Tusk a anunţat amânarea Brexitului până la 31 ianuarie | Informaţia Zilei

Tusk a anunţat amânarea Brexitului până la 31 ianuarie

Scris de I. Z., 30 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat la final de mandat, a anunţat marţi că Uniunea Europeană a aprobat în mod oficial amânarea Brexitului până la 31 ianuarie 2020, transmite Reuters. Acesta anunţă că este ultima prelungire.

“UE27 a aprobat oficial amânarea. Poate fi ultima. Vă rog să folosiţi cât mai bine acest timp”, a scris el pe Twitter. Asta după ce preşedintele Klaus Iohannis şi ceilalţi 26 colegi din Uniunea Europeană au formalizat, marţi seara, decizia de amânare a retragerii Marii Britanii din blocul comunitar pe 31 ianuarie 2020.

Donald Tusk, care va părăsi la sfârşitul lui noiembrie, după cinci ani, funcţia de preşedinte al Consiliului European, nu a făcut niciodată un secret din faptul că ar dori ca Marea Britanie să rămână în interiorul UE.

“Vreau totodată să vă spun la revedere, dat fiind că misiunea mea aici se apropie de sfârşit. Vă voi ţine pumnii strânşi”, a adăugat Tusk.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517