00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 02.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 03.15 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.30 Ne cheamă natura 05.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 10.00 Tabără de creaţie la Ocoliş 10.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 15.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 16.45 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 19.07.2019

Un sătmărean a contactat 30 farmacii pentru un medicament necesar tratamentului

Scris de Mihaela Ghiţă, 20 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un sătmărean bolnav cu inima a contactat mai bine de 30 de farmacii pentru a-şi procura medicamentul necesar tratamentului. Pacientul ne-a relatat că i-a fost prescris un medicament, Olicard pe care a ajuns să îl procure foarte greu, iar cu această problemă se confruntă de aproximativ 2-3 ani. Olicard retard este un medicament indicat în profilaxia şi tratamentul de întreţinere al anginei pectorale şi în tratamentul insuficienţei cardiace cronice.”Este un medicament pe care nu îl mai găseşti în farmacii. Pentru tratament am nevoie de  60 de pastile. Cu chiu, cu vai am găsit 20 de medicamente la o farmacie de pe str. Botizului, după ce am încercat pe la vreo 30 de farmacii.  Întâmpin această  problemă de vreo  2-3 ani” a spus semnatarul sesizării.

Lipsa Olicard-ului este confirmată şi de farmaciştii sătmăreni care s-au interesat la depozite însă nici acestea nu au produsul pe stoc. Din informaţiile primite medicamentul, deşi ieftin, nu a mai intrat în ţară din 12 octombrie. Farmaciştii spun că există totuşi un înlocuitor, cu aceeaşi compoziţie, numit – Mononitron mai concentrat, dar se poate adapta la nevoile pacientului, la indicaţia medicului. Profesioniştii din reţeaua farmaceutică spun că este un produs de primă calitate şi până acum nu au întâmpinat probleme în aprovizionarea lui, însă nu ştiu care este motivul pentru care medicii nu îl prescriu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.