00.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Dragoş. Titlul emisiunii: Stadiul deconturilor pentru anul 2017 la scadenţă.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Călin Culcean, Dumitru Pop, Valeriu Bancea. Titlul emisiunii: Proteste în parlamentul României. (reluare) 02.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 04.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.50 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zaltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Dragoş. Titlul emisiunii: Stadiul deconturilor pentru anul 2017 la scadenţă.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.15 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 09.40 La psiholog, Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiuni: Vacanţa de vară bucuria copiiilor. 10.10 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Cina a fost Sfântul Ioan Botezătorul? 11.10 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Călin Culcean, Dumitru Pop, Valeriu Bancea. Titlul emisiunii: Proteste în parlamentul României. (reluare) 13.00 Ştiri 13.20 Info Studio cu Laczko Eva, invitaţi: Lochli Tunde, Kegyes David.Titlul emisiunii: Mosolyhaz – az orom oazisa (Casa Zânelor – oază de bucurii). 14.15 Teleshopping 14.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 15.05 Cultură, Concurs Samus Guit Art – Poesis,ediţia VIII 10.10 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 16.50 Panoramic sportiv, cu Blejan Ionuţ, invitaţi: Sebastian Coţ, Marian Halas. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduieşte în premieră campionatul naţional de judo U13. 17.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitaţi:Nicolae Mureşan. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 22.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 23.30 Ştiri

Un sătmărean doreşte standarde europene pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare

Scris de Mihaela Ghiţă, 12 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În cursul zilei de joi, 7 septembrie 2017, a trecut pragul redacţiei Informaţia Zilei un locuitor al urbei care a insistat să publicăm în paginile cotidianului câteva aspecte ce ţin de secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, acolo unde a fost internat pentru o afecţiune la coloana vertebrală. Două probleme au fost ridicate de semnatarul sesizării. Prima dintre ele vizează asigurarea de medicamente şi cea de-a doua, curăţenia din secţie.

Pacientul, om pensionar, cu zeci de ani de muncă în spate, care a cunoscut şi traiul din România, dar şi cel din afara ţării (Portugalia, Spania, Italia) îşi doreşte ca şi la noi în ţară sistemul sanitar să fie adus la standarde europene, angajaţii să îşi cunoască mai bine atribuţiile de serviciu şi să pună în aplicare sarcinile postului aşa cum scrie la carte. Omul este de părere că doamnele infirmiere de pe secţia amintită ar putea fi un pic mai harnice şi mai atente cu curăţenia în saloane, să folosească dezinfectanţii aşa cum trebuie, indiferent de spaţiile pe care trebuie să le igienizeze. Să acorde atenţie detaliilor, să dea cu mopul fără frică sub patul bolnavilor etc. De asemenea, în privinţa medicamentelor, pacientul consideră că spitalul ar trebui să-şi întregească necesarul astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să-şi cumpere o parte din tratament.

Abonează-te acum Online!
  1. gfjrr a spus: 21 septembrie 2017, ora 01:23

    Mai e cineva care doreste standarde europene pentru Spitalul de Urgenta Satu Mare? Asa unu numa…nu merita :)))

  2. satmarean a spus: 13 septembrie 2017, ora 15:46

    Are perfectă dreptate, în plus la neurologie ţi se face scârbă când eşti internat. Condiţiile deplorabile!!!! D-na doctor Nicoleta Costin, un medic exemplar! Iar la Spitalul de urgenţă, în sala de aşteptare, nu sunt nici măcar scaune suficiente ! Oare dl preşedinte Pataki nu poate aloca măcar 500 de lei? cam atât costă 10 scaune pliante.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.