Un elev de la C.N. Mihai Eminescu a dat liceul în judecată după montarea unei camere de supraveghere

Scris de I. Z., 06 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Din partea conducerii C.N. Mihai Eminescu am primit un comunicat semnat de directoarea prof. dr. Boloş Natalia Manuela, pe care îl redăm în cele ce urmează.

„Conducerea Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Satu Mare, alături de întregul colectiv didactic al colegiului îşi manifestă totala dezaprobare şi consternare faţă de modul în care, anumite publicaţii din mediul online, au reflectat unele aspecte din unitatea şcolară.

Considerăm că furnizorii de servicii media au obligaţia să redea, cu profesionalism, obiectivitatea informaţiilor oferite, să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, onoarea, reputaţia unei instituţii, precum şi dreptul la propria imagine. În unele articole online au apărut informaţii nejustificate, titluri eronate, consemnându-se, fals, că profesorii colegiului au dat în judecată elevii.

Considerăm că avem dreptul la unele rectificări. În luna noiembrie a anului 2022, Consiliul Profesoral al colegiului, a hotărât, în unanimitate, montarea unei camere de luat vederi, într-o sală de clasă, din cauza unor abateri disciplinare ale unor elevi. Un elev din această clasă a acţionat colegiul în instanţă, solicitând demontarea camerei respective. În prezent, procesul este în derulare, miercuri, 04.01.2023, având apel.

Conducerii şcolii nu i s-au solicitat informaţii oficiale despre această situaţie, înainte de publicarea articolelor.

Ne exprimăm convingerea că numai printr-o relaţie de respect reciproc, informaţiile oferite comunităţii vor da dovadă de acurateţe, incontestabilitate şi vor reflecta adevărul.

Activităţiile desfăşurate în Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Satu Mare sunt multiple, rezultatele sunt deosebite la toate competiţiile la care participăm, care nu o dată au oferit prilej de bucurie şi satisfacţie comunităţii sătmărene şi nu numai. Cazuri izolate, ca acesta, sunt provocări cu care se confruntă şi alte şcoli, dar rezolvarea lor se poate face doar prin profesionalism.
Asigurăm comunitatea, părinţii şi elevii şcolii de corectitudine, de legalitatea deciziilor luate şi de transparenţa totală în comunicarea instituţională. Să avem un an binecuvântat!”

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 07 ianuarie 2023, ora 13:57

    Dupa cum reiese din comunicatul conducerii, la acest Colegiu nu pare a fi nimic in neregula, totul este OK !, atunci, mult succes in continuare !!!. Ma bucur ca cadrele didactice da la acest Colegiu se simt bine si in siguranta asa cum trebuie sa fie pt. asi desfasura activitatea cu deosebit profesionalism. Elevii care nu se supun Regulamentului unei scoli trebuie exmatriculati !!!.

  2. Lazar Petru a spus: 07 ianuarie 2023, ora 12:07

    Ce abateri disciplinare au facut unii elevi ?. Cine sunt acesti elevi merituosi ?. Ce sanctiuni au primit acesti elevi pentru abaterile lor ?.
    Ce sanctiuni sunt prevazute in regulamentul Colegiului pentru abaterile facute de acesti elevi ?.Cati elevi au fost eliminati pentru abateri disciplinare ?.Cum este posibil sa fie tolerate abaterile disciplinare ale elevilor din acest Colegiu ?.
    Ca fost absolvent al acestui Colegiu sunt profund mahnit de posibilitatea savarsirii unor asemenea fapte nepedepsite savarsite de elevi.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517