00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 02.00 Ne Cheamă Natura 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 04.10 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 05.05 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Crăciun. Titlul emisiuni: De ce are PSD cei mai buni candidaţi la alegerile europarlamentare?(reluare) 10.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob, Irina Tămăşan. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, Preşedintele ALDE întâlnire cu alegători la Satu Mare.(reluare) 15.30 Portret de artist, invitat: Dumitru Iederan 16.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 17.15 Reportaj la Sâmbra Oilor 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament medical în străinătate. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, Ludovic Orban a găsit la Satu Mare o organizaţie PNL puternică. (reluare) 23.30 Cultură – Performanţe istorice pentru învătământul sătmărean. 21.05.2019

Turos Lóránd: Vrem autostrăzi din asfalt nu pe hârtie

Scris de I. Z., 21 noiembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

turos_02Candidatul UDMR pentru Senat, Turos Lóránd, a subliniat importanţa dezvoltării infrastructurii din România. Turos a criticat condiţiile în care se desfăşoară transportul feroviar şi cel rutier, din cauza lipsei autostrăzilor. Referindu-se la obiectivele majore ale UDMR-ului, candidatul a vorbit despre importanţa construirii drumurilor expres în Transilvania.

Potrivit candidatului UDMR la Senat, Bulgaria are în acest moment 800 de km de autostradă, Serbia, o ţară cu suprafaţa de o treime din cea a României, dispune de tot atâţia km de autostradă ca şi ţara noastră, adică 753 de km funcţionali, iar Ungaria, o ţară a cărei suprafaţă este de două ori şi jumătate mai mică decât a României, dispune de 1481 de km, adică dublu faţă de cât avem noi.

„De aproape 20 de ani autostrăzile din Transilvania sunt proiectate şi reproiectate. Sunt aproape 20 de ani de când se planifică şi replanifică construcţiile de autostrăzi din Transilvania. România deţine un record absolut în domeniul planificărilor şi există un pericol real ca şi în privinţa lipsei de execuţie a lucrărilor să intre în Cartea Recordurilor. Dar se pare că UDMR este singura formaţiune preocupată cu adevărat de problema construcţiei autostrăzilor. În consecinţă, Uniunea a decis şi a inclus în programul electoral faptul că susţinerea activităţii viitorului Guvern, indiferent de culoarea politică a acestuia, este strict condiţionată de finalizarea Autostrăzilor Transilvania Nord şi Transilvania Sud. Circulaţia, într-o societate modernă, înseamnă mai mult decât să ajungi din punctul A în punctul B. Înseamnă un comerţ prosper, înseamnă egalitate de şanse, înseamnă mobilitate comunitară şi, evident, o îmbunătăţire a nivelului de trai. Până când în Transilvania nu se poate circula în condiţii normale, ne vor lipsi aceste avantaje. De aceea, UDMR a decis să nu mai tolereze situaţia actuală şi, de aceea, spunem că vrem autostrăzi din asfalt nu pe hârtie”, a declarat Turos Lorand

Acest aspect este important pentru că toţi cetăţenii ţării, români şi maghiari, trebuie să beneficieze de avantajele unei autostrăzi, deoarece ei contribuie zi de zi la finanţarea dezvoltării infrastructurale.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 23 noiembrie 2016, ora 09:15

  Turos érdek azt kívánja, szavazzunk a tulipánra!

 2. Dac Bulibas a spus: 22 noiembrie 2016, ora 11:01

  Ba mai mult, l-au lansat pt. deputat pe romanul Mihai Gaman de parca nu ar exista suficienti de multi romani in Camera Deputatilor. Probabil UDMRaiul de la el asteapta rezolvarea problemelor maghiarimii. Ha,ha, ha…..Unde le este capul ?.

 3. Dac Bulibas a spus: 22 noiembrie 2016, ora 10:55

  Nici pt. autonomia Tinutului Secuiesc nu s-au „luptat”, au maturat-o sub pres si au lins pe unde au putut la partidele romanesti. UDMRaiul reprezinta tradatorul institutionalizat al maghiarimii din Transilvania !.

 4. nicu a spus: 22 noiembrie 2016, ora 09:18

  Cred ca DL.TUROS este de pe alta planeta ,vine cu propaganda autostrazi de dupa revolutie au fost la guvernare cu toate partidele si nau facut nimic,sau luptat pentru autonomie,si au invrajbit etniile maghiar cu romini.

 5. Dac Bulibas a spus: 21 noiembrie 2016, ora 16:32

  Si pana acum ce a facut in acest sens si a realizat UDMRaiul ?. Acum de alegeri v-ati adus aminte de acest lucru pana acum n-ati stiut de ea ?. Lasati figurile astea populiste si ocupati-va mai mult de minoritatea maghiara. Chiar Turos Lóránd va rezolva in Romania aceasta problema, Ha,ha,ha…. Sa fim seriosi !.

 6. Driver a spus: 21 noiembrie 2016, ora 15:35

  Nici podul Decebal nu sunteţi în stare să-l reparaţi, da vreţi autostrăzi… :)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.