut cu ata alba si apari o serie de intrebari;de ce n-apare declaratia personalului de la bar,a martorilor(nu a pulitistilor) daca era asa vinovat oare mai apela 112 si intr-un final de ce a trebuit batut????mostenire de la Carmen Dan ,s-au se mai cred d-zei ca pe vremuri???????Oare acest militian care este platit din banul public mai ramine angajat al politiei ???Oare pila cui este ca si-a permis asa ceva?? Tov .comandant ce ziceti????

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.