19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Un sătmărean grav bolnav face un apel disperat pentru a fi ajutat de oameni cu suflet mare

Scris de Mihaela Ghiţă, 18 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

În cursul zilei de vineri, am primit pe adresa redacţiei o scrisoare din partea sătmăreanului Dumitru Zimbru, un om care de câţiva ani buni se luptă cu o boală extrem de gravă despre care am mai scris în rândurile cotidianului Informaţia Zilei şi pe care l-am prezentat inclusiv prin intermediul Informaţia TV. Cazul domnului Zimbru este unul disperat, boala progresând de la o zi la alta. Redăm în continuare conţinutul scrisorii. „Mă numesc Zimbru Dumitru, 53 ani, domiciliat în Mun. Satu Mare, B-dul Sănătăţii bl. K15, Ap. 9. judeţul Satu Mare. Suntem o familie modestă compusă din 4 membri, 2 adulţi şi 2 studenţi. În anul 2011, am fost diagnosticat cu Scleroză Lateral Amiotrofică. (S.L.A.) o boală necruţătoare. Este cea mai devastatoare dintre bolile neurodegenerative, care mi-a schimbat complet viaţa.

S.L.A. este o boală progresivă invalidantă, care distruge treptat neuronii motorii ai măduvei spinării şi ai nervilor motorii cranieni. Afectează muşchii de la mâini, mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale care devin mai dificile cu timpul. Conducând în final la deces prin paralizia muşchilor respiratori.

Până în prezent la nivel mondial nu s-a descoperit niciun fel de tratament pentru această afecţiune.
Cu toate acestea în cei 6 ani de la debutul bolii, până în prezent, am făcut eforturi disperate de a găsi o soluţie, fapt care a generat datorii la bănci şi persoane fizice ce depăşesc 625 000 ron şi astfel am ajuns cu familia într-o situaţie extrem de dificilă, aducându-i la limita subzistenţei.

În urma căutărilor mele disperate, am primit, în sfârşit, un răspuns pozitiv de la Unique Access Medical, clinică acreditată la nivel internaţional. Tratamentul constă în transplatul de celule Stem şi se efectuează în Bangkok, Thailanda. Tratamentul costă 28.500 dolari, la care se adaugă alte cheltuieli conexe. Pentru a înţelege parţial suferinţa mea provocată de această boală rară, imaginaţi – vă, ca doar o zi din viaţa dumneavoastră să nu aveţi puterea fizică de a vă folosi măinile, picioarele.

Puteţi vizita http://ro.uniqueaccess.com pentru a vă convinge de autenticitatea celor spuse de mine. Astfel, am nevoie de milostenia şi ajutorul dumneavoastră pentru a putea efectua tratamentul care mi-ar aduce salvarea.
Aceasta reprezintă ultima mea soluţie pentru a redeveni un om sănătos şi sperând că înţelegeţi situaţia în care mă aflu, fără voia mea, îndrăznesc să vă rog să mă sprijiniţi financiar pentru a putea face tratamentul, fiindcă, fără sprijinul dumneavoastră acesta lucru este imposibil”.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 21 decembrie 2017, ora 14:11

  Acest domn a fost diagnosticat cu boala mentionata in anul 2011. Asta nu l-a impiedicat sa-si deschida un PFA Zimbru Dumitru Intreprindere Individuala in 25 Octombrie 2012 ( figureaza la aceeasi adresa din articol…). Pe 31 Decembrie 2013 firma figureaza cu O angajati, CIFRA DE AFACERI LA DATA 31/12/2013: 0 RON , PROFIT LA DATA 31/12/2013: 0 RON , etc, etc. Ce a facut dumnealui din 2012 pana acum ?, din ce a trait ?, pe unde a lucrat ?. Datoria acumulata oare in mare masura nu pe firma si-a ridicat ca pe urma sa nu mai faca nimica cu aceasta ?. In tot acest timp a contribuit la CNAS ( ASIGURARI DE SANATATE) ?? ?. De ce nu se adreseaza CNAS-lui (daca a contribuit) ca sa-l sustina in demersul lui spre vindecare ?. E mai usor sa apeleze dupa pomana ?…Eu nu-l inteleg ,…., pe mine nu m-a convins !. In articol nu aminteste nimic in legatura cu asigurarea de sanatate al dumnealui si nici de refuzul asiguratorului CNAS. Trebuia sa-i trimiteti scrisoarea mai departe catre CNAS, Fondul de ajutorare , Fondul de solidaritate, eventual, BOR -lui (bisericii).

 2. Zimbru Dumitru a spus: 20 decembrie 2017, ora 16:04

  Zimbru Dumitru, cont IBAN Banca Transilvania, RO66BTRL03101201213610XX

 3. satmarean a spus: 19 decembrie 2017, ora 22:19

  Da un cont. ROG conducerea Informaţia zilei să distribuie acest apel disperat către mass-media din ţară, poate şi străinătate, ca să afle câţi mai mulţi oameni. Sunt atâţia oameni bogaţi pentru care această sumă nu înseamnă mare lucru. Oamenii buni şi Bunul Dumnezeu să-l ajute să se facă bine!

 4. popica a spus: 18 decembrie 2017, ora 15:30

  un cont va rog

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.