19.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Scandalul preşedinte – guvern continuă.(reluare) 01.40 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 02.40 Cultură 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ioan Drăgan. Titlul emisiunii: Cu ce probleme se confruntăprofesorii din judeţul Satu Mare. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Scandalul preşedinte – guvern continuă.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 14.30 Teleshopping 14.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 17.40 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Gheorghe Popdan. Titlul emisiunii: Sportul şcolar eminescian în 2018 şi 2019. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Cultură

Un cal a fost omorât de un roi de viespi la Craidorolţ

Scris de Mihaela Ghiţă, 23 iulie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

caruta-cu-caiUn tânăr în vârstă de 22 de ani din localitatea Craidorolţ a fost adus în cursul după amiezii de miercuri, 22 iulie 2015, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare în urma unui şoc anafilactic suferit după ce un roi de viespi s-a năpustit asupra lui.

Din cele povestite, bărbatul s-a dus în pădure cu căruţa trasă de doi cai, unde a descoperit un cuib de viespi. Insectele l-au atacat atât pe el, dar şi pe animale. Tânărul a fost înţepat la nivelul feţei, urechilor şi gâtului suferind un şoc. S-a intervenit rapid pentru salvarea lui, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru tratament şi supraveghere, iar în cursul serii a putut să părăsească spitalul. Din păcate unul din cei doi cai a murit din cauza înţepăturilor.

Abonează-te acum Online!
 1. Popescu a spus: 28 iulie 2015, ora 07:56

  Doctore 007

  Iti spun eu un leacla indemana daca se intampla sa fii atacat in curte .La locul unde ai fost intepat te freci bine cu frunze de patrunjel si nu te vei umfla ,iar durerile vor fi mai mici.
  James Bond,incearca cu incredere si vei fi surprins ca nu ai nevoie de chimicale.

 2. 007 a spus: 24 iulie 2015, ora 10:25

  Gargaunii sau viespea de padure(Vespa crabro)este una dintre cele mai mari viespi de peteritoriul nostru si din pacate si cea mai veninoasa.
  Cuibul este construit din celuloza si are forma unui con rasturnat,pe care si-l construiesc la stresina caselor, in pod,pe copaci,sub poduri,etc,etc.Ce trebuie avut in vedere cand observati sau intrati in zone cu aceste viespi:
  -echipativa bine, fara sa aveti parti neacoperite
  -evitati apropierea
  -nu faceti zgomot
  -nu incercati sub nicio forma deranjarea lor
  -popularizati in comunitate zona unde se gasec
  In cazul in care sunteti atacati,fugiti cu capul plecat cat mai mult(capul este zona cea mai vulnerabila si din pacate cautata de viespi) prin zona cu cat mai multa vegetatie sau printre crengile din padure cu multe frunze.
  -trageti camasa pe cap si acoperiti-va, daca puteti, partile corpului neacoperite
  Ar fi indicat ca cetatenii sa aiba la indemana antiimflamatoare(in zonele cu viespi si albine)sunt medicamente cu efect antihistaminic, cum ar fi difenhidramina sau loratadina (antialergic nonsedativ);
  – administrarea, in scop analgetic, de ibuprofen sau acetaminofen;
  – curatarea si igienizarea corespunzatoare a zonei afectate folosind apa si sapun, apoi aplicarea locala a unui unguent pe baza de antibiotic cu spectru larg;
  Cum poti scapa de aceste viespi?Primul lucru este localizare lor,apoi indentificati daca puteti aplica procedura urmatoare,care se executa numai noapte sau iarna;
  -luati un sac din plastic transparent si gros,introduceti conul cu viespi dintr-o miscare si strangeti gura lui,dupa care bagati aerosol INSECTICID(muste- tantari)din spray ,si lasati-l asa pana nu mai auziti niciun bazaiit.
  Atentie ! este obligatoriu sa stiti daca sunteti alergici la veninul de acest tip
  Daca sunt zone cu viespi(doar de acest tip) in locuinte ,in apropierea lor si nu aveti nicio posibilitate de interventie pentru eliminarea lor,solicitati institutiile abilitate sa intervina.
  In aceste cazurii e mai bine sa fii un las viu decat un ,,erou”mort.

 3. Cosoreanu Aura a spus: 23 iulie 2015, ora 16:08

  Calul se linistise si-mi cauta cuvintele din palma
  Si mi-era frica…nu suradeam
  Eram ingropata in ganduri
  Eu stiam: in curand el o sa moara

  The horse is looking for the peace and words in my palm
  And i was afraid…did not smile…
  Was buried in thoughts
  I knew: he will die soon

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.