20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

UDMR propune administrarea obligaţiilor fiscale la nivel judeţean şi nu regional

Scris de Mioara Maxim, 21 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

UDMR a depus joi, în Parlament, un proiect de lege pentru modificarea Codului de procedură fiscală, ce vizează administrarea la nivel judeţean a obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii şi nu la nivel regional, aşa cum prevede legislaţia actuală.
Liderul grupului parlamentar al UDMR din Senat, Cseke Attila, a explicat că iniţiativa are ca scop ”descentralizarea fiscalităţii” şi urmăreşte, în conformitate cu principiul subsidiarităţii, ca ”instituţia să fie cât mai aproape de cetăţean”, astfel încât un contribuabil din judeţul Mureş, spre exemplu, să nu fie obligat să se deplaseze la centrul regional din Braşov, iar cei din Satu Mare sau Bihor să nu îşi administreze obligaţiile fiscale la Cluj.
Cseke Attila a menţionat că actualul Cod de procedură fiscală prevede ca excepţie posibilitatea ca îndatoririle fiscale ale întreprinderilor mijlocii să fie administrate de centrele regionale ale ANAF, deci nu are un caracter obligatoriu.
„Nu are caracter obligatoriu, este doar o posibilitate. Cu toate acestea, ANAF a decis să priveze direcţiile judeţene de competenţele lor de a se ocupa de gestionarea obligaţiilor fiscale ale întreprinderilor mijlocii care au înregistrată afacerea pe raza judeţului. În urma acestei decizii, anul trecut şi anul acesta, antreprenorii au trebuit să parcurgă sute de kilometri pentru a-şi achita impozitele. Înainte de reorganizare, toţi contribuabilii mijlocii trebuiau să îşi achite impozitele şi taxele în judeţele unde aveau înregistrată afacerea şi totul era în ordine. UDMR s-a opus în mod repetat măsurilor de centralizare mascată, însă ANAF a persistat în menţinerea procedurii nefavorabile pentru întreprinderile mijlocii. Prin urmare, Uniunea a decis să elaboreze un proiect de lege, care să specifice în mod clar că, în cazul întreprinderilor mijlocii, singura modalitate de administrare a obligaţiilor fiscale să fie în judeţul în care aceştia îşi au sediul sau sediul secundar”, a declarat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă al UDMR, remies Agerpres.
În opinia sa, măsura introdusă în urmă cu un an şi jumătate de către ANAF nu a avut efectul scontat, deoarece nu s-a îmbunătăţit nivelul de colectare a creanţelor fiscale pe acest segment, ba chiar a scăzut în această perioadă, după cum relevă datele statistice.
”Contribuabilii mijlocii erau mai mulţumiţi de sistemul anterior, fiindcă aveau acces la serviciile publice la nivel judeţean, acestea fiind mai apropiate de contribuabil”, se mai arată în documentul citat.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.