20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Un cal a fost omorât de un roi de viespi la Craidorolţ

Scris de Mihaela Ghiţă, 23 iulie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

caruta-cu-caiUn tânăr în vârstă de 22 de ani din localitatea Craidorolţ a fost adus în cursul după amiezii de miercuri, 22 iulie 2015, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare în urma unui şoc anafilactic suferit după ce un roi de viespi s-a năpustit asupra lui.

Din cele povestite, bărbatul s-a dus în pădure cu căruţa trasă de doi cai, unde a descoperit un cuib de viespi. Insectele l-au atacat atât pe el, dar şi pe animale. Tânărul a fost înţepat la nivelul feţei, urechilor şi gâtului suferind un şoc. S-a intervenit rapid pentru salvarea lui, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru tratament şi supraveghere, iar în cursul serii a putut să părăsească spitalul. Din păcate unul din cei doi cai a murit din cauza înţepăturilor.

Abonează-te acum Online!
 1. Popescu a spus: 28 iulie 2015, ora 07:56

  Doctore 007

  Iti spun eu un leacla indemana daca se intampla sa fii atacat in curte .La locul unde ai fost intepat te freci bine cu frunze de patrunjel si nu te vei umfla ,iar durerile vor fi mai mici.
  James Bond,incearca cu incredere si vei fi surprins ca nu ai nevoie de chimicale.

 2. 007 a spus: 24 iulie 2015, ora 10:25

  Gargaunii sau viespea de padure(Vespa crabro)este una dintre cele mai mari viespi de peteritoriul nostru si din pacate si cea mai veninoasa.
  Cuibul este construit din celuloza si are forma unui con rasturnat,pe care si-l construiesc la stresina caselor, in pod,pe copaci,sub poduri,etc,etc.Ce trebuie avut in vedere cand observati sau intrati in zone cu aceste viespi:
  -echipativa bine, fara sa aveti parti neacoperite
  -evitati apropierea
  -nu faceti zgomot
  -nu incercati sub nicio forma deranjarea lor
  -popularizati in comunitate zona unde se gasec
  In cazul in care sunteti atacati,fugiti cu capul plecat cat mai mult(capul este zona cea mai vulnerabila si din pacate cautata de viespi) prin zona cu cat mai multa vegetatie sau printre crengile din padure cu multe frunze.
  -trageti camasa pe cap si acoperiti-va, daca puteti, partile corpului neacoperite
  Ar fi indicat ca cetatenii sa aiba la indemana antiimflamatoare(in zonele cu viespi si albine)sunt medicamente cu efect antihistaminic, cum ar fi difenhidramina sau loratadina (antialergic nonsedativ);
  – administrarea, in scop analgetic, de ibuprofen sau acetaminofen;
  – curatarea si igienizarea corespunzatoare a zonei afectate folosind apa si sapun, apoi aplicarea locala a unui unguent pe baza de antibiotic cu spectru larg;
  Cum poti scapa de aceste viespi?Primul lucru este localizare lor,apoi indentificati daca puteti aplica procedura urmatoare,care se executa numai noapte sau iarna;
  -luati un sac din plastic transparent si gros,introduceti conul cu viespi dintr-o miscare si strangeti gura lui,dupa care bagati aerosol INSECTICID(muste- tantari)din spray ,si lasati-l asa pana nu mai auziti niciun bazaiit.
  Atentie ! este obligatoriu sa stiti daca sunteti alergici la veninul de acest tip
  Daca sunt zone cu viespi(doar de acest tip) in locuinte ,in apropierea lor si nu aveti nicio posibilitate de interventie pentru eliminarea lor,solicitati institutiile abilitate sa intervina.
  In aceste cazurii e mai bine sa fii un las viu decat un ,,erou”mort.

 3. Cosoreanu Aura a spus: 23 iulie 2015, ora 16:08

  Calul se linistise si-mi cauta cuvintele din palma
  Si mi-era frica…nu suradeam
  Eram ingropata in ganduri
  Eu stiam: in curand el o sa moara

  The horse is looking for the peace and words in my palm
  And i was afraid…did not smile…
  Was buried in thoughts
  I knew: he will die soon

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.