Image 1
Image 2

Turiștii străini apreciază sarmalele și papanașii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cătălin Mahu, proprietarul unui lanţ de restaurante, afirmă că străinii sunt înnebuniţi după ciorbe, sarmale şi papanaşi.

“Mi-aş dori ca în 2020 să mai deschidem încă măcar două noi restaurante, în principiu în Bucureşti. Eu sunt adeptul restaurantului de stradă. Avem un restaurant şi într-o galerie comercială şi totodată am închis în trecut unul aflat într-un mall. Singura problemă o reprezintă forţa de muncă. Atâta timp cât poţi să construieşti restaurante mai repede decât poţi să angajezi echipe pentru acele restaurante, frâna este la angajare. Adevărul este că astăzi nu se mai găsesc spaţii bune pentru deschis restaurante”, a declarat Mahu. Acesta afirmă că restaurantul este, în primul rând, un loc de socializare, nu neapărat de hrănire.

“Părerea mea este că piaţa stagnează, chiar dacă ea pare că se dezvoltă. Toată lumea vede restaurantele noi care se deschid, dar nu ia în calcul locaţiile care se închid. Iată un exemplu simplu: aici unde am deschis noi acum se afla un restaurant care s-a închis> un alt amic a deschis un restaurant cu utilaje second hand pe care le-a luat de la un alt restaurant care se închisese. De aceea eu sunt tentat să cred că piaţa stagnează în domeniul restaurantelor, chiar dacă ea pare că e pe creştere”, a menţionat Mahu.

“Chiar dacă există bucătărie italienească, orientală, asiatică, 80% din ce se mănâncă este mâncare românească. E normal să ne mândrim cu gastronomia locală. Străinii se bucură şi ei de mâncarea din România, o savurează şi o laudă. Atât românii, cât şi străinii sunt înnebuniţi după ciorbe, sarmalele sunt iarăşi un produs pe care îl vindem bine constant de 20 de ani. Ca desert papanaşii sunt cel mai vândut produs, străinii sunt înnebuniţi după papanaşi”, a subliniat el.

Lanţul a deschis pe 3 octombrie cel de-al şaptelea local, în incinta Muzeului Ţăranului Român, la douăzeci de ani de la debutul afacerii. Toate cele şapte se află în Capitală. Până în prezent, compania a fost nevoită să închidă câteva restaurante din cauză că fie nu găsea personal, fie se încheiase contractul de închiriere. Compania are în prezent circa 250 de angajaţi, din care peste 30 în noul restaurant.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns