17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

UDMR a început campania de strângere a unui milion de semnături pentru protecţia minorităţilor

Scris de Mioara Maxim, 20 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Kelemen Hunor

Kelemen Hunor

Peste 200 de participanţi la Congresul FUEN au început, sâmbătă seara, la Castelul Banffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj, campania de strângere a unui milion de semnături prin care se urmăreşte modificarea legislaţiei UE privind protecţia minorităţilor.

 
Participanţii s-au strâns în curtea Castelului Banffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj, unde, în cadrul unei ceremonii, au primit markere cu care au semnat simbolic pe un panou reprezentând harta Europei în dreptul statelor din care provin. Colectarea semnăturilor efective pe liste pentru modificarea legislaţiei UE pentru Iniţiativa Cetăţenească Minority SafePack va începe în următoarea perioadă, urmând ca acest proces să poată fi derulat şi online.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, unul dintre iniţiatorii Minority SafePack, a declarat, vineri, la ceremonia de începere a campaniei de strângere a semnăturilor pentru Iniţiativa Cetăţenească Minority SafePack, că 60 de milioane de oameni din Europa aparţinând minorităţilor merită mai mult decât au acum.

„Am progresat, am început pas cu pas şi cred că ceea ce am plănuit vom fi gata să îndeplinim şi să strângem cele un milion de semnături, pentru că suntem în stare să le obţinem. Credem cu tărie că avem dreptate, că 60 de milioane de oameni din Europa aparţinând minorităţilor merită mai mult decât au acum şi cred că ceea ce facem este bine, nu vrem să luăm nimic de la nimeni, ci să adăugăm. Avem nevoie de puterea solidarităţii şi credem că minorităţile pot arăta solidaritate. Organizarea pentru colectarea unui milion de semnături este o provocare şi va trebui să găsim parteneri care să ne ajute în această campanie, trebuie să convingem opinia publică şi să explicăm intenţiile noastre, să îi combatem pe cei care cred că Minority SafePack este o ameninţare la adresa majorităţii. Vrem dialog, vrem să folosim argumente”, a spus Kelemen, citat de Mediafax.

 

Printre cei prezenţi s-au numărat preşedintele FUEN, Vincze Lorant, fostul preşedinte al FUEN, Hans Heinrich Hansen, eurodeputaţii UDMR, Vetsea Winkler Iuliu şi Sogor Csaba.

Reprezentanţii minorităţilor trebuie să strângă un milion de semnături din cel puţin 7 state membre ale UE timp de un an, în baza cărora Comisia Europeană va elabora o directivă sau mai multe directive privind protecţia minorităţilor naţionale autohtone. UDMR s-a angajat să strângă 250.000 de semnături.

Congresul Uniunii Federative a Minorităţilor Naţionale (FUEN), organizaţie umbrelă a minorităţilor europene, se desfăşoară în perioada 17 – 21 mai la Cluj-Napoca.

Abonează-te acum Online!
 1. tudor a spus: 21 mai 2017, ora 20:45

  Protecţie faţă de ce, faţă de cine??? În România au tot ce are majoritatea şi MAI MULT DECÂT ATÂT

 2. Miculmuc a spus: 21 mai 2017, ora 20:00

  Ce sa faca minoritatziile cu bun simtz care cand se apleaca pe balcon inhaleaza care inhaleaza scrumul de tzigara aruncata de la vecinii de la etajele 2_3 bl 14 aleea postavaru catre limita?

 3. Miculmuc a spus: 21 mai 2017, ora 19:56

  De ce nu publicati comentariili?

 4. Miculmuc a spus: 21 mai 2017, ora 19:55

  Mucurile de tigara aruncate pe florile vecinilor de la etajul l,si cenusa de la tigara inhalata cand ma aplec pe ferestra cum o rezolva comisarii cu protectia mediului ?Si cei cu bun simtz sunt tot minoritati!!!!!!Plamanii nostri nu conteaza ?A se vedea blocul 14,aleeea Postavaru inspre limita ,mai ales cand isi atarna hainele la spalat sa acopere si balconul vecinilor de jos!!!!!
  Sau se apleaca pe balcon sa fumeze intoxicand vecinii???
  De unde atata tupeu??????

 5. Babacu a spus: 20 mai 2017, ora 20:19

  Pentru informarea corecta: dupa stringerea milionului de semnaturi UE poate emite o directiva: „Directiva este un act legislativ care stabileşte un obiectiv pe care trebuie să îl atingă toate statele membre. Fiecare dintre ele are însă libertatea de a decide asupra modalităţilor de îndeplinire a obiectivului stabilit. Un exemplu ar fi directiva UE privind drepturile consumatorilor, care interzice aplicarea de taxe şi costuri ascunse pe internet şi extinde perioada pe care consumatorii o au la dispoziţie pentru a anula un contract de vânzare.”
  Pana la urma tot Statul Roman va decide modalitatea de aplicare, deci „frati maghiari”, nu aveti cum sa ocoliti autoritatile romane!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.