Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariţie. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureşan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaş. Titlul emisiunii: Cultura de căpşuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţi de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înţelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă,invitat:Sedonia Lăţea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

Ultima şedinţă din 2017 a Colegiului prefectural s-a încheiat cu colindele jandarmilor

Scris de Vasile Nechita, 21 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ultima şedinţă lunară din acest an a Colegiului Prefectural s-a desfăşurat miercuri, 20 decembrie 2017, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ.

Au fost prezenţi prefectul Darius Filip, subprefectul Altfatter Tamas, majoritatea directorilor sau a reprezentanţilor de instituţii din judeţ, jurnalişti.

 

Ordinea de zi

 

Ordinea de zi a fost prezentată de prefectul Darius Filip, constând în trei puncte: 1).  Prezentarea rezumatului Planului Local de Acţiune pentru Învăţământul Profesional şi Tehnic 2016-2025, raport susţinut de inspectorul şcolar general Călin Durla; 2). Analiza activităţii Colegiului Prefectural pe anul 2017, prezentată de Ramona Antonescu, şef serviciu în Instituţia Prefectului şi 3). Propunere de Program orientativ al şedinţelor pentru anul 2018 – Informare pe marginea programului şi adoptarea acestuia prin hotărâre de Colegiu prefectural, prezentată tot de Ramona Antonescu.

 

Starea învăţământul profesional şi tehnic

 

În raportul său, Călin Durla a spus că, până la jumătatea lunii ianuarie, inspectoratul va finaliza planul de şcolarizare 2018-2019. El a menţionat că se bazează pe date obţinute de la: Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională de Ocupare a Forţelor de Muncă, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţelor de Muncă, pe strategia de dezvoltare a judeţului şi pe discuţii cu reprezentanţii operatorilor economici din judeţ. După finalizare şi aprobare, datele vor fi postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

În continuare, şeful inspectoratului a vorbit despre rata de părăsire timpurie a clasei a VIII-a (în scădere), rata de ocupare, evoluţia demografică, locurile de muncă vacante, evoluţia numărului de elevi la diferite nivele, reducerea numărului de elevi din liceele teoretice, în paralel cu creşterea numărului de elevi din învăţământul tehnic şi profesional (până la un raport de 40% la 60%. Actualmente, numărul de elevi din liceele teoretice este de circa 48% faţă de 62% elevi în şcolile tehnice şi profesionale). “Nu va fi o măsură uşoară, în schimb va creşte calitatea învăţământului teoretic”, consideră vorbitorul. În final, el a prezentat un plan de măsuri menite să conducă la îmbunătăţirea mai multor componente ale sistemului de învăţământ.

 

Activitatea Colegiului Prefectural

 

Şefa Serviciului monitorizarea serviciilor publice deconcentrate, dezvoltare economică şi situaţii de urgenţă, Ramona Antonescu, a enumerat rapoartele de activitate ale instituţiilor, rapoarte care au fost prezentate în colegiile prefecturale de-a lungul anului, temele şi obiectivele urmărite de raportori.

În continuare, ea a făcut propuneri pentru programul orientativ al şedinţelor Colegiului Prefectural pentru 2018, nominalizând instituţiile şi datele la care urmează să prezinte informări.

După ce le-a adresat urări de sărbători tuturor celor din sală, prefectul a anunţat că va face o supriză. De îndată, în sală au intrat colindătorii jandarmeriei sătmărene, conduşi de preotul militar Cristian Silaghi, care au intrepretat, împreună cu toţi cei prezenţi, un putpuriu de colinde.

La final s-a ciocnit câte o cupă de şampanie şi s-au felicitat membrii colegiului între ei, precum şi cu şefii prefecturii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.