Un sătmărean acuză Florisal că i-a zgâriat maşina cu un container în Centrul Nou din Satu Mare | Informaţia Zilei

Un sătmărean acuză Florisal că i-a zgâriat maşina cu un container în Centrul Nou din Satu Mare

Scris de I. Z., 04 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Zilele trecute am fost vizitaţi la redacţie de către Iuliu Cristian Balog, domiciliat în Satu Mare, strada Piaţa 25 Octombrie, bloc 11, care a depus următoarea sesizare:

„Invit pe cei de la Florisal să ne înţelegem amiabil, şi bineînţeles să despăgubească pagubele făcute de ei. În 29 ianuarie la ora 5 m-am dus jos şi i-am aşteptat pe domnii de la Florisal, mai mult de o oră, ca să pot discuta cu ei, să încerc să mă înţeleg cu ei amiabil pentru că mi-au zgâriat maşina, deşi au încercat să şteargă şi să muşamalizeze urmele. Har Domnului, nu au reuşit. Am anunţat poliţia. Cei de la poliţie au avut o treabă puţin mai uşoară, să constate că cele reclamate de mine sunt adevărate. Au luat probe şi au făcut măsurători. Mi-au dat şi dreptate. Au identificat urmele de vopsea de la maşina noastră pe tomberonul de la Florisal, tot la 60 de centimetri de la sol, cum au măsurat şi la maşina noastră. Plângerea depusă la poliţie are, aşa cum se cuvine, număr de înregistrare. Prin acest demers încerc să mai dau o ultimă şansă/ocazie celor de la conducerea Florisal şi îi invit să vină să achite pagubele materiale produse. Menţionez că maşina este proaspăt vopsită.

Din păcate, domnii cu care am încercat să vorbesc, neagă tot. Mai mult de atât, au spus o minciună grosolană şi mult prea penibilă, adică, azi, 29 ianuarie, să spui tu că anul acesta voi nu aţi mai dus gunoiul de aici, decât azi, pentru singura dată, atunci este cu atât mai grav, fiind la sfârşit de lună. Le-am arătat şi lor zgârieturile de la maşină şi urmele de vopsea de pe tomberon, dar ei au răspuns: Anul acesta este pentru prima dată când duc gunoiul din acel tomberon, pe aici. Şi este mult prea absurd, acel tomberon fiind pus pe un spaţiu public expres pentru pizzeria din zonă. Şi se umple zilnic la maximum. Aceasta este o altă problemă/neregulă. Ce caută acel tomberon acolo, pe spaţiul public? De cine a fost amplasat acolo, cu dedicaţie? Dacă tu ca cetăţean treci pe acolo şi îţi sufli nasul şi vrei să arunci acolo batiste de hârtie, cei de la pizzerie se uită urât la tine, chiar îţi atrag atenţia să nu arunci gunoiul, pentru că tomberonul este al lor şi ca şi cum tu nu ai avea dreptul să arunci mizerie într-un tomberon amplasat de Florisal pe domeniul public din Centrul oraşului”.

Ulterior formulării acestei reclamaţii, reclamantul a avut o rundă de discuţii cu reprezentantul prestatorului, dar şi cu cel al pizzeriei, numai că discuţiile au eşuat. Înţelegerea amiabilă nu a avut loc.

În urma preluării sesizării reprodusă mai sus, l-am contactat pe inginerul Vasile Puşcaş, managerul Florisal, cel care ne-a spus că numeroşi sătmăreni caută să recupereze de la această unitate prestatoare o serie de daune produse de terţi. Pentru a putea analiza o asemenea reclamaţie şi apoi să fie posibilă luarea unei decizii, reclamanţii, indiferent care ar fi aceia, să indice cu exactitate maşina care a ridicat gunoaiele, ziua şi ora producerii evenimentului nedorit. În caz contrar nici măcar nu se poate şti de la cine ar putea fi recuperate eventualele pagube invocate de reclamanţi. Asta în condiţiile în care ar fi produse de prestator. Florisal nu este o firmă care să poată plăti pagube pe care nu le-a produs.

Abonează-te acum Online!
 1. Nimeni a spus: 04 februarie 2020, ora 19:09

  Ceva nu se leaga in ce spune cetateanul. De ce nu i-a amendat imediat Politia pe cei de la Florisal daca acuzatiile sunt beton? Exista un Hcl 33/2011, nu stiu daca mai e in vigoare, dar se da amenda daca blochezi accesul utilajelor de salubrizare cu masina(parca art.37). Se da amenda si daca blochezi pasajele(parca art.57). Cum de a scapat el fara amenda? Pe facebook el ii acuza pe cei de la Florisal ca au aruncat pe jos tot felul de gunoaie zicand ca e domeniu public. Din cate stiu eu terenul de sub bloc e proprietatea celor care stau in acel bloc asa ca ei trebuie sa faca curatenie si nu cei dela Florisal, daca nu e curat se da amenda(parca art.3). Mie nu mi se pare in ordine nici faptul ca el se cearta cu cei de la Florisal in timp ce acestia isi fac treaba(nu mai spun ce articol e). Cei de la Florisal inchiriaza astfel de containere la firme si e responsabilitatea acestora unde si le tin. Tinand cont de spatiul ocupat de masini e de mirare ca cei de la Florisal mai pot sa goleasca containerele, sau ar trebui dupa unii sa le ia cu dronele? Dar daca el si-a zgaraiat masina in alta parte, poate nici nuanta de pe container nu se potriveste cu culoarea masinii lui…sunt multe lucruri care se pot inca spune.

 2. Dac Bulibas a spus: 04 februarie 2020, ora 11:53

  Daca Florisalul a concesionat lucrarile catre terti atunci trebuie sa stie ca zona in care s-a produs paguba catre cine a concesionat-o !. Ca urmare autorul pagubei poate fi usor identificat conform diagramei de lucru. In caz contrar raspunzatorul este Florisalul , cel care a concesionat. Intr-un stat civilizat si de drept pagubitul ar trebui sa poata recupera dauna pe care altii i-au produs.
  Persoanele prejudiciate prin accidente de vehicule neasigurate pentru riscuri de răspundere civilă sau produse de autori neidentificaţi se pot adresa Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS) pentru plata despăgubirilor.

 3. Babacu a spus: 04 februarie 2020, ora 10:30

  Eu cred ca satmarenilor nu le pasa unde parcheaza si blocheaza accesul altor utilaje. Satmareanul nostru sa nu-si faca iluzii, nimeni nu-l va despagubi.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517