Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Un sătmărean grav bolnav face un apel disperat pentru a fi ajutat de oameni cu suflet mare

Scris de Mihaela Ghiţă, 18 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

În cursul zilei de vineri, am primit pe adresa redacţiei o scrisoare din partea sătmăreanului Dumitru Zimbru, un om care de câţiva ani buni se luptă cu o boală extrem de gravă despre care am mai scris în rândurile cotidianului Informaţia Zilei şi pe care l-am prezentat inclusiv prin intermediul Informaţia TV. Cazul domnului Zimbru este unul disperat, boala progresând de la o zi la alta. Redăm în continuare conţinutul scrisorii. „Mă numesc Zimbru Dumitru, 53 ani, domiciliat în Mun. Satu Mare, B-dul Sănătăţii bl. K15, Ap. 9. judeţul Satu Mare. Suntem o familie modestă compusă din 4 membri, 2 adulţi şi 2 studenţi. În anul 2011, am fost diagnosticat cu Scleroză Lateral Amiotrofică. (S.L.A.) o boală necruţătoare. Este cea mai devastatoare dintre bolile neurodegenerative, care mi-a schimbat complet viaţa.

S.L.A. este o boală progresivă invalidantă, care distruge treptat neuronii motorii ai măduvei spinării şi ai nervilor motorii cranieni. Afectează muşchii de la mâini, mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale care devin mai dificile cu timpul. Conducând în final la deces prin paralizia muşchilor respiratori.

Până în prezent la nivel mondial nu s-a descoperit niciun fel de tratament pentru această afecţiune.
Cu toate acestea în cei 6 ani de la debutul bolii, până în prezent, am făcut eforturi disperate de a găsi o soluţie, fapt care a generat datorii la bănci şi persoane fizice ce depăşesc 625 000 ron şi astfel am ajuns cu familia într-o situaţie extrem de dificilă, aducându-i la limita subzistenţei.

În urma căutărilor mele disperate, am primit, în sfârşit, un răspuns pozitiv de la Unique Access Medical, clinică acreditată la nivel internaţional. Tratamentul constă în transplatul de celule Stem şi se efectuează în Bangkok, Thailanda. Tratamentul costă 28.500 dolari, la care se adaugă alte cheltuieli conexe. Pentru a înţelege parţial suferinţa mea provocată de această boală rară, imaginaţi – vă, ca doar o zi din viaţa dumneavoastră să nu aveţi puterea fizică de a vă folosi măinile, picioarele.

Puteţi vizita http://ro.uniqueaccess.com pentru a vă convinge de autenticitatea celor spuse de mine. Astfel, am nevoie de milostenia şi ajutorul dumneavoastră pentru a putea efectua tratamentul care mi-ar aduce salvarea.
Aceasta reprezintă ultima mea soluţie pentru a redeveni un om sănătos şi sperând că înţelegeţi situaţia în care mă aflu, fără voia mea, îndrăznesc să vă rog să mă sprijiniţi financiar pentru a putea face tratamentul, fiindcă, fără sprijinul dumneavoastră acesta lucru este imposibil”.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 21 decembrie 2017, ora 14:11

  Acest domn a fost diagnosticat cu boala mentionata in anul 2011. Asta nu l-a impiedicat sa-si deschida un PFA Zimbru Dumitru Intreprindere Individuala in 25 Octombrie 2012 ( figureaza la aceeasi adresa din articol…). Pe 31 Decembrie 2013 firma figureaza cu O angajati, CIFRA DE AFACERI LA DATA 31/12/2013: 0 RON , PROFIT LA DATA 31/12/2013: 0 RON , etc, etc. Ce a facut dumnealui din 2012 pana acum ?, din ce a trait ?, pe unde a lucrat ?. Datoria acumulata oare in mare masura nu pe firma si-a ridicat ca pe urma sa nu mai faca nimica cu aceasta ?. In tot acest timp a contribuit la CNAS ( ASIGURARI DE SANATATE) ?? ?. De ce nu se adreseaza CNAS-lui (daca a contribuit) ca sa-l sustina in demersul lui spre vindecare ?. E mai usor sa apeleze dupa pomana ?…Eu nu-l inteleg ,…., pe mine nu m-a convins !. In articol nu aminteste nimic in legatura cu asigurarea de sanatate al dumnealui si nici de refuzul asiguratorului CNAS. Trebuia sa-i trimiteti scrisoarea mai departe catre CNAS, Fondul de ajutorare , Fondul de solidaritate, eventual, BOR -lui (bisericii).

 2. Zimbru Dumitru a spus: 20 decembrie 2017, ora 16:04

  Zimbru Dumitru, cont IBAN Banca Transilvania, RO66BTRL03101201213610XX

 3. satmarean a spus: 19 decembrie 2017, ora 22:19

  Da un cont. ROG conducerea Informaţia zilei să distribuie acest apel disperat către mass-media din ţară, poate şi străinătate, ca să afle câţi mai mulţi oameni. Sunt atâţia oameni bogaţi pentru care această sumă nu înseamnă mare lucru. Oamenii buni şi Bunul Dumnezeu să-l ajute să se facă bine!

 4. popica a spus: 18 decembrie 2017, ora 15:30

  un cont va rog

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.