Un român cu dublă cetăţenie română şi suedeză s-a trezit că are contul blocat | Informaţia Zilei

Un român cu dublă cetăţenie română şi suedeză s-a trezit că are contul blocat

Scris de Ioan Aniţaş, 19 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Zilele trecute am întâlnit un vechi amic, stabilit în Suedia, dar care vine în mod frecvent acasă la Satu Mare. Omul are dublă cetăţenie română şi suedeză. Era foarte revoltat, motiv pentru care ne-a spus:

„Am rugat-o pe sora mea să plătească impozitele şi taxele aferente anului 2019 pentru bunurile pe care le deţin în Satu Mare. Ea a plătittot ceea ce aveam drept obligaţii. Deţin şi păstrez toate chitanţele. Eram liniştit, numai că mergând să scot bani din cont m-am trezit că este blocat. N-am înţeles motivul blocării. Nu datorez nimănui nimic, dar nici instituţiilor statului. Mă întreb ce se întâmpla dacă eram într-o altă ţară sau întro staţiune turistică şi mă bazam pe faptul că pot plăti din cont? Nu vreau să fac reclamă băncii la care deţin contul, dar am fost nespus de supărat. M-am adresat directorului bănciirespective, cel care mi-a spus că este o greşeală, a încercat să-şi ceară scuze în numele funcţionarului neatent. Eu nu accept asemenea explicaţii. Fiecare funcţionar să-şi facă datoria fără a prejudicia clienţii. Cred că unii funcţionari din România, indiferent în ce domeniu ar lucra, mai au multe de învăţat până a ajunge să-şi onoreze obligaţiile de serviciu fără a nemulţumi clienţii.În Suedia, o asemenea eroare a funcţionarului bancar l-ar fi costat locul de muncă şi probabil şi alte sancţiuni. Nu vreau să denigrez pe nimeni, cu atât mai puţin România, ţara în care m-am născut, am crescut şi m-am format ca om, dar corectitudinea şi responsabilitatea trebuie să fie prioritare în orice domeniu de activitate”.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 20 mai 2019, ora 14:40

    Tipic romanesc !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345