Un controversat film al lui Bunuel se poate viziona gratuit | Informaţia Zilei

Un controversat film al lui Bunuel se poate viziona gratuit

Scris de Vasile Andreica, 22 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Controversatul lungmetraj „Viridiana” al lui Luis Buñuel, câştigător al trofeului Palme d’Or în 1961 şi interzis câţiva ani în Spania, va putea fi vizionat gratuit, weekendul acesta, pe platforma Vimeo.

Filmul, interzis minorilor, va putea fi vizionat gratuit începând de vineri, ora 21.00, până duminică la aceeaşi oră, pe platforma Vimeo, parola de acces urmând să fie transmisă spre finalul săptămânii pe site-ul Institutului Cervantes din Bucureşti.

Pelicula i-a adus lui Luis Buñuel trofeul Palme d’Or, la Cannes, în 1961, şi premiul Asociaţiei franceze a scriitorilor de cinema şi TV, în acelaşi an. Un film-cult ce urmăreşte, într-un discurs concentrat, antiepic, traiectoria omului de la iluzie la deziluzie, de la aspiraţie la prăbuşire.

Deşi mare câştigător la Cannes, ca urmare a unui articol publicat în L’Osservatore Romano, unde era categorisit drept blasfemiator şi sacrileg, în Spania filmul a declanşat un oprobiu care a dus la destituirea Directorului general al Cinematografiei şi la interzicerea filmului care, astfel, a ajuns să aibă premiera în ţară abia în 1977.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345