Turneul naţional „Vă place Brahms?” cu Răzvan Suma ajunge duminică la Carei

Scris de Vasile Andreica, 16 octombrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Afis Brahms

Afişul turneului

    Unul dintre cei mai activi muzicieni români, cu un palmares generos de concerte în Europa, Asia şi America – violoncelistul Razvan Suma – se află într-un turneu naţional alături de pianistul spaniol Josu Okiñena. Cei doi muzicieni vor concerta în Castelul Karolyi din Carei duminică 20 octombrie începând cu ora 18.Artistul român porneşte în această călătorie muzicală însoţit de doi foarte buni prieteni: violoncelul său de patrimoniu universal – Maucotel–Fournier, creat la Paris în anul 1849 – şi de pianistul spaniol de mare virtuozitate cu o bogată carieră solistică.

În anul 2000, Răzvan Suma a obţinut diploma de licenţă a Universităţii de Muzică din Bucureşti la clasa maestrului Marin Cazacu. Concursurile de mare prestigiu ca „Giovanni Batista Viotti” –  Italia, „Markneukirchen” – Germania sau „Villa de Llanes” –  Spania sunt doar câteva dintre cele mai importante câştigate de el. A realizat din 2006 până în prezent şase turnee în formulă de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” – alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici.  În 2009, Răzvan Suma a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio.

Josu Okiñena a studiat la Conservatorul Superior de Muzică din San Sebastian, obţinând premiul întâi pentru pian şi muzică de cameră la absolvirea acestei instituţii. Ulterior şi-a perfecţionat pregătirea şi a câştigat Premiul de final de an al Conservatorului Regal de Muzică din Madrid.

Turneul naţional „Vă place Brahms?” propune publicului cele două Sonate pentru violoncel şi pian ale compozitorului german, op. 38 în mi minor şi op. 99 în Fa major. O muzică spectaculoasă, foarte potrivită acusticii unice de la Castel.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517