20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Ultima şedinţă din 2017 a Colegiului prefectural s-a încheiat cu colindele jandarmilor

Scris de Vasile Nechita, 21 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ultima şedinţă lunară din acest an a Colegiului Prefectural s-a desfăşurat miercuri, 20 decembrie 2017, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ.

Au fost prezenţi prefectul Darius Filip, subprefectul Altfatter Tamas, majoritatea directorilor sau a reprezentanţilor de instituţii din judeţ, jurnalişti.

 

Ordinea de zi

 

Ordinea de zi a fost prezentată de prefectul Darius Filip, constând în trei puncte: 1).  Prezentarea rezumatului Planului Local de Acţiune pentru Învăţământul Profesional şi Tehnic 2016-2025, raport susţinut de inspectorul şcolar general Călin Durla; 2). Analiza activităţii Colegiului Prefectural pe anul 2017, prezentată de Ramona Antonescu, şef serviciu în Instituţia Prefectului şi 3). Propunere de Program orientativ al şedinţelor pentru anul 2018 – Informare pe marginea programului şi adoptarea acestuia prin hotărâre de Colegiu prefectural, prezentată tot de Ramona Antonescu.

 

Starea învăţământul profesional şi tehnic

 

În raportul său, Călin Durla a spus că, până la jumătatea lunii ianuarie, inspectoratul va finaliza planul de şcolarizare 2018-2019. El a menţionat că se bazează pe date obţinute de la: Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională de Ocupare a Forţelor de Muncă, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţelor de Muncă, pe strategia de dezvoltare a judeţului şi pe discuţii cu reprezentanţii operatorilor economici din judeţ. După finalizare şi aprobare, datele vor fi postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

În continuare, şeful inspectoratului a vorbit despre rata de părăsire timpurie a clasei a VIII-a (în scădere), rata de ocupare, evoluţia demografică, locurile de muncă vacante, evoluţia numărului de elevi la diferite nivele, reducerea numărului de elevi din liceele teoretice, în paralel cu creşterea numărului de elevi din învăţământul tehnic şi profesional (până la un raport de 40% la 60%. Actualmente, numărul de elevi din liceele teoretice este de circa 48% faţă de 62% elevi în şcolile tehnice şi profesionale). “Nu va fi o măsură uşoară, în schimb va creşte calitatea învăţământului teoretic”, consideră vorbitorul. În final, el a prezentat un plan de măsuri menite să conducă la îmbunătăţirea mai multor componente ale sistemului de învăţământ.

 

Activitatea Colegiului Prefectural

 

Şefa Serviciului monitorizarea serviciilor publice deconcentrate, dezvoltare economică şi situaţii de urgenţă, Ramona Antonescu, a enumerat rapoartele de activitate ale instituţiilor, rapoarte care au fost prezentate în colegiile prefecturale de-a lungul anului, temele şi obiectivele urmărite de raportori.

În continuare, ea a făcut propuneri pentru programul orientativ al şedinţelor Colegiului Prefectural pentru 2018, nominalizând instituţiile şi datele la care urmează să prezinte informări.

După ce le-a adresat urări de sărbători tuturor celor din sală, prefectul a anunţat că va face o supriză. De îndată, în sală au intrat colindătorii jandarmeriei sătmărene, conduşi de preotul militar Cristian Silaghi, care au intrepretat, împreună cu toţi cei prezenţi, un putpuriu de colinde.

La final s-a ciocnit câte o cupă de şampanie şi s-au felicitat membrii colegiului între ei, precum şi cu şefii prefecturii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.