16.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Continuă dezbaterile pe marginea raportului MCV şi a rezoluţiei. (reluare) 01.00 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.30 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 03.40 Cultură – 10x10 Născut în România 05.20 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Voicu Sichet. Titlul emisiuni: Voicu Sichet – raport la 4015 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Boca Ştefania. Titlul emisiuni: De ce este nevoie de Ziua Naţională Fără Tutun? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Racz Ervin. Titlul emisiunii: Reformacio cask rola szol. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Continuă dezbaterile pe marginea raportului MCV şi a rezoluţiei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – Lansare de carte „Flăcări” de Dariu Pop la Casa Ferenţiu 14.40 Teleshopping 15.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratamente medicale în strainătate. 15.20 Cultură, Hoinar prin Satu Mare 16.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Voicu Sichet. Titlul emisiuni: Voicu Sichet – raport la 4015 de zile. 17.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Ioan Leitner. 18.00 Cultură – România 1918 oameni, momente şi imagini. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Dan Brulea. Titlul emisiunii: De ce ajung angajaţii să dea în judecată instituţiile în care lucreaz? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitaţi: Ciprian Prodan, Tiberiu Csik . Titlul emisiunii: În memoriamDaniel Prodan .

Un român a murit, alţi doi sunt căutaţi pe Canalul Mânecii

Scris de Mioara Maxim, 06 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Incident pe Canalul Mânecii. Un român a murit, unul a fost salvat iar doi sunt daţi dispăruţi, după ce două ambarcaţiuni de mici dimensiuni s-au ciocnit, noaptea trecută. Ambasada României la Londra a făcut demersuri pe lângă autorităţile britanice pentru informaţii suplimentare legate de incident şi de identitatea victimelor.

 

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe informează că „în noaptea de 5 spre 6 august 2017, un grup format din 4 cetăţeni români, aflaţi pe o barcă în largul mării, a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune.  În urma impactului, un cetăţean român a decedat, unul se află internat la o unitate medicală din Worthing, fiind în prezent în afara oricărui pericol, iar alţi doi sunt dispăruţi.

Paza de coastă desfăşoară ample căutări pentru găsirea celorlalţi doi cetăţeni români.

Consulul Ambasadei României la Londra s-a deplasat în regim de urgenţă la unitatea medicală unde se află internat cetăţeanul român rănit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sănătate.

Misiunea diplomatică şi Oficiul consular menţin în atenţie, cu prioritate, cazul, precum şi stadiul căutărilor celor doi cetăţeni români dispăruţi, şi sunt în contact cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde sprijin şi asistenţă consulară.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiei cetăţeanului român decedat în urma accidentului naval”.

UPDATE Un român a fost salvat după ce două ambarcaţiuni de mici dimensiuni s-au ciocnit noaptea trecută, pe Canalul Mânecii, iar una s-a scufundat. Potrivit unei informaţii de ultimă oră, un al doilea român a fost găsit mort. Alţi 2 români sunt daţi dispăruţi, precizează MAE.

Nu sunt clare condiţiile în care s-a produs incidentul din zona Shoreham, Sussex.

Românul salvat are 45 de ani şi este din Londra. El a fost recuperat din apă de pescari, care l-au găsit agăţat de o baliză.

Potrivit unui martor, citat de presa britanică, condiţiile de navigaţie erau teribile, iar vizibilitatea foarte slabă.

Paza de coastă a anunţat suspendarea operaţiunilor de salvare, după mai multe ore de căutări.

Ambasada României a făcut demersuri pe lângă autorităţile britanice pentru informaţii suplimentare legate de incident şi de identitatea victimelor.

UPDATE Accidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, după cum relatează publicaţia britanică Daily Mail.

Potrivit primelor informaţii, la bordul ambarcaţiunii s-ar fi aflat patru oameni. Doi dintre ei, care ar fi români, sunt căutaţi de echipele de intervenţie, cu elicoptere şi bărci. Acestea sunt ajutate şi de ambarcaţiuni private
.
Un bărbat, despre care Daily Mail scrie că ar fi român din Londra, a fost salvat de pescari. Un alt bărbat a fost recuperat din apă de salvatori, dar a murit la scurt timp.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.